×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Tovább emelné az árat a Bio Florisal

2019.10.02 - 08:00
Megosztas :
 • Tovább emelné az árat a Bio Florisal

  Elégedetlen a cég a helyi tanács által megszavazott emelés mértékével, ezért a szolgáltatás díjának további emelése érdekében előzetes panaszt nyújtott be Nagykároly Helyi Tanácsával szemben.

  Mint ismeretes, július 30-án a szemétszállítási szolgáltatás árának emeléséről döntött Nagykároly Helyi Tanácsa. A Bio Florisal cég által kért 58,45 százalékos emelés helyett 21,72 százalékos emelést hagytak jóvá a tanácsosok.

  A Bio Florisal részéről érkezett előzetes panaszlevél a helyi tanácsosok dossziéjába is bekerült, s bár a hétfői gyűlés során nem tárgyalták a beadványt, a tanácsosok tudomásul vették azt.

  A megfogalmazott álláspont szerint a szemétszállító céggel lebonyolított egyeztetések, illetve a szállítási díj emelése az alpolgármester, Keizer Lajos felügyelete alá tartozott. A városvezetés által a cég számára megfogalmazott okiratban foglaltak szerint az alpolgármester és a város jegyzője, Adela Opriţoiu álláspontja az, hogy a helyi tanács által elfogadott határozat jogilag rendben van. Amennyiben ezzel a válasszal nem elégedett a Bio Florisal vezetősége, akkor jogi útra terelheti az ügyet.

  A júliusban elfogadott tanácsi határozat értelmében 21,72 százalékos áremelést hagytak jóvá a tanácsosok. Ez magánszemélyek esetében azt jelenti, hogy egy főre havi 7,02 lej a szemétszállítási illeték, míg a jogi személyekre a köbméterenkénti 88,48 lejes díjszabás vonatkozik.

  A Bio Florisal ennek az összegnek az emelését kéri, azzal indokolva jogosultságát, hogy évek óta nem emelte az illeték összegét, holott a 2011 márciusa és a 2019-es év májusa között a fogyasztói árak jelentősen emelkedtek.

   

   

  Cookie