Tovább emelné az árat a Bio Florisal
Utoljára módositva: 2019-10-02 09:03:40

Elégedetlen a cég a helyi tanács által megszavazott emelés mértékével, ezért a szolgáltatás díjának további emelése érdekében előzetes panaszt nyújtott be Nagykároly Helyi Tanácsával szemben.

Mint ismeretes, július 30-án a szemétszállítási szolgáltatás árának emeléséről döntött Nagykároly Helyi Tanácsa. A Bio Florisal cég által kért 58,45 százalékos emelés helyett 21,72 százalékos emelést hagytak jóvá a tanácsosok.

A Bio Florisal részéről érkezett előzetes panaszlevél a helyi tanácsosok dossziéjába is bekerült, s bár a hétfői gyűlés során nem tárgyalták a beadványt, a tanácsosok tudomásul vették azt.

A megfogalmazott álláspont szerint a szemétszállító céggel lebonyolított egyeztetések, illetve a szállítási díj emelése az alpolgármester, Keizer Lajos felügyelete alá tartozott. A városvezetés által a cég számára megfogalmazott okiratban foglaltak szerint az alpolgármester és a város jegyzője, Adela Opriţoiu álláspontja az, hogy a helyi tanács által elfogadott határozat jogilag rendben van. Amennyiben ezzel a válasszal nem elégedett a Bio Florisal vezetősége, akkor jogi útra terelheti az ügyet.

A júliusban elfogadott tanácsi határozat értelmében 21,72 százalékos áremelést hagytak jóvá a tanácsosok. Ez magánszemélyek esetében azt jelenti, hogy egy főre havi 7,02 lej a szemétszállítási illeték, míg a jogi személyekre a köbméterenkénti 88,48 lejes díjszabás vonatkozik.

A Bio Florisal ennek az összegnek az emelését kéri, azzal indokolva jogosultságát, hogy évek óta nem emelte az illeték összegét, holott a 2011 márciusa és a 2019-es év májusa között a fogyasztói árak jelentősen emelkedtek.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...