Tovább emelné az árat a Bio Florisal
Utoljára módositva: 2019-10-02 09:03:40

Elégedetlen a cég a helyi tanács által megszavazott emelés mértékével, ezért a szolgáltatás díjának további emelése érdekében előzetes panaszt nyújtott be Nagykároly Helyi Tanácsával szemben.

Mint ismeretes, július 30-án a szemétszállítási szolgáltatás árának emeléséről döntött Nagykároly Helyi Tanácsa. A Bio Florisal cég által kért 58,45 százalékos emelés helyett 21,72 százalékos emelést hagytak jóvá a tanácsosok.

A Bio Florisal részéről érkezett előzetes panaszlevél a helyi tanácsosok dossziéjába is bekerült, s bár a hétfői gyűlés során nem tárgyalták a beadványt, a tanácsosok tudomásul vették azt.

A megfogalmazott álláspont szerint a szemétszállító céggel lebonyolított egyeztetések, illetve a szállítási díj emelése az alpolgármester, Keizer Lajos felügyelete alá tartozott. A városvezetés által a cég számára megfogalmazott okiratban foglaltak szerint az alpolgármester és a város jegyzője, Adela Opriţoiu álláspontja az, hogy a helyi tanács által elfogadott határozat jogilag rendben van. Amennyiben ezzel a válasszal nem elégedett a Bio Florisal vezetősége, akkor jogi útra terelheti az ügyet.

A júliusban elfogadott tanácsi határozat értelmében 21,72 százalékos áremelést hagytak jóvá a tanácsosok. Ez magánszemélyek esetében azt jelenti, hogy egy főre havi 7,02 lej a szemétszállítási illeték, míg a jogi személyekre a köbméterenkénti 88,48 lejes díjszabás vonatkozik.

A Bio Florisal ennek az összegnek az emelését kéri, azzal indokolva jogosultságát, hogy évek óta nem emelte az illeték összegét, holott a 2011 márciusa és a 2019-es év májusa között a fogyasztói árak jelentősen emelkedtek.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...