Tovább folytatódnak a tereputak
Utoljára módositva: 2013-02-05 10:03:27

Növekedőben van azoknak a személyeknek a száma, akik igazolványuk érvényességének lejárta miatt cserét kell kérelmezzenek a következő hónapokban a lakosság-nyilvántartó igazgatóságon.

Mindenkinek segítséget jelentenek a hivatal által szervezett kiszállások

Mindenkinek segítséget jelentenek a hivatal által szervezett kiszállások

A 2013-as esztendőben Szatmárnémetiben, valamint vonzáskörzetében 13 668 állampolgárnak jár le a személyazonossági igazolványa, illetve 1348 kiskorú tölti be 14. életévét, tájékoztatott a Szatmárnémeti Lakosság-nyilvántartó Igazgatóság osztályvezetője, Crina Mustea.

Több lesz az ügyfél

Mint elmondta, az előző évek adataival összehasonlítva növekedőben van azoknak a személyeknek a száma, akik igazolványuk érvényességének lejárta miatt kell hogy cserét kérelmezzenek. Ez azt jelenti a következő hónapokra kivetítve, hogy a szatmárnémeti Petőfi Sándor utcai hivatalban is több ügyfélre számíthatnak. Ám a túlzsúfoltság elkerülése és a várakozási idő lerövidítése végett ebben az évben is fontos lesz a tereputak megszervezése azokra a településekre, amelyek a Szatmárnémeti Lakosság–nyilvántartó Igazgatósághoz tartoznak. A „Személyazonossági igazolvány mindenkinek” elnevezésű akció alkalmával a szatmárnémeti Ostrovului CD2-es, a Vulturului és a Toamnei utcai szükséglakásokban élő állampolgárokat is felkeresik, ugyanúgy, mint a Szőkemocsáron, Szatmárzsadányban és a Körtvélyesen lakókat. Az intézmény az alábbi községekben/falvakban élőket is kiszolgálja: Egri – Gombáspuszta; Berekszó – Alsóberekszó és Felsőberekszó; Batiz; Szamosdob – Csengerbagos, Dacia, Păulian, Traian; Pusztadaróc – Atya, Szamosdara, Pete; Lázári – Szárazberek, Sándorhomok, Sárfalu, Nagypeleske, Kispeleske; Mikola – Újberek, Újmikola; Szatmárudvari – Berend, Kakszentmárton, Gombáserdő; Vetés – Óvári, Etény, Decebal. A községekbe való kiszállásokat természetesen előzetes egyeztetés előzi majd meg, s mint az eddigi években, úgy ezentúl is az illetékes polgármesteri hivatal lesz az a helyszín, ahol majd várják az állampolgárokat. Így már senki nem hozhatja fel kifogásnak azt, hogy nem volt pénze autóbuszjegyre, s azért hanyagolta el iratai rendbetételét. Fontos tudni azt, hogy az ilyen alkalmakon a lakosság mind az anyakönyvezéssel, mind a személyazonossági igazolványokkal kapcsolatos ügyekben is fordulhat az alkalmazottakhoz. Ebben az évben is kiemelt helyen kezelik a különböző állami intézményekben élők helyzetét: például az idős- és gyermekotthonok lakóit, akiknek a szállítása nehézkes, s az olyan sajátos helyzetekben is szükség van a kiszállás tervbevételére, mint a szatmári börtönben őrzött rabok esete. A kórház szülészeti osztályának a munkatársaival is szoros együttműködést alakítottak ki annak érdekében, hogy ne okozzon gondot az édesanyáknak, illetve ezek családjának a csecsemők keresztlevelének a kérelmezése, ne történjenek olyan esetek, ahol az édesanyának nincs személyazonossági igazolványa, ami hátráltatja a megszületett gyermek nyilvántartásba vételét — magyarázta az osztályvezető.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...