Tovább folytatódnak a tereputak
Utoljára módositva: 2013-02-05 10:03:27

Növekedőben van azoknak a személyeknek a száma, akik igazolványuk érvényességének lejárta miatt cserét kell kérelmezzenek a következő hónapokban a lakosság-nyilvántartó igazgatóságon.

Mindenkinek segítséget jelentenek a hivatal által szervezett kiszállások

Mindenkinek segítséget jelentenek a hivatal által szervezett kiszállások

A 2013-as esztendőben Szatmárnémetiben, valamint vonzáskörzetében 13 668 állampolgárnak jár le a személyazonossági igazolványa, illetve 1348 kiskorú tölti be 14. életévét, tájékoztatott a Szatmárnémeti Lakosság-nyilvántartó Igazgatóság osztályvezetője, Crina Mustea.

Több lesz az ügyfél

Mint elmondta, az előző évek adataival összehasonlítva növekedőben van azoknak a személyeknek a száma, akik igazolványuk érvényességének lejárta miatt kell hogy cserét kérelmezzenek. Ez azt jelenti a következő hónapokra kivetítve, hogy a szatmárnémeti Petőfi Sándor utcai hivatalban is több ügyfélre számíthatnak. Ám a túlzsúfoltság elkerülése és a várakozási idő lerövidítése végett ebben az évben is fontos lesz a tereputak megszervezése azokra a településekre, amelyek a Szatmárnémeti Lakosság–nyilvántartó Igazgatósághoz tartoznak. A „Személyazonossági igazolvány mindenkinek” elnevezésű akció alkalmával a szatmárnémeti Ostrovului CD2-es, a Vulturului és a Toamnei utcai szükséglakásokban élő állampolgárokat is felkeresik, ugyanúgy, mint a Szőkemocsáron, Szatmárzsadányban és a Körtvélyesen lakókat. Az intézmény az alábbi községekben/falvakban élőket is kiszolgálja: Egri – Gombáspuszta; Berekszó – Alsóberekszó és Felsőberekszó; Batiz; Szamosdob – Csengerbagos, Dacia, Păulian, Traian; Pusztadaróc – Atya, Szamosdara, Pete; Lázári – Szárazberek, Sándorhomok, Sárfalu, Nagypeleske, Kispeleske; Mikola – Újberek, Újmikola; Szatmárudvari – Berend, Kakszentmárton, Gombáserdő; Vetés – Óvári, Etény, Decebal. A községekbe való kiszállásokat természetesen előzetes egyeztetés előzi majd meg, s mint az eddigi években, úgy ezentúl is az illetékes polgármesteri hivatal lesz az a helyszín, ahol majd várják az állampolgárokat. Így már senki nem hozhatja fel kifogásnak azt, hogy nem volt pénze autóbuszjegyre, s azért hanyagolta el iratai rendbetételét. Fontos tudni azt, hogy az ilyen alkalmakon a lakosság mind az anyakönyvezéssel, mind a személyazonossági igazolványokkal kapcsolatos ügyekben is fordulhat az alkalmazottakhoz. Ebben az évben is kiemelt helyen kezelik a különböző állami intézményekben élők helyzetét: például az idős- és gyermekotthonok lakóit, akiknek a szállítása nehézkes, s az olyan sajátos helyzetekben is szükség van a kiszállás tervbevételére, mint a szatmári börtönben őrzött rabok esete. A kórház szülészeti osztályának a munkatársaival is szoros együttműködést alakítottak ki annak érdekében, hogy ne okozzon gondot az édesanyáknak, illetve ezek családjának a csecsemők keresztlevelének a kérelmezése, ne történjenek olyan esetek, ahol az édesanyának nincs személyazonossági igazolványa, ami hátráltatja a megszületett gyermek nyilvántartásba vételét — magyarázta az osztályvezető.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...