Tovább marad érvényben az útlevél
Utoljára módositva: 2018-07-19 18:18:48

Változások lépnek életbe mától az útlevél kibocsátás terén, a felnőtteknek szóló elektronikus útlevél 10 évig lesz érvényes.

Mától az elektronikus útlevél érvényessége megduplázódik, s öt helyett tíz évig lesz érvényes, tájékoztat a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal sajtóközleménye. Az elektronikus útlevél a 18 éven felülieknek 10 évig, a 12 évnél aluliaknak 3 évig, a 12 és 18 év közöttieknek 5 évig lesz érvényes, derül ki a közleményből. A szatmáriak számára a legegyszerűbb módja az útlevél megszerzésének, ha online kérnek időpontot a www.epasapoarte.ro honlapon. A honlapon a tegnapi állás szerint az előfoglalható időpontok szeptemberig beteltek. A prefektusi hivatal sajtószóvivője, Fulga Aştilean megkeresésünkre elmondta, hogy Szatmárnémetiben, a Petőfi Sándor utcai útlevélosztályon működik egy ügyfélablak a júliusi és augusztusi időszakban, ahol előjegyzés nélkül is fogadják az útlevelet igénylőket, azonban itt sorba kell állni, s akár órákat is kell várakozni.

Egy másik újdonság, ami mától lép érvénybe a 2005/248-as törvény módosító határozatainak következményeként az, hogy az egy évig érvényes, egyszerű útleveleket is 14 napon belül állítják ki az eddigi három nap helyett. Három nap alatt csak nagyon indokolt esetben, külön kérésre és megfelelő iratokkal alátámasztva állítják ki a jövőben az úti okmányt.

Ami az okmány ellenértékét illeti: azt a postahivatalokban, a kincstár szatmárnémeti kirendeltségén, a Szatmár Megyei Prefektúra pénztárában, a CEC Bankban és banki átutalással is ki lehet fizetni, majd a kérvényhez csatolni a bizonylatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...