Tovább marad érvényben az útlevél
Utoljára módositva: 2018-07-19 18:18:48

Változások lépnek életbe mától az útlevél kibocsátás terén, a felnőtteknek szóló elektronikus útlevél 10 évig lesz érvényes.

Mától az elektronikus útlevél érvényessége megduplázódik, s öt helyett tíz évig lesz érvényes, tájékoztat a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal sajtóközleménye. Az elektronikus útlevél a 18 éven felülieknek 10 évig, a 12 évnél aluliaknak 3 évig, a 12 és 18 év közöttieknek 5 évig lesz érvényes, derül ki a közleményből. A szatmáriak számára a legegyszerűbb módja az útlevél megszerzésének, ha online kérnek időpontot a www.epasapoarte.ro honlapon. A honlapon a tegnapi állás szerint az előfoglalható időpontok szeptemberig beteltek. A prefektusi hivatal sajtószóvivője, Fulga Aştilean megkeresésünkre elmondta, hogy Szatmárnémetiben, a Petőfi Sándor utcai útlevélosztályon működik egy ügyfélablak a júliusi és augusztusi időszakban, ahol előjegyzés nélkül is fogadják az útlevelet igénylőket, azonban itt sorba kell állni, s akár órákat is kell várakozni.

Egy másik újdonság, ami mától lép érvénybe a 2005/248-as törvény módosító határozatainak következményeként az, hogy az egy évig érvényes, egyszerű útleveleket is 14 napon belül állítják ki az eddigi három nap helyett. Három nap alatt csak nagyon indokolt esetben, külön kérésre és megfelelő iratokkal alátámasztva állítják ki a jövőben az úti okmányt.

Ami az okmány ellenértékét illeti: azt a postahivatalokban, a kincstár szatmárnémeti kirendeltségén, a Szatmár Megyei Prefektúra pénztárában, a CEC Bankban és banki átutalással is ki lehet fizetni, majd a kérvényhez csatolni a bizonylatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...