Tovább marad érvényben az útlevél
Utoljára módositva: 2018-07-19 18:18:48

Változások lépnek életbe mától az útlevél kibocsátás terén, a felnőtteknek szóló elektronikus útlevél 10 évig lesz érvényes.

Mától az elektronikus útlevél érvényessége megduplázódik, s öt helyett tíz évig lesz érvényes, tájékoztat a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal sajtóközleménye. Az elektronikus útlevél a 18 éven felülieknek 10 évig, a 12 évnél aluliaknak 3 évig, a 12 és 18 év közöttieknek 5 évig lesz érvényes, derül ki a közleményből. A szatmáriak számára a legegyszerűbb módja az útlevél megszerzésének, ha online kérnek időpontot a www.epasapoarte.ro honlapon. A honlapon a tegnapi állás szerint az előfoglalható időpontok szeptemberig beteltek. A prefektusi hivatal sajtószóvivője, Fulga Aştilean megkeresésünkre elmondta, hogy Szatmárnémetiben, a Petőfi Sándor utcai útlevélosztályon működik egy ügyfélablak a júliusi és augusztusi időszakban, ahol előjegyzés nélkül is fogadják az útlevelet igénylőket, azonban itt sorba kell állni, s akár órákat is kell várakozni.

Egy másik újdonság, ami mától lép érvénybe a 2005/248-as törvény módosító határozatainak következményeként az, hogy az egy évig érvényes, egyszerű útleveleket is 14 napon belül állítják ki az eddigi három nap helyett. Három nap alatt csak nagyon indokolt esetben, külön kérésre és megfelelő iratokkal alátámasztva állítják ki a jövőben az úti okmányt.

Ami az okmány ellenértékét illeti: azt a postahivatalokban, a kincstár szatmárnémeti kirendeltségén, a Szatmár Megyei Prefektúra pénztárában, a CEC Bankban és banki átutalással is ki lehet fizetni, majd a kérvényhez csatolni a bizonylatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...