Tovább marad érvényben az útlevél
Utoljára módositva: 2018-07-19 18:18:48

Változások lépnek életbe mától az útlevél kibocsátás terén, a felnőtteknek szóló elektronikus útlevél 10 évig lesz érvényes.

Mától az elektronikus útlevél érvényessége megduplázódik, s öt helyett tíz évig lesz érvényes, tájékoztat a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal sajtóközleménye. Az elektronikus útlevél a 18 éven felülieknek 10 évig, a 12 évnél aluliaknak 3 évig, a 12 és 18 év közöttieknek 5 évig lesz érvényes, derül ki a közleményből. A szatmáriak számára a legegyszerűbb módja az útlevél megszerzésének, ha online kérnek időpontot a www.epasapoarte.ro honlapon. A honlapon a tegnapi állás szerint az előfoglalható időpontok szeptemberig beteltek. A prefektusi hivatal sajtószóvivője, Fulga Aştilean megkeresésünkre elmondta, hogy Szatmárnémetiben, a Petőfi Sándor utcai útlevélosztályon működik egy ügyfélablak a júliusi és augusztusi időszakban, ahol előjegyzés nélkül is fogadják az útlevelet igénylőket, azonban itt sorba kell állni, s akár órákat is kell várakozni.

Egy másik újdonság, ami mától lép érvénybe a 2005/248-as törvény módosító határozatainak következményeként az, hogy az egy évig érvényes, egyszerű útleveleket is 14 napon belül állítják ki az eddigi három nap helyett. Három nap alatt csak nagyon indokolt esetben, külön kérésre és megfelelő iratokkal alátámasztva állítják ki a jövőben az úti okmányt.

Ami az okmány ellenértékét illeti: azt a postahivatalokban, a kincstár szatmárnémeti kirendeltségén, a Szatmár Megyei Prefektúra pénztárában, a CEC Bankban és banki átutalással is ki lehet fizetni, majd a kérvényhez csatolni a bizonylatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...