Tovább terjeszkedik a megyében az Apaserv
Utoljára módositva: 2014-02-05 09:55:41

Egy keddi szerződéskötés nyomán áprilistól Avasfelsőfaluban, Sárközújlakon és Tasnádon kezdheti meg a pályázatot megnyert spanyol cég a korszerűsítési és hálózatbővítési munkálatokat.

 

A három kedvezményezett település elöljárója, illetve a kivitelező és a megrendelő cégek képviselői

Huszonegymillió lejből korszerűsíthetik három Szatmár megyei város ivóvízhálózatát, az erre vonatkozó szerződést tegnap írták alá Avasfelsőfaluban. A munkálatokat az elképzelések szerint áprilisban fogja megkezdeni az ennek elvégzésére kiírt nemzetközi pályázatot megnyert spanyol cég, a kivitelezéssel jövő év szeptemberében kell végeznie. Nem kis értékű megrendelésről lévén szó, az Espinas Obras Hidraulicas nevű ibériai részvénytársasággal szembeni pozitív elbírálást több esetben is megtámadták a kivitelezésre pályázó többi cégek, de egy tegnapi bejelentés szerint a sikeres pályázást az ilyen jellegű óvások elbírálásával foglalkozó országos tanács is megerősítette, ezért kerülhetett sor a szerződés tegnapi aláírására.

 

A befejezés okoz majd örömöt

 

Avasfelsőfaluban egyébként évek óta várják már, hogy megkezdődjön végre a vízhálózat korszerűsítése, bár ahogy a polgármesterek felszólalásaiból kiderült, a másik két település esetében sincs ez másképp. Aurelia Fedorca házigazda-polgármester szerint egyre több városlakó panaszkodik a városi csapvíz minőségére, fennakadások is egyre gyakrabban vannak a vízszolgáltatásban, úgyhogy tényleg itt volt az ideje pontra tenni a rendszert. Vasile Mitraşca tasnádi elöljáró szerint nagyon fontos lenne mihamarabb neki is kezdeni a munkálatoknak, és az eddigi rossz szokásokkal szakítva operatívan végezni is velük. Piricsi Arthur sárközújlaki polgármester szerint valóban okot ad az örömre a szerződés aláírása, de igazán örülni csak akkor fognak, amikor befejezik azokat. Mindhárom polgármester teljes körű támogatásáról biztosította a kivitelezőt, amennyiben építkezési engedélyekre vagy egyéb jóváhagyásokra lenne szüksége, a lehető legalacsonyabb szintű bürokráciával fog találkozni a spanyol kivitelező egész tevékenysége során.

 

Tisztább víz, többért

 

Az érem másik oldalára Fedorca mutatott rá, aki szerint minden téren jobb minőségű vízszolgáltatásnak örülhetnek majd a három város fogyasztói, ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ennek ára is van. A nagyrészt uniós pénzekből történő hálózat-felújításra adott kölcsön egyik alapfeltétele, hogy a korszerűsítés együtt jár a rendszeres áremelésekkel is, így az Apaserv-ügyfelek minden év júliusában öt–tíz százalékkal többet és többet fizetnek majd a csapvízért.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mivel leped meg a párod Valentin-nap alkalmából?
Mozival
Romantikus vacsorával
Virággal vagy édességgel
Ékszerrel
Nem szoktuk ünnepelni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...