Tovább terjeszkedik a megyében az Apaserv
Utoljára módositva: 2014-02-05 09:55:41

Egy keddi szerződéskötés nyomán áprilistól Avasfelsőfaluban, Sárközújlakon és Tasnádon kezdheti meg a pályázatot megnyert spanyol cég a korszerűsítési és hálózatbővítési munkálatokat.

 

A három kedvezményezett település elöljárója, illetve a kivitelező és a megrendelő cégek képviselői

Huszonegymillió lejből korszerűsíthetik három Szatmár megyei város ivóvízhálózatát, az erre vonatkozó szerződést tegnap írták alá Avasfelsőfaluban. A munkálatokat az elképzelések szerint áprilisban fogja megkezdeni az ennek elvégzésére kiírt nemzetközi pályázatot megnyert spanyol cég, a kivitelezéssel jövő év szeptemberében kell végeznie. Nem kis értékű megrendelésről lévén szó, az Espinas Obras Hidraulicas nevű ibériai részvénytársasággal szembeni pozitív elbírálást több esetben is megtámadták a kivitelezésre pályázó többi cégek, de egy tegnapi bejelentés szerint a sikeres pályázást az ilyen jellegű óvások elbírálásával foglalkozó országos tanács is megerősítette, ezért kerülhetett sor a szerződés tegnapi aláírására.

 

A befejezés okoz majd örömöt

 

Avasfelsőfaluban egyébként évek óta várják már, hogy megkezdődjön végre a vízhálózat korszerűsítése, bár ahogy a polgármesterek felszólalásaiból kiderült, a másik két település esetében sincs ez másképp. Aurelia Fedorca házigazda-polgármester szerint egyre több városlakó panaszkodik a városi csapvíz minőségére, fennakadások is egyre gyakrabban vannak a vízszolgáltatásban, úgyhogy tényleg itt volt az ideje pontra tenni a rendszert. Vasile Mitraşca tasnádi elöljáró szerint nagyon fontos lenne mihamarabb neki is kezdeni a munkálatoknak, és az eddigi rossz szokásokkal szakítva operatívan végezni is velük. Piricsi Arthur sárközújlaki polgármester szerint valóban okot ad az örömre a szerződés aláírása, de igazán örülni csak akkor fognak, amikor befejezik azokat. Mindhárom polgármester teljes körű támogatásáról biztosította a kivitelezőt, amennyiben építkezési engedélyekre vagy egyéb jóváhagyásokra lenne szüksége, a lehető legalacsonyabb szintű bürokráciával fog találkozni a spanyol kivitelező egész tevékenysége során.

 

Tisztább víz, többért

 

Az érem másik oldalára Fedorca mutatott rá, aki szerint minden téren jobb minőségű vízszolgáltatásnak örülhetnek majd a három város fogyasztói, ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ennek ára is van. A nagyrészt uniós pénzekből történő hálózat-felújításra adott kölcsön egyik alapfeltétele, hogy a korszerűsítés együtt jár a rendszeres áremelésekkel is, így az Apaserv-ügyfelek minden év júliusában öt–tíz százalékkal többet és többet fizetnek majd a csapvízért.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...