Tovább terjeszkedik a megyében az Apaserv
Utoljára módositva: 2014-02-05 09:55:41

Egy keddi szerződéskötés nyomán áprilistól Avasfelsőfaluban, Sárközújlakon és Tasnádon kezdheti meg a pályázatot megnyert spanyol cég a korszerűsítési és hálózatbővítési munkálatokat.

 

A három kedvezményezett település elöljárója, illetve a kivitelező és a megrendelő cégek képviselői

Huszonegymillió lejből korszerűsíthetik három Szatmár megyei város ivóvízhálózatát, az erre vonatkozó szerződést tegnap írták alá Avasfelsőfaluban. A munkálatokat az elképzelések szerint áprilisban fogja megkezdeni az ennek elvégzésére kiírt nemzetközi pályázatot megnyert spanyol cég, a kivitelezéssel jövő év szeptemberében kell végeznie. Nem kis értékű megrendelésről lévén szó, az Espinas Obras Hidraulicas nevű ibériai részvénytársasággal szembeni pozitív elbírálást több esetben is megtámadták a kivitelezésre pályázó többi cégek, de egy tegnapi bejelentés szerint a sikeres pályázást az ilyen jellegű óvások elbírálásával foglalkozó országos tanács is megerősítette, ezért kerülhetett sor a szerződés tegnapi aláírására.

 

A befejezés okoz majd örömöt

 

Avasfelsőfaluban egyébként évek óta várják már, hogy megkezdődjön végre a vízhálózat korszerűsítése, bár ahogy a polgármesterek felszólalásaiból kiderült, a másik két település esetében sincs ez másképp. Aurelia Fedorca házigazda-polgármester szerint egyre több városlakó panaszkodik a városi csapvíz minőségére, fennakadások is egyre gyakrabban vannak a vízszolgáltatásban, úgyhogy tényleg itt volt az ideje pontra tenni a rendszert. Vasile Mitraşca tasnádi elöljáró szerint nagyon fontos lenne mihamarabb neki is kezdeni a munkálatoknak, és az eddigi rossz szokásokkal szakítva operatívan végezni is velük. Piricsi Arthur sárközújlaki polgármester szerint valóban okot ad az örömre a szerződés aláírása, de igazán örülni csak akkor fognak, amikor befejezik azokat. Mindhárom polgármester teljes körű támogatásáról biztosította a kivitelezőt, amennyiben építkezési engedélyekre vagy egyéb jóváhagyásokra lenne szüksége, a lehető legalacsonyabb szintű bürokráciával fog találkozni a spanyol kivitelező egész tevékenysége során.

 

Tisztább víz, többért

 

Az érem másik oldalára Fedorca mutatott rá, aki szerint minden téren jobb minőségű vízszolgáltatásnak örülhetnek majd a három város fogyasztói, ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ennek ára is van. A nagyrészt uniós pénzekből történő hálózat-felújításra adott kölcsön egyik alapfeltétele, hogy a korszerűsítés együtt jár a rendszeres áremelésekkel is, így az Apaserv-ügyfelek minden év júliusában öt–tíz százalékkal többet és többet fizetnek majd a csapvízért.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...