Tovább terjeszkedik a megyében az Apaserv
Utoljára módositva: 2014-02-05 09:55:41

Egy keddi szerződéskötés nyomán áprilistól Avasfelsőfaluban, Sárközújlakon és Tasnádon kezdheti meg a pályázatot megnyert spanyol cég a korszerűsítési és hálózatbővítési munkálatokat.

 

A három kedvezményezett település elöljárója, illetve a kivitelező és a megrendelő cégek képviselői

Huszonegymillió lejből korszerűsíthetik három Szatmár megyei város ivóvízhálózatát, az erre vonatkozó szerződést tegnap írták alá Avasfelsőfaluban. A munkálatokat az elképzelések szerint áprilisban fogja megkezdeni az ennek elvégzésére kiírt nemzetközi pályázatot megnyert spanyol cég, a kivitelezéssel jövő év szeptemberében kell végeznie. Nem kis értékű megrendelésről lévén szó, az Espinas Obras Hidraulicas nevű ibériai részvénytársasággal szembeni pozitív elbírálást több esetben is megtámadták a kivitelezésre pályázó többi cégek, de egy tegnapi bejelentés szerint a sikeres pályázást az ilyen jellegű óvások elbírálásával foglalkozó országos tanács is megerősítette, ezért kerülhetett sor a szerződés tegnapi aláírására.

 

A befejezés okoz majd örömöt

 

Avasfelsőfaluban egyébként évek óta várják már, hogy megkezdődjön végre a vízhálózat korszerűsítése, bár ahogy a polgármesterek felszólalásaiból kiderült, a másik két település esetében sincs ez másképp. Aurelia Fedorca házigazda-polgármester szerint egyre több városlakó panaszkodik a városi csapvíz minőségére, fennakadások is egyre gyakrabban vannak a vízszolgáltatásban, úgyhogy tényleg itt volt az ideje pontra tenni a rendszert. Vasile Mitraşca tasnádi elöljáró szerint nagyon fontos lenne mihamarabb neki is kezdeni a munkálatoknak, és az eddigi rossz szokásokkal szakítva operatívan végezni is velük. Piricsi Arthur sárközújlaki polgármester szerint valóban okot ad az örömre a szerződés aláírása, de igazán örülni csak akkor fognak, amikor befejezik azokat. Mindhárom polgármester teljes körű támogatásáról biztosította a kivitelezőt, amennyiben építkezési engedélyekre vagy egyéb jóváhagyásokra lenne szüksége, a lehető legalacsonyabb szintű bürokráciával fog találkozni a spanyol kivitelező egész tevékenysége során.

 

Tisztább víz, többért

 

Az érem másik oldalára Fedorca mutatott rá, aki szerint minden téren jobb minőségű vízszolgáltatásnak örülhetnek majd a három város fogyasztói, ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ennek ára is van. A nagyrészt uniós pénzekből történő hálózat-felújításra adott kölcsön egyik alapfeltétele, hogy a korszerűsítés együtt jár a rendszeres áremelésekkel is, így az Apaserv-ügyfelek minden év júliusában öt–tíz százalékkal többet és többet fizetnek majd a csapvízért.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...