Továbbra sem kapnak tízórait a diákok
Utoljára módositva: 2018-09-21 11:37:33

A legjobb esetben is jövő hónap második felétől kaphatják meg a Szatmár megyei diákok, óvodások a kormány által biztosított tízórait, derül ki a megyei tanács tájékoztatásából. Zajlik a közbeszerzési eljárás, és csak remélni lehet, hogy nem lesz fellebbezés.

A legjobb esetben is jövő hónap második felétől kaphatják meg a Szatmár megyei diákok, óvodások a kormány által biztosított tízórait, derül ki a Szatmár Megyei Tanács sajtóosztályának tájékoztatásából. A csúszás onnan indul, hogy a kormány késve hagyta jóvá a programot, így a költségvetését tartalmazó rendelet július 21-én délután jelent meg a Hivatalos Közlönyben. A megyei tanácsosok ezt követően rendkívüli tanácsülés keretében fogadták el az alkalmazási útmutatókat. A megyei hatóság július 31-én tette közzé a közbeszerzési eljárást az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP), majd augusztus közepéig várniuk kellett arra, hogy esetleges észrevételek érkezzenek a procedúrával kapcsolatban, aztán pedig augusztus 17-től adhatták be jelentkezésüket a vállalkozók. Szeptember 10-én járt le a határidő, s eddig a dátumig az R&B COM Kft., a Nutrivet Kft., a Biscotto Kft., az Agro-Pan-Star Kft. egyénileg, míg társulásban az Agro-Pan-Star Kft. a Pan Abacs Kft.-vel, a Varga Quattro Kft. a Biscotto Kft.-vel adta be jelentkezését a programban meghirdetett kiírásra. A fent említett vállalkozások szeretnék az elkövetkező két tanévben biztosítani a Szatmár megyei diákok számára a tejet, kiflit/kekszet és az almát. A megyei tanács vezetősége és a közbeszerzésért felelős személyek várják, hogy leteljen az a tíz nap, amikor a kereskedelmi vállalatok megfellebbezhetik a versenykiírást. Ezt követően egy sor adminisztratív procedúrát kell még végigjárni, hogy kihirdessék a végső győztest/győzteseket, és a szerződést is megköthessék a cégek képviselőivel, fogalmazott Valerica Şiket, a megyei tanács sajtószóvivője, aki azt is elmondta, hogy optimális esetben, ha senki nem fellebbezi meg a közbeszerzési eljárás eredményét, akkor jövő hónap második felétől kaphatják meg a diákok a tízórait.

Az idei tanévben egyébként a szatmári diákok a hét első három napján UHT-tejet és teljes kiőrlésű lisztből készült kiflit, míg a következő két napon almát és teljes kiőrlésű lisztből készült kekszet kapnak majd. Szatmár megyében egyébként a tanfelügyelőség adatai szerint 34 643 diák jogosult a tízóraira. Egy hétre 7 lejbe kerül a diákok tízóraija. A keretszerződést minden egyes termékre külön kötik majd meg, s a már megszokott rendszer alapján 4 részre osztották a megyét: Szatmárnémeti, Nagykároly, Avasfelsőfalu, valamint Tasnád és az említett városok környéke, így 12 alszerződés megkötése várat magára. Valerica Şiket ismét kihangsúlyozta, hogy nem a megyei tanács felelős a program körül kialakult késedelemért, mivel a licit kiírása csak a kormányrendelet megszületése után történhetett meg.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...