Továbbra sem kapnak tízórait a diákok
Utoljára módositva: 2018-09-21 11:37:33

A legjobb esetben is jövő hónap második felétől kaphatják meg a Szatmár megyei diákok, óvodások a kormány által biztosított tízórait, derül ki a megyei tanács tájékoztatásából. Zajlik a közbeszerzési eljárás, és csak remélni lehet, hogy nem lesz fellebbezés.

A legjobb esetben is jövő hónap második felétől kaphatják meg a Szatmár megyei diákok, óvodások a kormány által biztosított tízórait, derül ki a Szatmár Megyei Tanács sajtóosztályának tájékoztatásából. A csúszás onnan indul, hogy a kormány késve hagyta jóvá a programot, így a költségvetését tartalmazó rendelet július 21-én délután jelent meg a Hivatalos Közlönyben. A megyei tanácsosok ezt követően rendkívüli tanácsülés keretében fogadták el az alkalmazási útmutatókat. A megyei hatóság július 31-én tette közzé a közbeszerzési eljárást az elektronikus közbeszerzési rendszerben (SEAP), majd augusztus közepéig várniuk kellett arra, hogy esetleges észrevételek érkezzenek a procedúrával kapcsolatban, aztán pedig augusztus 17-től adhatták be jelentkezésüket a vállalkozók. Szeptember 10-én járt le a határidő, s eddig a dátumig az R&B COM Kft., a Nutrivet Kft., a Biscotto Kft., az Agro-Pan-Star Kft. egyénileg, míg társulásban az Agro-Pan-Star Kft. a Pan Abacs Kft.-vel, a Varga Quattro Kft. a Biscotto Kft.-vel adta be jelentkezését a programban meghirdetett kiírásra. A fent említett vállalkozások szeretnék az elkövetkező két tanévben biztosítani a Szatmár megyei diákok számára a tejet, kiflit/kekszet és az almát. A megyei tanács vezetősége és a közbeszerzésért felelős személyek várják, hogy leteljen az a tíz nap, amikor a kereskedelmi vállalatok megfellebbezhetik a versenykiírást. Ezt követően egy sor adminisztratív procedúrát kell még végigjárni, hogy kihirdessék a végső győztest/győzteseket, és a szerződést is megköthessék a cégek képviselőivel, fogalmazott Valerica Şiket, a megyei tanács sajtószóvivője, aki azt is elmondta, hogy optimális esetben, ha senki nem fellebbezi meg a közbeszerzési eljárás eredményét, akkor jövő hónap második felétől kaphatják meg a diákok a tízórait.

Az idei tanévben egyébként a szatmári diákok a hét első három napján UHT-tejet és teljes kiőrlésű lisztből készült kiflit, míg a következő két napon almát és teljes kiőrlésű lisztből készült kekszet kapnak majd. Szatmár megyében egyébként a tanfelügyelőség adatai szerint 34 643 diák jogosult a tízóraira. Egy hétre 7 lejbe kerül a diákok tízóraija. A keretszerződést minden egyes termékre külön kötik majd meg, s a már megszokott rendszer alapján 4 részre osztották a megyét: Szatmárnémeti, Nagykároly, Avasfelsőfalu, valamint Tasnád és az említett városok környéke, így 12 alszerződés megkötése várat magára. Valerica Şiket ismét kihangsúlyozta, hogy nem a megyei tanács felelős a program körül kialakult késedelemért, mivel a licit kiírása csak a kormányrendelet megszületése után történhetett meg.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A belleville-i zsaru
Ma, 14:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...