Trichinellafertőzéssel kerültek kórházba
Utoljára módositva: 2018-02-23 17:41:09

Újabb batarcsi család került kórházba trichinellafertőzés gyanújával azt követően, hogy disznóvágáskor nem vizsgáltatták be a húst, amely fertőzöttnek bizonyult, derül ki a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből.

Kiderült, hogy legalább kilenc személy szorult orvosi ellátásra azt követően, hogy ettek a fertőzött húsból. Az állategészségügyi hatóság munkatársainak vizsgálata során bizonyítást nyert, hogy a disznó húsa a trichinella spiralis féreggel fertőzött volt. Azonnal elrendelték a 110 kilogramm hús és hústermék elkobzását, a lefoglalt termékeket megsemmisítik. A DSVSA tájékoztatása szerint a disznó tulajdonosa nem jogosult kártérítésre, mivel az állat nem volt nyilvántartva, így fülszámmal sem rendelkezett. Az anyagi kár teljes mértékben a tulajdonost terheli. A DSVSA munkatársai ismételten felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy disznóvágáskor fontos elvégeztetni a trichinellózistesztet. Hétvégén a Szamos élelmiszerpiacon teljesítenek szolgálatot a DSVSA munkatársai, ma 8 és 14 óra között, míg vasárnap 8 és 13 óra között végzik el a vizsgálatot a szakemberek, sürgős esetben a 0261–715956-os telefonszámot lehet hívni. A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság ismét kihangsúlyozza, hogy a vizsgálatra szánt húst az állat rekeszizmából kell vinni, s kötelező módon be kell mutatni a vizsgálaton a levágott állat fülszámát is, ellenkező esetben visszautasíthatják a vizsgálat elvégzését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...