Trükkös év végi lottó
Utoljára módositva: 2019-01-05 10:31:03

Dupla áron kínálta a dupla szerencsét a múlt év utolsó hetében a román lottótársaság, azonban menet közben meggondolta magát, és nem tartott két számhúzást december 31-én. Áll a bál emiatt.

Becsapta a lottózókat szilveszterkor a román lottótársaság, két húzást ígért december 31-re, ami miatt kétszeres áron adta a legnépszerűbb játékokat, viszont csak egy sorshúzás történt, a második egyszerűen elmaradt. Óriási kalamajkában találta magát év elejére emiatt az állami cég, a lottózókban és internetes fórumokban is támadták, illetve kérdőre vonták a lottótársaságot, hogy miért nem tartotta be, amit ígért. A lottótársaság hivatalos Facebook-oldalát kezelő személy egyébként elég közlékeny és kommunikatív, sőt, vicces, de ebben az ügyben hallgat, sem az elmaradt húzással kapcsolatos kérdésekre nem válaszol, sem a támadásokra nem reagál. Nincs hivatalos álláspont sem a cég részéről, a társaság hivatalos honlapján sem jelent meg semmilyen közlemény vagy állásfoglalás a botrányossá vált december 31-i húzással kapcsolatban.

 

Senki nem tud semmit

 

Az egyik szatmárnémeti lottózóban lapunk munkatársának kérdésére az ott dolgozó hölgy elmondta, hogy ők sem tudnak semmiről semmit, a szilvesztert megelőző héten voltak értesítve arról, hogy kétszer annyit kell majd fizetni a kitöltött játékmezőkért mint egyébként, mert az év utolsó napján kétrendbeli számhúzás lesz. Hogy ez miért nem történt meg, arról nem kaptak értesítést, csak annyit közölt a vezetőség, hogy a nyereményalap lett megnövelve a pluszban elkért pénzből, végül mégsem tartottak két számsorsolást december 31-én. A kétszeres áron adott szelvények esetében az lehet a ráció, hogy az ünnepnapok miatt nem tudott heti két húzást értékesíteni a lottótársaság, így egy húzás árát megduplázva nem csökkentek volna a bevételei.

 

Nincs válasz

 

Akik lottóznak, azok emlékezhetnek arra, hogy nem is sokkal korábban volt hasonló akciója a lottótársaságnak, a karácsony előtti hétvégén tartott húzáson részt vevő kombinációkért kellett egy lejjel többet fizetni, akkor is a nyereményalap „felduzzasztása” érdekében kért el több pénzt a szerencsejáték-üzemeltető. Akkor azonban sem a pluszban elvett összeg nem volt akkora, és a játékszabályokon sem menet közben változtatott a lottótársaság.

Január másodikán szerkesztőségünk is kérdéseket intézett a cég irányába azzal kapcsolatban, hogy mi a helyzet a december 31-re ígért, de végül elmaradt második húzással kapcsolatban, és hogy mit tehetnek azok a lottózók, akik megkárosítva érzik magukat emiatt, azonban tegnap délutánig még nem kaptunk választ a feltett kérdésekre.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 21:10
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...