Tudással tele bőrönddel távoznak az egyetemről a ballagók
Utoljára módositva: 2018-05-25 17:33:44

A szatmárnémeti közigazgatási palota nagytermében tartották a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Politika, Közigazgatás és Politikatudományi Kara végzőseinek ballagási ünnepségét. Pénteken összesen 54-en vettek búcsút a diákévektől, s vették át a szimbolikus diplomáikat.

Péntek délelőtt ünnepélyes keretek között zajlott a szatmárnémeti közigazgatási palota nagytermében a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Politika, Közigazgatás és Politikatudományi Kar végzőseinek ballagása. Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy ismét részt vehet a megyeközpont elit oktatási intézményének ballagási ünnepségén. A polgármester rávilágított, hogy szeretné, ha a mostani végzősök közül többen is kollégáivá válnának. Szerencsére az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy több végzős is az önkormányzatnál vállal munkát. A polgármester sok sikert kívánt a ballagóknak, s a kihelyezett kar tanárainak az eredményes munkáért mondott köszönetet. Stefan Suta dékán izgalommal tele pillanatnak nevezte a ballagást, mely akkor is megható pillanat számára, ha már a 18. ballagáson vesz részt, ugyanis a szatmári kirendeltség már húsz éve képzi a szakembereket. Suta a ballagókhoz szólva elmondta, szép szakmát tanultak, mellyel a közszférában és a magánszektorban is elhelyezkedhetnek, azonban tudniuk kell, hogy nem mindig lesznek túlfizetve. Útravalóul több jó tanáccsal is ellátta a ballagókat, de a legfontosabb gondolata az volt, hogy tudással tele bőrönddel távoznak az egyetemről, de a tanulást folytatni kell, ez lehet a siker titka. A tanári kar nevében Apan Octavian és dr. Frigy Szabolcs köszöntötte a ballagókat.

Frigy Szabolcs elmondta, aki ma eljött a ballagásra bízik abban, hogy a végzősök életében siker, karrier, önmegvalósítás következik. Végezetül arra biztatta a ballagókat, hogy bízzanak önmagukban, legyenek kitartóak. A román tagozaton nappali és távoktatáson végzők, illetve a magyar tagozaton nappali képzést befejezők külön-külön beszédet mondtak, mindannyian köszönetet mondtak azért, hogy az egyetemi évek alatt minőségi oktatásban részesültek. Elhangzott, hogy barátságok kötődtek az évek alatt, amelyek nagy valószínűséggel a jövőben is megmaradnak. Ezt követően került sor a kulcsátadási ceremóniára, majd a másodévesek képviselője tolmácsolta az évfolyam jókívánságait a ballagóknak. Az ünnepség keretében átvehették szimbolikus diplomáikat a ballagók (román tagozaton 25-en, a magyar tagozaton 11-en, távoktatáson pedig 18-an végeztek), majd a hagyományos kalapfeldobással ért véget a ballagási ceremónia.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...