Tudással tele bőrönddel távoznak az egyetemről a ballagók
Utoljára módositva: 2018-05-25 17:33:44

A szatmárnémeti közigazgatási palota nagytermében tartották a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Politika, Közigazgatás és Politikatudományi Kara végzőseinek ballagási ünnepségét. Pénteken összesen 54-en vettek búcsút a diákévektől, s vették át a szimbolikus diplomáikat.

Péntek délelőtt ünnepélyes keretek között zajlott a szatmárnémeti közigazgatási palota nagytermében a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Politika, Közigazgatás és Politikatudományi Kar végzőseinek ballagása. Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy ismét részt vehet a megyeközpont elit oktatási intézményének ballagási ünnepségén. A polgármester rávilágított, hogy szeretné, ha a mostani végzősök közül többen is kollégáivá válnának. Szerencsére az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy több végzős is az önkormányzatnál vállal munkát. A polgármester sok sikert kívánt a ballagóknak, s a kihelyezett kar tanárainak az eredményes munkáért mondott köszönetet. Stefan Suta dékán izgalommal tele pillanatnak nevezte a ballagást, mely akkor is megható pillanat számára, ha már a 18. ballagáson vesz részt, ugyanis a szatmári kirendeltség már húsz éve képzi a szakembereket. Suta a ballagókhoz szólva elmondta, szép szakmát tanultak, mellyel a közszférában és a magánszektorban is elhelyezkedhetnek, azonban tudniuk kell, hogy nem mindig lesznek túlfizetve. Útravalóul több jó tanáccsal is ellátta a ballagókat, de a legfontosabb gondolata az volt, hogy tudással tele bőrönddel távoznak az egyetemről, de a tanulást folytatni kell, ez lehet a siker titka. A tanári kar nevében Apan Octavian és dr. Frigy Szabolcs köszöntötte a ballagókat.

Frigy Szabolcs elmondta, aki ma eljött a ballagásra bízik abban, hogy a végzősök életében siker, karrier, önmegvalósítás következik. Végezetül arra biztatta a ballagókat, hogy bízzanak önmagukban, legyenek kitartóak. A román tagozaton nappali és távoktatáson végzők, illetve a magyar tagozaton nappali képzést befejezők külön-külön beszédet mondtak, mindannyian köszönetet mondtak azért, hogy az egyetemi évek alatt minőségi oktatásban részesültek. Elhangzott, hogy barátságok kötődtek az évek alatt, amelyek nagy valószínűséggel a jövőben is megmaradnak. Ezt követően került sor a kulcsátadási ceremóniára, majd a másodévesek képviselője tolmácsolta az évfolyam jókívánságait a ballagóknak. Az ünnepség keretében átvehették szimbolikus diplomáikat a ballagók (román tagozaton 25-en, a magyar tagozaton 11-en, távoktatáson pedig 18-an végeztek), majd a hagyományos kalapfeldobással ért véget a ballagási ceremónia.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...