Tudatosító kampány a kötelező magánnyugdíjakról
Utoljára módositva: 2019-09-22 10:56:57

Neked is van megtakarított pénzed a kettes pillérben címmel indít új információs és oktatási kampányt a kötelező magánnyugdíjakról a Romániai Magánnyugdíjakért Egyesület (APAPR).

Az egyesület közleménye szerint a kampány célja, hogy jobban tudatosítsák a lakosságban, hogy milyen jogok illetik meg a magánnyugdíjszámla tulajdonosaként.

“Az APAPR kampánya felhívja a kettes pillérbe járulékot fizetők figyelmét, hogy jó kezekben van az az összeg, amit felhalmoztak a kötelező magánnyugdíjalapba. A járulékfizetés megkezdési időpontjától függetlenül, a befizetők ezen összegek tulajdonosai, amelyhez a törvényes nyugdíjkorhatár elérésekor lehet hozzáférni, és amely sikeresen kiegészíti az állami nyugdíjat (egyes pillér). A kettes pillér személyi számláira befizetett összegeket az alapkezelők folyamatosan befektetik, hogy gyarapodjanak’ – írja a közleményben.

A kettes pillér kezelői jelenleg 10,2 milliárd eurós nyugdíjalapot adminisztrálnak 7,25 millió román állampolgár javára, és a teljes működési időszak alatt az átlagos éves hatásfok meghaladja 8%-ot, ami a legmagasabb az összes hasonló európai rendszer közül.

A kettes pillér a történelem legnagyobb román tőkehalmozódása, amelyet a nyugdíjalapok a romániai gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés, valamint a román állam jelenlegi szükségleteinek hatékony finanszírozására fordítanak.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...