Tudatosító kampány a kötelező magánnyugdíjakról
Utoljára módositva: 2019-09-22 10:56:57

Neked is van megtakarított pénzed a kettes pillérben címmel indít új információs és oktatási kampányt a kötelező magánnyugdíjakról a Romániai Magánnyugdíjakért Egyesület (APAPR).

Az egyesület közleménye szerint a kampány célja, hogy jobban tudatosítsák a lakosságban, hogy milyen jogok illetik meg a magánnyugdíjszámla tulajdonosaként.

“Az APAPR kampánya felhívja a kettes pillérbe járulékot fizetők figyelmét, hogy jó kezekben van az az összeg, amit felhalmoztak a kötelező magánnyugdíjalapba. A járulékfizetés megkezdési időpontjától függetlenül, a befizetők ezen összegek tulajdonosai, amelyhez a törvényes nyugdíjkorhatár elérésekor lehet hozzáférni, és amely sikeresen kiegészíti az állami nyugdíjat (egyes pillér). A kettes pillér személyi számláira befizetett összegeket az alapkezelők folyamatosan befektetik, hogy gyarapodjanak’ – írja a közleményben.

A kettes pillér kezelői jelenleg 10,2 milliárd eurós nyugdíjalapot adminisztrálnak 7,25 millió román állampolgár javára, és a teljes működési időszak alatt az átlagos éves hatásfok meghaladja 8%-ot, ami a legmagasabb az összes hasonló európai rendszer közül.

A kettes pillér a történelem legnagyobb román tőkehalmozódása, amelyet a nyugdíjalapok a romániai gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés, valamint a román állam jelenlegi szükségleteinek hatékony finanszírozására fordítanak.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 31.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...