Tudatosságra nevelik a fiatalokat
Utoljára módositva: 2019-05-23 10:27:51

A hétvégén zajlott A Föld a mi kincsünk — azaz a Molnár Zoltán Megyei Környezetvédelmi Emlékverseny idei kiadása, melynek ez alkalommal is a Börvelyi Általános Iskola volt a szervezője.

A 2005 óta szervezett megmérettetés tavaly vált megyei szintűvé, s a rangos versenyt a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökséggel és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséggel közösen szervezi a börvelyi iskola tanári kara.

A pénteken lezajlott rendezvényen meghívottakat is vendégül láttak — tájékoztatott Molnár Éva, a börvelyi iskola igazgatója. „A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség részéről Szejke Ottilia szaktanfelügyelő, míg a megyei környezetvédelmi ügynökség részéről Hersh Katalin volt jelen a versenyünkön” — fejtette ki.

Ebben az évben 15 csapat vett részt a versenyen. A diákok számtalan olyan feladatot hajtottak végre vagy oldottak meg, ami a környezetvédelem fontosságára irányítja a figyelmet. A verseny megszervezésével több fontos céljuk is van a szervezőknek. Egyrészt, hogy környezettudatosságra neveljék a jövő generációit, illetve az, hogy emléket állítsanak a versenyt kitaláló és létrehozó Molnár Zoltánnak, a börvelyi iskola egykori pedagógusának és igazgatójának.

A Föld a mi kincsünk — Molnár Zoltán Megyei Környezetvédelmi Emlékverseny díjazottainak sora az alábbiak szerint alakult:

Alsó tagozat: I. helyezett: Börvelyi Általános Iskola, II. helyezett: Csomaközi Általános Iskola, III. helyezett: kaplonyi Fényi István Általános Iskola, dicséret: Nagykárolyi Elméleti Líceum.

Felső tagozat: I. helyezett: Nagykárolyi Elméleti Líceum, II. helyezett: lázári Petőfi Sándor Szaklíceum, III. helyezett: Szilágypéri Általános Iskola és Börvelyi Általános Iskola, dicséret: Kálmándi Általános Iskola.

A részt vevő csapatok oklevelet, jutalomkönyvet, tujacsemetéket kaptak, valamint minden résztvevő Zöldnek lenni jó! felirattal ellátott táskát vehetett át.

„Köszönet illeti iskolánk egész munkaközösségét, akik fáradhatatlanul dolgoztak szabadidejüket feláldozva egy közös ügyért. További köszönet illeti még támogatóinkat, akiknek a segítsége ismét elengedhetetlen volt a rendezvény sikeréhez” — tette hozzá Molnár Éva igazgató.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...