Türelemjáték a határátkelőknél
Utoljára módositva: 2018-08-17 20:48:36

Egyre nyilvánvalóbb, hogy nyáron a román-magyar határon való átkelés igazi türelemjátékká válik. Pénteken is órákba telt az átjutás, de a hétvégén útnak indulók is hasonló helyzetre készüljenek!

A romániai minivakáció és a magyarországi nemzeti ünnep miatti hosszú hétvége már pénteken éreztette hatását a román-magyar határátkelőhelyeken.  A megyénkben működő mindkét határátkelőn többórás várakozásra kényszerültek pénteken az utazók. A határrendészet tájékoztatása szerint mind a Pete–Csengersima, mind a Csanálos–Vállaj határátkelőnél több mint egyórás volt a várakozási idő az országból való kilépéskor. Értesüléseink szerint Peténél alkalmanként három órát is kellett a hőségben várakozniuk azoknak az autósoknak, akik ezen a határátkelőhelyen szerették volna elhagyni az országot. A türelmüket vesztett autósok többször is hangos tülköléssel jelezték a szolgálatot teljesítők irányába, hogy gyorsítani kellene az eljáráson. Több olyan autós volt a sorban, aki a szomszédos országnak a határnál szolgálatot teljesítő rendőreit okolta a lassú határátkelés miatt. A várakozási idő annak ellenére volt hosszú, hogy Peténél mind a hat kivezető sáv nyitva volt. Az országba beutazóknak valamivel nagyobb szerencséjük volt, nekik legfeljebb egy órát kellett várakozniuk. A határrendészet ismételten emlékeztet: indulás előtt érdeklődjenek az esetleges várakozási időről a politiadefrontiera.ro honlapon, s amennyiben a választott átkelő melletti jelzés pirosan vagy sárgán villog, válasszanak más, kisebb határátkelőt, például a csanálosit vagy az érmihályfalvit. Akik szombaton utaznának ki az országból, ne feledkezzenek meg a 10–18 óra között nyitva tartó, ideiglenes átkelőkről sem!

Magyarországon a nemzeti ünnep miatt kamionstopot hirdettek, vagyis a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek szombaton 16 órától hétfőn 23 óráig (romániai idő) nem közlekedhetnek a szomszédos ország útjain.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...