Turisztikai irodát avattak Ákoson
Utoljára módositva: 2014-11-07 17:07:08

Pénteken Ákoson meghívottak jelenlétében felavatták a „Középkori templomok útjának turisztikai célú attrakciófejlesztése” program keretében megvalósult Információs Turisztikai Központot.

Ákoson felavatták az Információs Turisztikai Központot

Az ünnepi rendezvény istentisztelettel kezdődött a helyi református templomban, ahol Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. „Ne aggodalmaskodjatok!” — figyelmeztetett az igehirdető, a Lukács evangéliumából választott alapigét magyarázva. A lélek akkor terhelődik le, amikor a teljes felszabadítás mellett is ott van az aggodalom. Egy olyan eseményen vagyunk — hangsúlyozta a püspök —, ahol az egykori éléskamrából átalakított turisztikai központot adjuk át. Az épület egykor éléskamrának készült, ezentúl azokat szolgálja majd, akik szellemi táplálékra éhesek. Az ige magyarázatot ad arra, hogy miért nem kell nekünk aggodalmaskodni. Isten azokhoz szól, akik döntési helyzetbe kerülhetnek, akik a felelősséget hordozzák. Ugyanakkor Isten szól a társadalomhoz, az egyházhoz és külön-külön mindenkihez. Minden ember feladata Isten országának az építése. Azok, akik részt vesznek ebben az építésben, nem álmokat kergetnek, hanem álmokat váltanak valóra.

Beszédek, hozzászólások

Dobai Zoltán ákosi református lelkipásztor elmondta, hogy az egyházközségben 2001-ben rendezték meg első alkalommal a templomnapot, melynek az volt a célja, hogy a meghívott vendégekkel együtt keressék a megoldási lehetőségeket a templom felújítására. Most érkezett el az az idő, amikor átadásra kerülhet az egyházi turisztikai központ, és megvan az anyagi fedezet a műemlék templom felújítására. Az eseményen meghívottként jelen levő Kelemen Hunor országos RMDSZ-elnök beszédében kiemelte: az ákosiak bebizonyították, hogy tudják mit akarnak, vannak céljaik. A mai világban az építkezésnek nincs alternatívája, fontos, hogy minden nap hozzátegyünk valamit ahhoz, amit örökségül kaptunk. Azok a közösségek sikeresek, amelyek le tudják győzni a kishitűséget, amelyek tudják, hogy amit ők nem végeznek el, azt senki nem végzi el helyettük. A legnehezebb körülmények között is kell tudni felemelkedni, tovább kell haladni, itt a szülőföldön.

Pataki Csaba, Kelemen Hunor, Erdei D. István, Kereskényi Gábor

Nt. Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese a mai helyzetet azzal a történettel hasonlította össze, amikor Pál apostol hittérítő útján hajójával viharba keveredett. Nem hagyta el a süllyedő hajót, mint ahogy mi sem szabad elhagyjuk magyar közösségünk hajóját. Erdei D. István parlamenti képviselő, mint mondta, jelentős eseménynek tartja azt, hogy Ákoson létrejött a turisztikai iroda, bízik abban, hogy mielőbb sorra kerül a felújított templom átadására is. Emődi Tamás, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület műszaki előadója az ákosi templom felújításával kapcsolatos dolgokat ismertette, beszélt az eddigi kezdeményezésekről és a további lehetőségekről. Geréb Miklós, Ákos község polgármestere a községben tapasztalható nehézségekről és azok megoldási módozatairól beszélt. Az istentisztelet keretében énekelt az egyházközség vegyes kara és az ifjúsági együttes. A templomból kivonulva a résztvevők megtekintették az Egyházi Turisztikai Központot.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 20.
Semmi sem tölti fel annyira, mint ha elegendő időt tölthet barátaival. Ha emberekkel lehet kapcsolatban, az tökéletesen regenerálja.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...