Turisztikai irodát avattak Ákoson
Utoljára módositva: 2014-11-07 17:07:08

Pénteken Ákoson meghívottak jelenlétében felavatták a „Középkori templomok útjának turisztikai célú attrakciófejlesztése” program keretében megvalósult Információs Turisztikai Központot.

Ákoson felavatták az Információs Turisztikai Központot

Az ünnepi rendezvény istentisztelettel kezdődött a helyi református templomban, ahol Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. „Ne aggodalmaskodjatok!” — figyelmeztetett az igehirdető, a Lukács evangéliumából választott alapigét magyarázva. A lélek akkor terhelődik le, amikor a teljes felszabadítás mellett is ott van az aggodalom. Egy olyan eseményen vagyunk — hangsúlyozta a püspök —, ahol az egykori éléskamrából átalakított turisztikai központot adjuk át. Az épület egykor éléskamrának készült, ezentúl azokat szolgálja majd, akik szellemi táplálékra éhesek. Az ige magyarázatot ad arra, hogy miért nem kell nekünk aggodalmaskodni. Isten azokhoz szól, akik döntési helyzetbe kerülhetnek, akik a felelősséget hordozzák. Ugyanakkor Isten szól a társadalomhoz, az egyházhoz és külön-külön mindenkihez. Minden ember feladata Isten országának az építése. Azok, akik részt vesznek ebben az építésben, nem álmokat kergetnek, hanem álmokat váltanak valóra.

Beszédek, hozzászólások

Dobai Zoltán ákosi református lelkipásztor elmondta, hogy az egyházközségben 2001-ben rendezték meg első alkalommal a templomnapot, melynek az volt a célja, hogy a meghívott vendégekkel együtt keressék a megoldási lehetőségeket a templom felújítására. Most érkezett el az az idő, amikor átadásra kerülhet az egyházi turisztikai központ, és megvan az anyagi fedezet a műemlék templom felújítására. Az eseményen meghívottként jelen levő Kelemen Hunor országos RMDSZ-elnök beszédében kiemelte: az ákosiak bebizonyították, hogy tudják mit akarnak, vannak céljaik. A mai világban az építkezésnek nincs alternatívája, fontos, hogy minden nap hozzátegyünk valamit ahhoz, amit örökségül kaptunk. Azok a közösségek sikeresek, amelyek le tudják győzni a kishitűséget, amelyek tudják, hogy amit ők nem végeznek el, azt senki nem végzi el helyettük. A legnehezebb körülmények között is kell tudni felemelkedni, tovább kell haladni, itt a szülőföldön.

Pataki Csaba, Kelemen Hunor, Erdei D. István, Kereskényi Gábor

Nt. Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese a mai helyzetet azzal a történettel hasonlította össze, amikor Pál apostol hittérítő útján hajójával viharba keveredett. Nem hagyta el a süllyedő hajót, mint ahogy mi sem szabad elhagyjuk magyar közösségünk hajóját. Erdei D. István parlamenti képviselő, mint mondta, jelentős eseménynek tartja azt, hogy Ákoson létrejött a turisztikai iroda, bízik abban, hogy mielőbb sorra kerül a felújított templom átadására is. Emődi Tamás, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület műszaki előadója az ákosi templom felújításával kapcsolatos dolgokat ismertette, beszélt az eddigi kezdeményezésekről és a további lehetőségekről. Geréb Miklós, Ákos község polgármestere a községben tapasztalható nehézségekről és azok megoldási módozatairól beszélt. Az istentisztelet keretében énekelt az egyházközség vegyes kara és az ifjúsági együttes. A templomból kivonulva a résztvevők megtekintették az Egyházi Turisztikai Központot.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...