Túrós továbbra is CNA-tag marad
Utoljára módositva: 2012-11-01 09:03:53

Az Audiovizuális Tanács régi-új tagjaként, Túrós Lóránd szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a gyermekvédelemre a következő hat évben.

 

 

Túrós Lóránd

A parlament továbbra is bizalmat szavazott a szatmári származású Túrós Lórándnak az Országos Audiovizuális Tanácsban (CNA), a Szatmárnémeti Helyi Tanács egykori tagjai márciusban vette át Szász Attila helyét a testületben. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) javaslatára hat évre kinevezett Túrós elmondta, megtisztelőnek tartja a pártok, a kormány és az elnöki hivatal bizalmát, ugyanakkor óriási kihívást is jelent számára a kinevezés, annak ellenére, hogy többéves tapasztalattal rendelkezik az audiovizuális média területén. Az új összetételű tanács, melynek tagja a szintén szatmári Viorel Buda is — a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője —, hivatalosan december 20–án kezdi meg működését. Az RMDSZ által delegált CNA-tag szerint a következő periódus nagyon nehéz lesz, mivel közeleg a kampányidőszak és a decemberi parlamenti választás, ami azt jelenti, hogy ilyenkor különösen oda kell figyelniük mindarra, ami a rádiókban, tévékben zajlik. A szakember reméli, hogy az új tanácsnak lesz elég ideje, energiája olyan fontos dolgokkal foglalkozni, mint a gyermekvédelem az audiovizuális médiában, a reklámok szabályozása, mivel szerinte enyhén szólva is degradálódott az audiovizuális média. Azt szeretné elérni a következő hat évben, hogy létezzen egy olyan audiovizuális rendszer, amely lehetővé teszi, hogy az országban bármelyik szülő gond nélkül, nyugodt lélekkel odaengedje gyermekét a televízió elé, ne rettegjen attól, hogy csemetéje olyan dolgokat lát a képernyőn, amely negatívan befolyásolja a fejlődését, neveltetését. Túrós azt is kihangsúlyozta, hogy mivel egyedüli magyar tagja az Országos Audiovizuális Tanácsnak, szeretné, ha nem lenne olyan település az országban, ahol a magyar emberek nem nézhetnek magyar nyelvű tévéadókat, vagy nem hallgathatnak magyar nyelvű rádióállomásokat.

Botos István

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...