Túrós továbbra is CNA-tag marad
Utoljára módositva: 2012-11-01 09:03:53

Az Audiovizuális Tanács régi-új tagjaként, Túrós Lóránd szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a gyermekvédelemre a következő hat évben.

 

 

Túrós Lóránd

A parlament továbbra is bizalmat szavazott a szatmári származású Túrós Lórándnak az Országos Audiovizuális Tanácsban (CNA), a Szatmárnémeti Helyi Tanács egykori tagjai márciusban vette át Szász Attila helyét a testületben. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) javaslatára hat évre kinevezett Túrós elmondta, megtisztelőnek tartja a pártok, a kormány és az elnöki hivatal bizalmát, ugyanakkor óriási kihívást is jelent számára a kinevezés, annak ellenére, hogy többéves tapasztalattal rendelkezik az audiovizuális média területén. Az új összetételű tanács, melynek tagja a szintén szatmári Viorel Buda is — a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője —, hivatalosan december 20–án kezdi meg működését. Az RMDSZ által delegált CNA-tag szerint a következő periódus nagyon nehéz lesz, mivel közeleg a kampányidőszak és a decemberi parlamenti választás, ami azt jelenti, hogy ilyenkor különösen oda kell figyelniük mindarra, ami a rádiókban, tévékben zajlik. A szakember reméli, hogy az új tanácsnak lesz elég ideje, energiája olyan fontos dolgokkal foglalkozni, mint a gyermekvédelem az audiovizuális médiában, a reklámok szabályozása, mivel szerinte enyhén szólva is degradálódott az audiovizuális média. Azt szeretné elérni a következő hat évben, hogy létezzen egy olyan audiovizuális rendszer, amely lehetővé teszi, hogy az országban bármelyik szülő gond nélkül, nyugodt lélekkel odaengedje gyermekét a televízió elé, ne rettegjen attól, hogy csemetéje olyan dolgokat lát a képernyőn, amely negatívan befolyásolja a fejlődését, neveltetését. Túrós azt is kihangsúlyozta, hogy mivel egyedüli magyar tagja az Országos Audiovizuális Tanácsnak, szeretné, ha nem lenne olyan település az országban, ahol a magyar emberek nem nézhetnek magyar nyelvű tévéadókat, vagy nem hallgathatnak magyar nyelvű rádióállomásokat.

Botos István

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...