Tűzijátékkal búcsúztatják az évet
Utoljára módositva: 2016-12-31 01:20:36

Robbanórakéták által formált virágmotívumokat terveznek az égre küldeni szilveszter éjszaka Szatmárnémetiben. Tíz perces lesz az évbúcsúztató tűzijáték, szép és nagyon intenzív.

Idén sem marad el a tűzijáték

A kerek alakzatok mellett petúnia és krizantém-virág, illetve fűzfa alakzatokat idéző fényjátékot koreografáltak az idei szilveszter éjszakai, szatmárnémeti tűzijáték idején az éjszakai égboltra a tűzszerészek. Tíz perces intenzív tűzijátékkal búcsúztathatjuk a főtéren az óévet. Váltakozva robbannak majd az alacsonyabbra lőtt kisebb, de színesebb fénybombák és a magasabbra küldött óriásit dörrenő látványosabb lövedékek, lesz tűzesőt idéző eleme is a műsornak, nem egy középszerű, a végén pár nagyobbat villanó rakétával véget érő tűzijátékkal terveznek operálni.

Nem változott, hogy idén is huszonkét és félezer lejt „lövöldöz” a városvezetés szilveszter éjszaka és nem változott az sem, hogy a Szamos töltésről, a főtéri gyalogos felüljáró tövéből küldik majd fel a fényrakétákat. Változott viszont a tűzszerész cég, visszatért az a tíz évvel ezelőttről ismert nagyváradi Pyro-Technic Transilvania Kft., amelyikkel annyira elégedettek voltak annak idején megrendelők és nézők egyaránt.

A polgármesteri hivatalban tegnap elmondták, az ilyenkor szokásos adminisztratív teendőkkel végzett a cég, ma a tűzszerészeti engedélyt is megkapják és a nap folyamán fogják telepíteni a rakétakilövő kisállomásokat a töltésen. A szombat éjféli tűzijáték miatt ma éjjel fél tizenkettő és vasárnap hajnali fél egy között nem lehet majd autóval közlekedni a Transilvania sugárúton és a szervezők kérik azokat, akik egyébként ebben a töltés menti utcában a gyalogos felüljáró közelében parkolnak, ezen az éjszakán ne tegyék. Mínusz hét fok lesz szilveszter éjjel.

Tíz perces tűzijáték Nagykárolyban is

Nem maradnak óévtől búcsúzó, újévet köszöntő tűzijáték nélkül a nagykárolyiak ebben az évben sem. Még november folyamán hozott döntést a városi tanácsosok testülete arról, hogy az idei év utolsó napján bemutatásra kerülő tűzijátékra 20 ezer lejt fordíthat a helyi önkormányzat. A Bi As Group cég kapta a megbízást, ennek képviselői az egyik helyi hírportálnak arról számoltak be, hogy a ma éjfélkor bemutatásra kerülő tűzijáték minden korábbinál különlegesebb, színesebb és a bemutatott alakzatok tekintetében is kivételes lesz. Az éjféli tűzijáték rendszerint hatalmas tömeget vonz a nagykárolyi városközpontba. A tűzijáték idejére — ami ebben az évben is várhatóan tíz perces lesz — a balesetek elkerülése érdekében ismételten lezárják majd a városközpontban, a Román Katona Emlékművénél található körforgalmat. A nagykárolyi városvezetés ugyanakkor az állattartókat is óvatosságra inti: a kutyatulajdonosokat megkérik, hogy a tűzijáték ideje alatt nagyon vigyázzanak kedvenceikre.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...