Tűzijátékkal búcsúztatják az évet
Utoljára módositva: 2016-12-31 01:20:36

Robbanórakéták által formált virágmotívumokat terveznek az égre küldeni szilveszter éjszaka Szatmárnémetiben. Tíz perces lesz az évbúcsúztató tűzijáték, szép és nagyon intenzív.

Idén sem marad el a tűzijáték

A kerek alakzatok mellett petúnia és krizantém-virág, illetve fűzfa alakzatokat idéző fényjátékot koreografáltak az idei szilveszter éjszakai, szatmárnémeti tűzijáték idején az éjszakai égboltra a tűzszerészek. Tíz perces intenzív tűzijátékkal búcsúztathatjuk a főtéren az óévet. Váltakozva robbannak majd az alacsonyabbra lőtt kisebb, de színesebb fénybombák és a magasabbra küldött óriásit dörrenő látványosabb lövedékek, lesz tűzesőt idéző eleme is a műsornak, nem egy középszerű, a végén pár nagyobbat villanó rakétával véget érő tűzijátékkal terveznek operálni.

Nem változott, hogy idén is huszonkét és félezer lejt „lövöldöz” a városvezetés szilveszter éjszaka és nem változott az sem, hogy a Szamos töltésről, a főtéri gyalogos felüljáró tövéből küldik majd fel a fényrakétákat. Változott viszont a tűzszerész cég, visszatért az a tíz évvel ezelőttről ismert nagyváradi Pyro-Technic Transilvania Kft., amelyikkel annyira elégedettek voltak annak idején megrendelők és nézők egyaránt.

A polgármesteri hivatalban tegnap elmondták, az ilyenkor szokásos adminisztratív teendőkkel végzett a cég, ma a tűzszerészeti engedélyt is megkapják és a nap folyamán fogják telepíteni a rakétakilövő kisállomásokat a töltésen. A szombat éjféli tűzijáték miatt ma éjjel fél tizenkettő és vasárnap hajnali fél egy között nem lehet majd autóval közlekedni a Transilvania sugárúton és a szervezők kérik azokat, akik egyébként ebben a töltés menti utcában a gyalogos felüljáró közelében parkolnak, ezen az éjszakán ne tegyék. Mínusz hét fok lesz szilveszter éjjel.

Tíz perces tűzijáték Nagykárolyban is

Nem maradnak óévtől búcsúzó, újévet köszöntő tűzijáték nélkül a nagykárolyiak ebben az évben sem. Még november folyamán hozott döntést a városi tanácsosok testülete arról, hogy az idei év utolsó napján bemutatásra kerülő tűzijátékra 20 ezer lejt fordíthat a helyi önkormányzat. A Bi As Group cég kapta a megbízást, ennek képviselői az egyik helyi hírportálnak arról számoltak be, hogy a ma éjfélkor bemutatásra kerülő tűzijáték minden korábbinál különlegesebb, színesebb és a bemutatott alakzatok tekintetében is kivételes lesz. Az éjféli tűzijáték rendszerint hatalmas tömeget vonz a nagykárolyi városközpontba. A tűzijáték idejére — ami ebben az évben is várhatóan tíz perces lesz — a balesetek elkerülése érdekében ismételten lezárják majd a városközpontban, a Román Katona Emlékművénél található körforgalmat. A nagykárolyi városvezetés ugyanakkor az állattartókat is óvatosságra inti: a kutyatulajdonosokat megkérik, hogy a tűzijáték ideje alatt nagyon vigyázzanak kedvenceikre.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 6 dkg kakaópor, 2 csipet só, 13 dkg vaj (+ a formákhoz), 10 ...