Tűzoltó leszek — hölgyek is jelentkezzenek!
Utoljára módositva: 2019-05-18 10:32:33

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség várja azon fiatalok jelentkezését, akik a belügy s azon belül is a Sürgősségi Helyzetek Országos Felügyelőségénél, illetve alegységeinél szeretnék elkezdeni vagy éppen folytatni pályafutásukat — az idei felvételi újdonsága, hogy hölgyek jelentkezését is várják tűzoltó szakra.

Mielőtt bárki valamiféle eddigi negatív diszkriminációra vagy hátrányos megkülönböztetésre gondolna: a tűzoltó szak s a majdani aktivitás kőkemény fizikai erőnlétet, állóképességet és fizikai teherbírást igényel (elég csak azt említeni, hogy a teljes bevetési felszerelés súlya több mint 20 kg, s egyetlen tartozéka sem nélkülözhető, hiszen egyrészt a tűzoltó életét, testi épségét védi, másrészt a mentés sikerességét segíti).

Az idei egyetemi felvételi során a következő szakokra lehet jelentkezni: a bukaresti A. I. Cuza Rendőrakadémia Tűzoltó Egyeteme, tiszti szak: 50 hely, itt május 24-ig kell benyújtani a jelentkezési lapot, a felvételi vizsgák pedig július 22.–augusztus 13. között zajlanak; Tűzoltósági Altisztképző Iskola: 300 hely, az ide jelentkezők november 15-ig nyújthatják be dossziéjukat, a felvételi vizsgák pedig jövő év elején, 2020. január 10–23. között zajlanak majd.

A beiratkozási kérvényeket a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség székhelyén, Szatmárnémetiben, a Fabricii utca 35. szám alatt lehet benyújtani hétfőtől péntekig, naponta 8–16 óra között, ahol értelemszerűen bővebb felvilágosítással is szolgálnak az érdeklődőknek, ugyanakkor a beiratkozással, felvételi vizsgákkal, a gyakorlati próbatételek milyenségével kapcsolatos információk megtalálhatók a www.isusatumare.ro, www.academiadepolitie.ro, www.scoaladepompieri.ro, www.armyacademy.ro, www.mta.ro és a www.igsu.ro honlapon.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...