Tűzoltó leszek — hölgyek is jelentkezzenek!
Utoljára módositva: 2019-05-18 10:32:33

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség várja azon fiatalok jelentkezését, akik a belügy s azon belül is a Sürgősségi Helyzetek Országos Felügyelőségénél, illetve alegységeinél szeretnék elkezdeni vagy éppen folytatni pályafutásukat — az idei felvételi újdonsága, hogy hölgyek jelentkezését is várják tűzoltó szakra.

Mielőtt bárki valamiféle eddigi negatív diszkriminációra vagy hátrányos megkülönböztetésre gondolna: a tűzoltó szak s a majdani aktivitás kőkemény fizikai erőnlétet, állóképességet és fizikai teherbírást igényel (elég csak azt említeni, hogy a teljes bevetési felszerelés súlya több mint 20 kg, s egyetlen tartozéka sem nélkülözhető, hiszen egyrészt a tűzoltó életét, testi épségét védi, másrészt a mentés sikerességét segíti).

Az idei egyetemi felvételi során a következő szakokra lehet jelentkezni: a bukaresti A. I. Cuza Rendőrakadémia Tűzoltó Egyeteme, tiszti szak: 50 hely, itt május 24-ig kell benyújtani a jelentkezési lapot, a felvételi vizsgák pedig július 22.–augusztus 13. között zajlanak; Tűzoltósági Altisztképző Iskola: 300 hely, az ide jelentkezők november 15-ig nyújthatják be dossziéjukat, a felvételi vizsgák pedig jövő év elején, 2020. január 10–23. között zajlanak majd.

A beiratkozási kérvényeket a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség székhelyén, Szatmárnémetiben, a Fabricii utca 35. szám alatt lehet benyújtani hétfőtől péntekig, naponta 8–16 óra között, ahol értelemszerűen bővebb felvilágosítással is szolgálnak az érdeklődőknek, ugyanakkor a beiratkozással, felvételi vizsgákkal, a gyakorlati próbatételek milyenségével kapcsolatos információk megtalálhatók a www.isusatumare.ro, www.academiadepolitie.ro, www.scoaladepompieri.ro, www.armyacademy.ro, www.mta.ro és a www.igsu.ro honlapon.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...