Ügyelet a sürgősség helyett
Utoljára módositva: 2013-12-30 21:31:43

Szatmár megyében a január 6-ig tartó minivakáció időszakában állandó szolgálatot biztosítanak a családorvosi ügyeleti központok, a megyeközpontban és vidéken egyaránt.

 

Kisebb sürgősségi problémákkal bizalommal fordulhatunk a családorvosi ügyeleti központokhoz

Annak ellenére, hogy évek óta működnek a családorvosi ügyeleti központok, a szatmáriak jelentős része még mindig a Szatmár Megyei Sürgősségi Betegellátó Osztályon (UPU) kér sürgősségi ellátást kisebb egészségügyi problémáira is. A családorvosi ügyeleti rendszer elsődleges célja az volt, hogy tehermentesítsék a kórházak sürgősségi betegellátó osztályait vagy részlegeit, hiszen a statisztikák is azt mutatják, hogy a sürgősségi ügyelet ideje alatt a páciensek túlnyomó része nem szorulna speciális ellátásra, a problémáikat egy családorvos is meg tudja oldani. A szakemberektől megtudtuk, a minivakáció ideje alatt a szatmáriak bizalommal fordulhatnak a családorvosi ügyeleti központokhoz, melyek mind Szatmárnémetiben, mind vidéken 24 órás ügyeletben működnek. A kisebb sürgősségi esetek, mint például láz, hányás, hasmenés, csípések kiváltotta allergiás reakciók, becsípődött idegek, vesegörcsök, epebántalmak stb. esetében a családorvosok is elláthatják a betegeket az ügyeleti központokban, azonban a komolyabb problémákkal — csonttörések, baleseti sérülések, szívproblémák, agyvérzések vagy bénulások — továbbra is a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegellátó osztályát (UPU) kell felkeresniük a betegeknek, vagy hívniuk kell a megyei mentőszolgálatot. A Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (CAS) adatbázisából kiderül, hogy Szatmár megyében 15 ügyeleti központot tartanak nyilván, melyek közül hét vidéken, a többi pedig Szatmárnémetiben működik.

 

Ügyeleti központok

Szatmárnémetiben: Szent Antal Klinika (dr. Raţiu Xenia), Korall Klinika (dr. Andó Ottó), Begoniei utca (dr. Bumbuluţ Călin), Bobocului (dr. Dragoş Doina), West Medica Klinika (dr. Láng László), Lucian Blaga (dr. Coica Dorel).

Vidéken: Erdőd (dr. Dragoş Iuliu), Turc (dr. Chira Vasile), Krasznaterebes (dr. Ruba Călin), Remetemező (dr. Şichet Mariana), Borválaszút (dr. Borlan Floare), Kányaháza (dr. Solomon Tudor), Szopor (dr. Platica Paul), Sárközújlak (dr. Kertész József), Nagykolcs (dr. Nemeş Vasile).

 

.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 18:20
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 20:55
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...