Ügyelet a sürgősség helyett
Utoljára módositva: 2013-12-30 21:31:43

Szatmár megyében a január 6-ig tartó minivakáció időszakában állandó szolgálatot biztosítanak a családorvosi ügyeleti központok, a megyeközpontban és vidéken egyaránt.

 

Kisebb sürgősségi problémákkal bizalommal fordulhatunk a családorvosi ügyeleti központokhoz

Annak ellenére, hogy évek óta működnek a családorvosi ügyeleti központok, a szatmáriak jelentős része még mindig a Szatmár Megyei Sürgősségi Betegellátó Osztályon (UPU) kér sürgősségi ellátást kisebb egészségügyi problémáira is. A családorvosi ügyeleti rendszer elsődleges célja az volt, hogy tehermentesítsék a kórházak sürgősségi betegellátó osztályait vagy részlegeit, hiszen a statisztikák is azt mutatják, hogy a sürgősségi ügyelet ideje alatt a páciensek túlnyomó része nem szorulna speciális ellátásra, a problémáikat egy családorvos is meg tudja oldani. A szakemberektől megtudtuk, a minivakáció ideje alatt a szatmáriak bizalommal fordulhatnak a családorvosi ügyeleti központokhoz, melyek mind Szatmárnémetiben, mind vidéken 24 órás ügyeletben működnek. A kisebb sürgősségi esetek, mint például láz, hányás, hasmenés, csípések kiváltotta allergiás reakciók, becsípődött idegek, vesegörcsök, epebántalmak stb. esetében a családorvosok is elláthatják a betegeket az ügyeleti központokban, azonban a komolyabb problémákkal — csonttörések, baleseti sérülések, szívproblémák, agyvérzések vagy bénulások — továbbra is a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegellátó osztályát (UPU) kell felkeresniük a betegeknek, vagy hívniuk kell a megyei mentőszolgálatot. A Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (CAS) adatbázisából kiderül, hogy Szatmár megyében 15 ügyeleti központot tartanak nyilván, melyek közül hét vidéken, a többi pedig Szatmárnémetiben működik.

 

Ügyeleti központok

Szatmárnémetiben: Szent Antal Klinika (dr. Raţiu Xenia), Korall Klinika (dr. Andó Ottó), Begoniei utca (dr. Bumbuluţ Călin), Bobocului (dr. Dragoş Doina), West Medica Klinika (dr. Láng László), Lucian Blaga (dr. Coica Dorel).

Vidéken: Erdőd (dr. Dragoş Iuliu), Turc (dr. Chira Vasile), Krasznaterebes (dr. Ruba Călin), Remetemező (dr. Şichet Mariana), Borválaszút (dr. Borlan Floare), Kányaháza (dr. Solomon Tudor), Szopor (dr. Platica Paul), Sárközújlak (dr. Kertész József), Nagykolcs (dr. Nemeş Vasile).

 

.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 19.
Engedjen ösztönös megérzéseinek és ne gondolkodjon a lehetséges következményeken! Különösen azokra igaz ez, akik partnert keresnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...