Ügyelet a sürgősség helyett
Utoljára módositva: 2013-12-30 21:31:43

Szatmár megyében a január 6-ig tartó minivakáció időszakában állandó szolgálatot biztosítanak a családorvosi ügyeleti központok, a megyeközpontban és vidéken egyaránt.

 

Kisebb sürgősségi problémákkal bizalommal fordulhatunk a családorvosi ügyeleti központokhoz

Annak ellenére, hogy évek óta működnek a családorvosi ügyeleti központok, a szatmáriak jelentős része még mindig a Szatmár Megyei Sürgősségi Betegellátó Osztályon (UPU) kér sürgősségi ellátást kisebb egészségügyi problémáira is. A családorvosi ügyeleti rendszer elsődleges célja az volt, hogy tehermentesítsék a kórházak sürgősségi betegellátó osztályait vagy részlegeit, hiszen a statisztikák is azt mutatják, hogy a sürgősségi ügyelet ideje alatt a páciensek túlnyomó része nem szorulna speciális ellátásra, a problémáikat egy családorvos is meg tudja oldani. A szakemberektől megtudtuk, a minivakáció ideje alatt a szatmáriak bizalommal fordulhatnak a családorvosi ügyeleti központokhoz, melyek mind Szatmárnémetiben, mind vidéken 24 órás ügyeletben működnek. A kisebb sürgősségi esetek, mint például láz, hányás, hasmenés, csípések kiváltotta allergiás reakciók, becsípődött idegek, vesegörcsök, epebántalmak stb. esetében a családorvosok is elláthatják a betegeket az ügyeleti központokban, azonban a komolyabb problémákkal — csonttörések, baleseti sérülések, szívproblémák, agyvérzések vagy bénulások — továbbra is a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegellátó osztályát (UPU) kell felkeresniük a betegeknek, vagy hívniuk kell a megyei mentőszolgálatot. A Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (CAS) adatbázisából kiderül, hogy Szatmár megyében 15 ügyeleti központot tartanak nyilván, melyek közül hét vidéken, a többi pedig Szatmárnémetiben működik.

 

Ügyeleti központok

Szatmárnémetiben: Szent Antal Klinika (dr. Raţiu Xenia), Korall Klinika (dr. Andó Ottó), Begoniei utca (dr. Bumbuluţ Călin), Bobocului (dr. Dragoş Doina), West Medica Klinika (dr. Láng László), Lucian Blaga (dr. Coica Dorel).

Vidéken: Erdőd (dr. Dragoş Iuliu), Turc (dr. Chira Vasile), Krasznaterebes (dr. Ruba Călin), Remetemező (dr. Şichet Mariana), Borválaszút (dr. Borlan Floare), Kányaháza (dr. Solomon Tudor), Szopor (dr. Platica Paul), Sárközújlak (dr. Kertész József), Nagykolcs (dr. Nemeş Vasile).

 

.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...