Ügyesek voltak a szatmáriak a Fürkész versenyen
Utoljára módositva: 2014-04-15 09:44:59

Összesen nyolc elemista diák képviselte Szatmár megyét a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny döntőjén Nagyváradon. Jól szerepeltek, helyezéseket és díjakat egyaránt nyertek.

 

Szép eredményeket értek el a Szatmár megyei nevezők a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny döntőjén, melyet április 11–12-én tartottak Nagyváradon. A vetélkedő szatmári szervezői Román Melinda és Leiti Mónika, a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola pedagógusai voltak. Megyénkben igen népszerűnek bizonyult a verseny — az első szakaszra közel 500 diák nevezett, így évfolyamonként két-két gyerek juthatott tovább. Az országos szakaszon II. helyezést ért el a második osztályos Gábor Boglárka, a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola diákja (felkészítő tanár: Fülöp Andrea), III. díjat kapott az első osztályos Toma Tamara, a kaplonyi Fényi István Általános Iskola tanulója (felkészítő tanár: Toma Anikó), dicséretben részesült a harmadikos Kabai Tünde, a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola diákja (felkészítő tanár: Cuculeanu Andrea), és Napsugár-különdíjat kapott az első osztályos Mák Andor, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola tanulója (felkészítő tanár: Korcsmáros Gabriella). Megyénket képviselte az országos döntőben a felsoroltak mellett a második osztályos Tyukodi Viktória, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskolából (felkészítő tanár: Komlódi Enikő), a harmadik osztályos Nichita Noémi a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskolából (felkészítő tanár: Leiti Mónika), továbbá két negyedikes a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceumból, Linzenbold Fedra és Pap Czier Johanna, mindketten Baumgartner Katalin tanítványai. A zsűritagok között szerepelt Szejke Otília Szatmár megyei elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...