Ügyesek voltak a szatmáriak a Fürkész versenyen
Utoljára módositva: 2014-04-15 09:44:59

Összesen nyolc elemista diák képviselte Szatmár megyét a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny döntőjén Nagyváradon. Jól szerepeltek, helyezéseket és díjakat egyaránt nyertek.

 

Szép eredményeket értek el a Szatmár megyei nevezők a Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny döntőjén, melyet április 11–12-én tartottak Nagyváradon. A vetélkedő szatmári szervezői Román Melinda és Leiti Mónika, a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola pedagógusai voltak. Megyénkben igen népszerűnek bizonyult a verseny — az első szakaszra közel 500 diák nevezett, így évfolyamonként két-két gyerek juthatott tovább. Az országos szakaszon II. helyezést ért el a második osztályos Gábor Boglárka, a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola diákja (felkészítő tanár: Fülöp Andrea), III. díjat kapott az első osztályos Toma Tamara, a kaplonyi Fényi István Általános Iskola tanulója (felkészítő tanár: Toma Anikó), dicséretben részesült a harmadikos Kabai Tünde, a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola diákja (felkészítő tanár: Cuculeanu Andrea), és Napsugár-különdíjat kapott az első osztályos Mák Andor, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola tanulója (felkészítő tanár: Korcsmáros Gabriella). Megyénket képviselte az országos döntőben a felsoroltak mellett a második osztályos Tyukodi Viktória, a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskolából (felkészítő tanár: Komlódi Enikő), a harmadik osztályos Nichita Noémi a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskolából (felkészítő tanár: Leiti Mónika), továbbá két negyedikes a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceumból, Linzenbold Fedra és Pap Czier Johanna, mindketten Baumgartner Katalin tanítványai. A zsűritagok között szerepelt Szejke Otília Szatmár megyei elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...