Ügyesen „kuruttyoltak” a kisdiákok
Utoljára módositva: 2019-04-15 12:25:18

Ismét bizonyították rátermettségüket, kreativitásukat a kisiskolások Szatmárnémetiben, a Kurutty Általános Műveltségi Vetélkedő Szatmár megyei szakaszán.

A benevezett 37 Szatmár megyei csapatból a válogatókat követően már csak a legjobb kilenc mérkőzött meg egymással szombaton délelőtt a Ion Creangă Általános Iskolában. Belluska Éva és Csiszár Éva tanítónők, szervezők ezúttal is négytagú — egy elsős, másodikos, harmadikos és negyedikes diákból álló — csapatokat vártak a megmérettetésre, hogy gyakorlatban és írásban, érdekes témakörökben, többek között matematikából, állatvilágból, idegen nyelvből, anyanyelvből, honismeretből bizonyítsák felkészültségüket.

A kicsik pedig ügyesen helytállva, szórakozva versenyezték végig a délelőttöt, megoldva a számtalan interaktív, olykor furfangos feladatot. Anyanyelvből például Berg Judit-mesével kellett „dolgozniuk”, angol nyelvből egy háromperces jelenetett kellett előadniuk, a gyakorlati ismereteiket egy olyan vízi jármű megtervezésével kellett bizonyítaniuk, amelyik a környezetet is védi, a zenei feladatban pedig komolyzenei ismereteiket bizonyíthatták, fel kellett ismerniük például Strauss Kék Duna keringőjét és Smetana Moldva című darabját, valamint különböző hangszereket.

A feladatok megoldásait természetesen tanárokból és tanítókból álló zsűri pontozta, az ügyesen „kuruttyolókat” Rákosi Réka szaktanfelügyelő, a zsűri elnöke, Király Réka angoltanár, valamint Erdei Brigitta, Földes Ildikó, Heinrich Kinga, Román Melinda és Sipos Zsófia tanítók értékelték.

Az első és második helyen végül a Kölcsey Ferenc Főgimnázium két csapata, a Madárkák (Kovács Szófia, Nagy Dorka, Szenes Viktória, Nagy Hanna) és a Lengeőrök (Fülöp Gellért, Mihály Ármin, Nagy Tamás, Szabó Márk) végzett, felkészítőik: Kallós Enikő, Szőke Réka, Sárosi Melinda, Urbán Tünde, Fülöp Andrea és Wolf Henriette.

A dobogó harmadik fokára a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum Manók csapata (Székely Petra, Nagy Viktória, Komáromi Hanna, Saierli Hella, felkészítőik: Nagy Katalin, Czier Bernadett, Heveli Rita, Baumgartner Katalin, Váradi Magdolna) állhatott, míg a Ion Creangă Általános Iskola Békák csapata (Dorner Rafael, Szabó Bence, Antku Johanna, Molnár Márk, felkészítőik: Csiszár Éva, Belluska Éva, Tasnádi Klaudia, Virág Edig, Felleg Zsuzsa és Czepeczauer Katalin) dicséretben részesült. A május 17–19. között megrendezendő aradi döntőbe az első két helyezést elért csapat jutott tovább.

 

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...