Új „fényezést” kapnak a nagykárolyi zebrák
Utoljára módositva: 2019-06-18 18:29:18

Kora reggel elkezdik mostanság az útjelzések felfestését Nagykárolyban.

A gyalogátjárók jelzéseinek a felfestését a nagykárolyi önkormányzat közterület-fenntartói végzik — akár a korábbi években, ezúttal is beszerezték a festéket. Míg a várost átszelő főutak ilyen jellegű karbantartása a megyei útkezelőséghez tartozik, egy cég végzi is a munkálatokat.

Tegnap délelőtt a főút és a Petőfi, illetve a szőlős felé tartó utak kereszteződésében tevékenykedtek a nagykárolyi közterületisek. Festékkel fújták be az úttestet a sávjelző sablon mentén, majd porral szórták be a felületet. Egyszerre számos helyen dolgoznak — tudtuk meg —, ami azért elengedhetetlen, mert a nagy hőség dacára lassan szikkad meg a festék. Ennek megfelelően szintén tegnap a Gencsi úton is dolgoztak, mégpedig több szakaszon is. Bójákat állítanak fel, ellenben elmondásuk szerint a gépjárművezetők közül többeket nem nagyon érdekelnek a jelzések, és egész egyszerűen ráhajtanak a frissen festett átkelőkre. Máshol lábnyomok tanúskodnak arról, hogy a gyalogosok sem ügyelnek mások munkájára… A közterületisek elmondása szerint éppen ezért, illetve hogy a közúti forgalmat minél kevésbé kelljen akadályozni, már kora reggel, 6 órakor elkezdik a munkájukat.

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...