Új „fényezést” kapnak a nagykárolyi zebrák
Utoljára módositva: 2019-06-18 18:29:18

Kora reggel elkezdik mostanság az útjelzések felfestését Nagykárolyban.

A gyalogátjárók jelzéseinek a felfestését a nagykárolyi önkormányzat közterület-fenntartói végzik — akár a korábbi években, ezúttal is beszerezték a festéket. Míg a várost átszelő főutak ilyen jellegű karbantartása a megyei útkezelőséghez tartozik, egy cég végzi is a munkálatokat.

Tegnap délelőtt a főút és a Petőfi, illetve a szőlős felé tartó utak kereszteződésében tevékenykedtek a nagykárolyi közterületisek. Festékkel fújták be az úttestet a sávjelző sablon mentén, majd porral szórták be a felületet. Egyszerre számos helyen dolgoznak — tudtuk meg —, ami azért elengedhetetlen, mert a nagy hőség dacára lassan szikkad meg a festék. Ennek megfelelően szintén tegnap a Gencsi úton is dolgoztak, mégpedig több szakaszon is. Bójákat állítanak fel, ellenben elmondásuk szerint a gépjárművezetők közül többeket nem nagyon érdekelnek a jelzések, és egész egyszerűen ráhajtanak a frissen festett átkelőkre. Máshol lábnyomok tanúskodnak arról, hogy a gyalogosok sem ügyelnek mások munkájára… A közterületisek elmondása szerint éppen ezért, illetve hogy a közúti forgalmat minél kevésbé kelljen akadályozni, már kora reggel, 6 órakor elkezdik a munkájukat.

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...