Új befektető érkezik Mezőfényre, zajlik a toborzás
Utoljára módositva: 2018-08-09 10:26:24

Körülbelül 100–120 új munkahely jöhet létre, amennyiben valóban megépül Mezőfényen a németországi Soehnergroup új gyára. A vállalat már elkezdte az új munkatársak toborzását — tájékoztatta szerkesztőségünket Brém László polgármester.

Nagyjából 4 éve röppent fel a hír, hogy a németországi Soehnergroup cég Mezőfényen építené fel legújabb gyárát, sőt, 2014-ben egy 5 hektáros telket is vásárolt magának a községben a vállalat. Brém László polgármester elmondta, hogy nemrég újabb megkeresés érkezett a vállalat részéről, s úgy tűnik, komoly szándékkal érkeznének, és legalább 100–120 munkahelyet biztosítanának az új beruházás elindításával. A high-tech elektronikai cég, amelyik egyébként a Bosch és a Contitech beszállítója, hosszú távon képzeli el a mezőfényiekkel való együttműködést, első körben egy 4000 négyzetméteres csarnok megépítését tervezi: itt kezdené a gyártást, amit 4–5 éven belül bővíteni szeretne.

A vállalat 2014–2015 között mintegy 190 ezer eurót fektetett ebbe a beruházásba, a telek megvásárlása mellett az áramot, a földgázt és a vizet is beköttette, viszont 2015-ben az ügyfelei kérésének, sürgetésének eleget téve úgy döntött, hogy a gyorsabb megvalósíthatóság miatt mégis Temesváron bérel egy csarnokot, és ideiglenesen oda telepítettr gyárát.

A megrendelések növekvő számának, illetve az alapfelállásnak — miszerint legyen saját gyártóegysége mezőfényi telephellyel — megfelelően a tulajdonos úgy döntött, hogy útjára indítja az itteni beruházást. Ennek érdekében két céget alapítottak, a Soehner Technology Kft.-t, amely a termeléssel foglalkozik, valamint a Soehner Immobilien Kft.-t, amely a beruházást fogja megvalósítani.

A polgármester szerint az idei évben a vállalat a gyárépítéshez szükséges engedélyeket szeretné megszerezni, a későbbiekben pedig elkezdődhet az építkezés is.

Jelenleg folyamatban van egy fiatal csapat toborzása, akiknek a betanítását a németországi anyacégnél végezné a vállalat. Mivel high-tech gépekkel, automatizált gépsorokkal történik majd a munkavégzés, a gépkezelők betanítása és oktatása az átlagosnál hosszabb folyamatot igényel. Ezért az első körben megnyíló szabad állások németországi munkaszerződést és nyilván németországi bérezési feltételeket kínálnak. A szállást és az úti költségeket szintén a cég biztosítja, hiszen a betanítás folyamata odakint történik. Ezzel párhuzamosan Mezőfényen megvalósul a beruházás első fázisa. A rendelkezésre álló 8–9 hónap alatt meg lehet szerezni a megfelelő képzést Németországban. Utána már az itteni cég alkalmazásában fognak dolgozni Mezőfényen.

Brém László mezőfényi polgármester lapunknak elmondta, hogy a cég képviselői egy fiatal, motiválható csapattal képzelik el a jövőt, amelynek versenyképes fizetést szeretnének biztosítani annak érdekében, hogy hosszú éveken át hűek maradjanak az őket kiképző és foglalkoztató vállalathoz.

Mindezek fényében a meghirdetett munkahelyekre már lehet jelentkezni, iparirobot-programozói, automatizálási technikus, gépszerelői, szerszámkészítői, préskezelői munkakörökre.

 

Bajnai Botond

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...