Új befektető érkezik Mezőfényre, zajlik a toborzás
Utoljára módositva: 2018-08-09 10:26:24

Körülbelül 100–120 új munkahely jöhet létre, amennyiben valóban megépül Mezőfényen a németországi Soehnergroup új gyára. A vállalat már elkezdte az új munkatársak toborzását — tájékoztatta szerkesztőségünket Brém László polgármester.

Nagyjából 4 éve röppent fel a hír, hogy a németországi Soehnergroup cég Mezőfényen építené fel legújabb gyárát, sőt, 2014-ben egy 5 hektáros telket is vásárolt magának a községben a vállalat. Brém László polgármester elmondta, hogy nemrég újabb megkeresés érkezett a vállalat részéről, s úgy tűnik, komoly szándékkal érkeznének, és legalább 100–120 munkahelyet biztosítanának az új beruházás elindításával. A high-tech elektronikai cég, amelyik egyébként a Bosch és a Contitech beszállítója, hosszú távon képzeli el a mezőfényiekkel való együttműködést, első körben egy 4000 négyzetméteres csarnok megépítését tervezi: itt kezdené a gyártást, amit 4–5 éven belül bővíteni szeretne.

A vállalat 2014–2015 között mintegy 190 ezer eurót fektetett ebbe a beruházásba, a telek megvásárlása mellett az áramot, a földgázt és a vizet is beköttette, viszont 2015-ben az ügyfelei kérésének, sürgetésének eleget téve úgy döntött, hogy a gyorsabb megvalósíthatóság miatt mégis Temesváron bérel egy csarnokot, és ideiglenesen oda telepítettr gyárát.

A megrendelések növekvő számának, illetve az alapfelállásnak — miszerint legyen saját gyártóegysége mezőfényi telephellyel — megfelelően a tulajdonos úgy döntött, hogy útjára indítja az itteni beruházást. Ennek érdekében két céget alapítottak, a Soehner Technology Kft.-t, amely a termeléssel foglalkozik, valamint a Soehner Immobilien Kft.-t, amely a beruházást fogja megvalósítani.

A polgármester szerint az idei évben a vállalat a gyárépítéshez szükséges engedélyeket szeretné megszerezni, a későbbiekben pedig elkezdődhet az építkezés is.

Jelenleg folyamatban van egy fiatal csapat toborzása, akiknek a betanítását a németországi anyacégnél végezné a vállalat. Mivel high-tech gépekkel, automatizált gépsorokkal történik majd a munkavégzés, a gépkezelők betanítása és oktatása az átlagosnál hosszabb folyamatot igényel. Ezért az első körben megnyíló szabad állások németországi munkaszerződést és nyilván németországi bérezési feltételeket kínálnak. A szállást és az úti költségeket szintén a cég biztosítja, hiszen a betanítás folyamata odakint történik. Ezzel párhuzamosan Mezőfényen megvalósul a beruházás első fázisa. A rendelkezésre álló 8–9 hónap alatt meg lehet szerezni a megfelelő képzést Németországban. Utána már az itteni cég alkalmazásában fognak dolgozni Mezőfényen.

Brém László mezőfényi polgármester lapunknak elmondta, hogy a cég képviselői egy fiatal, motiválható csapattal képzelik el a jövőt, amelynek versenyképes fizetést szeretnének biztosítani annak érdekében, hogy hosszú éveken át hűek maradjanak az őket kiképző és foglalkoztató vállalathoz.

Mindezek fényében a meghirdetett munkahelyekre már lehet jelentkezni, iparirobot-programozói, automatizálási technikus, gépszerelői, szerszámkészítői, préskezelői munkakörökre.

 

Bajnai Botond

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...