Új befektető érkezik Mezőfényre, zajlik a toborzás
Utoljára módositva: 2018-08-09 10:26:24

Körülbelül 100–120 új munkahely jöhet létre, amennyiben valóban megépül Mezőfényen a németországi Soehnergroup új gyára. A vállalat már elkezdte az új munkatársak toborzását — tájékoztatta szerkesztőségünket Brém László polgármester.

Nagyjából 4 éve röppent fel a hír, hogy a németországi Soehnergroup cég Mezőfényen építené fel legújabb gyárát, sőt, 2014-ben egy 5 hektáros telket is vásárolt magának a községben a vállalat. Brém László polgármester elmondta, hogy nemrég újabb megkeresés érkezett a vállalat részéről, s úgy tűnik, komoly szándékkal érkeznének, és legalább 100–120 munkahelyet biztosítanának az új beruházás elindításával. A high-tech elektronikai cég, amelyik egyébként a Bosch és a Contitech beszállítója, hosszú távon képzeli el a mezőfényiekkel való együttműködést, első körben egy 4000 négyzetméteres csarnok megépítését tervezi: itt kezdené a gyártást, amit 4–5 éven belül bővíteni szeretne.

A vállalat 2014–2015 között mintegy 190 ezer eurót fektetett ebbe a beruházásba, a telek megvásárlása mellett az áramot, a földgázt és a vizet is beköttette, viszont 2015-ben az ügyfelei kérésének, sürgetésének eleget téve úgy döntött, hogy a gyorsabb megvalósíthatóság miatt mégis Temesváron bérel egy csarnokot, és ideiglenesen oda telepítettr gyárát.

A megrendelések növekvő számának, illetve az alapfelállásnak — miszerint legyen saját gyártóegysége mezőfényi telephellyel — megfelelően a tulajdonos úgy döntött, hogy útjára indítja az itteni beruházást. Ennek érdekében két céget alapítottak, a Soehner Technology Kft.-t, amely a termeléssel foglalkozik, valamint a Soehner Immobilien Kft.-t, amely a beruházást fogja megvalósítani.

A polgármester szerint az idei évben a vállalat a gyárépítéshez szükséges engedélyeket szeretné megszerezni, a későbbiekben pedig elkezdődhet az építkezés is.

Jelenleg folyamatban van egy fiatal csapat toborzása, akiknek a betanítását a németországi anyacégnél végezné a vállalat. Mivel high-tech gépekkel, automatizált gépsorokkal történik majd a munkavégzés, a gépkezelők betanítása és oktatása az átlagosnál hosszabb folyamatot igényel. Ezért az első körben megnyíló szabad állások németországi munkaszerződést és nyilván németországi bérezési feltételeket kínálnak. A szállást és az úti költségeket szintén a cég biztosítja, hiszen a betanítás folyamata odakint történik. Ezzel párhuzamosan Mezőfényen megvalósul a beruházás első fázisa. A rendelkezésre álló 8–9 hónap alatt meg lehet szerezni a megfelelő képzést Németországban. Utána már az itteni cég alkalmazásában fognak dolgozni Mezőfényen.

Brém László mezőfényi polgármester lapunknak elmondta, hogy a cég képviselői egy fiatal, motiválható csapattal képzelik el a jövőt, amelynek versenyképes fizetést szeretnének biztosítani annak érdekében, hogy hosszú éveken át hűek maradjanak az őket kiképző és foglalkoztató vállalathoz.

Mindezek fényében a meghirdetett munkahelyekre már lehet jelentkezni, iparirobot-programozói, automatizálási technikus, gépszerelői, szerszámkészítői, préskezelői munkakörökre.

 

Bajnai Botond

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...