Új edzővel is az élmezőnyben
Utoljára módositva: 2014-11-18 16:32:15

A mezőny első felében zárta az elitliga küzdelmeit a Pusztadaróci Recolta focicsapata, amelyet Esztinka Sándor távozása után Simon Antal irányít. A csapatról Vincze Sándor nyilatkozott.

 

Simon Antal (fehér mezben) a pályáról is irányítja a pusztadaróci csapatot

Győzelemmel fejezte be a labdarúgó Liga 4 Elite őszi idényét a Pusztadaróci Recolta, amely a Szamosdob otthonában nyert 2–1-re, és ezzel megtartotta negyedik helyét a tabellán. Igaz ez még bitzonyára változni fog, ugyanis a három pont hátrányban lévő Szatmárnémeti Olimpia második csapatának még van három elmaradt mérkőzése. A helyi drukkerek által csak Rekinek nevezett alakulat 12 mérkőzésből hetet nyert meg, négyet vesztett el és egyszer döntetlenre mérkőzött.

A daróci csapat a szezont még Esztinka Sándor irányításával kezdte el, de a jelenlegi listavezető óváriaktól elszenvedett 6–0-ás vereség valamint a batiziak legyőzése után a szakvezető saját elhatározásából, nyolc év után távozott és egyelőre fel is hagyott az edzősködéssel. Helyét a csapat veterán középpályása, a 40 éves Simon Antal „Cseles” vette át, aki egyben az ifjósági csapat felkészítésével is foglalkozik. A gárda ügyeivel foglalkozó Vincze Sándor alpolgármester elmondta, a helyezés megfelel a várakozásoknak és jónak mondható a megváltozott bajnoki rendszer tükrében, hiszen olyan csapatokkal is játszottak, melyekkel korábban soha, így teljesen ismeretlenek voltak. „A elitliga létrejöttével mindenképpen erősödött a bajnokság, az erőviszonyok kiegyenlítettek, talán csak az óvári csapat emelkedik ki a mezőnyből és a bajnoki cím legfőbb esélyese. Mellettük a Decebal, az Avasújváros és az Olimpia második csapata lehet ott a dobogón. Az elitliga ugyan jó a megye futballjának, de néhány helyen, elsősorban a játékterekek minőségén kellene javítani” – elemezgette az esélyeket Vincze, aki negyvenötön túl, nemrég még pályára lépett a csapatban is. A hagyományt azonban folytatja fia Dávid, aki legfiatalabbként 16 évesen került fel a felnőtt csapatba.

Az elmúlt idényhez viszonyítva további új név a keretben az Olimpia egykori játékosa, a rutinos Mándi Attila, Varga Gyula, Ciprian Lauruc valamint az egykori Olimpia és Steaua–kapus Ritli Zoltán fia, Raul. „Hetente két edzést tart a csapat, Cseles munkája látszik a csapaton, de az ifiken is, akik mindannyian idevalók, és még programon kívül is fociznak. Ha az idő nem engedi, akkor a sportteremben tréningeznek” – jegyezte meg Vincze. A Reki számára a hét végén még lesz egy kupameccs Szamoslippón, de azt követően sem pihennek a fiúk, ugyanis részt vesznek a hagyományos csengeri kispályás bajnokságban, amely februárig tart, és hetente egyszer lépnek pályára a határ túlodalán. Idén a profi kategóriában induló daróciak 2011-ben vettek részt először a terembajnokságban, és rá egy évre meg is nyerték a profi és az amatőr kategóriát is. A csapat az elmúlt télen a heti foci mellett egy, a községben 500 hektár földön gazdálkodó olasz üzletember anyagi támogatásával volt egy ötnapos aknasugatagi edzőtáborban is, és elképzelhető, hogy most is összejön majd az alapozás.

A Pusztadaróci Recolta kerete

Daniel Oşan, Viski Sándor – kapusok; Mándi Attila, Mester Sándor, Drumár Arnold, Végh József, Simon Antal, Mircea Petric, Mester Nándor, Ritli Raul, Varga Gyula, Vincze Dávid, Bumb Mihály, Kovács István, Buia Arnold, Ciprian Lauruc, Szilágyi Richárd – mezőnyjátékosok

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...