Új épületben Nagykároly önkormányzata
Utoljára módositva: 2014-11-25 08:39:44

Hétfőn kezdte el tevékenységét Nagykároly Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa az új épületben. Ezzel az önkormányzat havi tízezer lej bérleti díj kifizetésétől szabadult meg.

Az egykori Szarvas Fogadó felújított épületében található a polgármester, az alpolgármester és a jegyző irodája, valamint a könyvelőség, a közbeszerzési és a műszaki iroda, a pályázati iroda, a regisztrációs és urbanisztikai iroda. A bejárati folyosóról nyílik a könyvesbolt és a kávézó, valamint egy kiállítóterem. A polgármester már felvette a kapcsolatot négy könyvkiadóval, ahonnan érkeznek majd a könyvek. Januártól nyolcezer példányban beindul a Nagykárolyi Közlöny című kiadvány, amit minden nagykárolyi háztartásba eljuttatnak. Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere tegnap reggel új irodájában kezdte el munkáját. Délelőtt ellenőrizte, hogy munkatársai hogyan helyezkedtek el a számukra kijelölt irodahelyiségekben, ugyanis most lehet felmérni azt, hogy a különböző munkacsoportok számára megfelelőek-e a körülmények.

Az irodákban még nem mindenki találta meg a helyét

Az épület felújítása egymillió-háromszázezer lejbe került, amit a város helyi bevételeiből különítettek el. Az épület kétezer-négyszáz négyzetméter területen helyezkedik el, elöl két szinttel, hátul hárommal. A négyezer négyzetméteres területen elhelyezkedő régi kaszárnya épületét EU-s projekt keretében újították fel, ötmillió lejes költségvetéssel. Ott fog működni a szociális iroda, a helyi adókat és illetékeket begyűjtő iroda, az anyakönyvi hivatal és a mezőgazdasági nyilvántartó iroda. Emellett az épületben klubok, táncház, valamint fotó- és képzőművészeti műhelyek is működnek majd. A tervek között szerepel a szociális szolgáltatások bővítése, amire egyre nagyobb szükség van Nagykárolyban. Kovács Jenő elmondta, hogy az új épületbe való átköltözéssel a helyi tanács havi tízezer lejt spórol meg, ugyanis nyolcadik éve ennyi bérleti díjat fizet a város a korábbi épület tulajdonosának.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...