Új épületben Nagykároly önkormányzata
Utoljára módositva: 2014-11-25 08:39:44

Hétfőn kezdte el tevékenységét Nagykároly Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa az új épületben. Ezzel az önkormányzat havi tízezer lej bérleti díj kifizetésétől szabadult meg.

Az egykori Szarvas Fogadó felújított épületében található a polgármester, az alpolgármester és a jegyző irodája, valamint a könyvelőség, a közbeszerzési és a műszaki iroda, a pályázati iroda, a regisztrációs és urbanisztikai iroda. A bejárati folyosóról nyílik a könyvesbolt és a kávézó, valamint egy kiállítóterem. A polgármester már felvette a kapcsolatot négy könyvkiadóval, ahonnan érkeznek majd a könyvek. Januártól nyolcezer példányban beindul a Nagykárolyi Közlöny című kiadvány, amit minden nagykárolyi háztartásba eljuttatnak. Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere tegnap reggel új irodájában kezdte el munkáját. Délelőtt ellenőrizte, hogy munkatársai hogyan helyezkedtek el a számukra kijelölt irodahelyiségekben, ugyanis most lehet felmérni azt, hogy a különböző munkacsoportok számára megfelelőek-e a körülmények.

Az irodákban még nem mindenki találta meg a helyét

Az épület felújítása egymillió-háromszázezer lejbe került, amit a város helyi bevételeiből különítettek el. Az épület kétezer-négyszáz négyzetméter területen helyezkedik el, elöl két szinttel, hátul hárommal. A négyezer négyzetméteres területen elhelyezkedő régi kaszárnya épületét EU-s projekt keretében újították fel, ötmillió lejes költségvetéssel. Ott fog működni a szociális iroda, a helyi adókat és illetékeket begyűjtő iroda, az anyakönyvi hivatal és a mezőgazdasági nyilvántartó iroda. Emellett az épületben klubok, táncház, valamint fotó- és képzőművészeti műhelyek is működnek majd. A tervek között szerepel a szociális szolgáltatások bővítése, amire egyre nagyobb szükség van Nagykárolyban. Kovács Jenő elmondta, hogy az új épületbe való átköltözéssel a helyi tanács havi tízezer lejt spórol meg, ugyanis nyolcadik éve ennyi bérleti díjat fizet a város a korábbi épület tulajdonosának.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...