Új épületben Nagykároly önkormányzata
Utoljára módositva: 2014-11-25 08:39:44

Hétfőn kezdte el tevékenységét Nagykároly Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa az új épületben. Ezzel az önkormányzat havi tízezer lej bérleti díj kifizetésétől szabadult meg.

Az egykori Szarvas Fogadó felújított épületében található a polgármester, az alpolgármester és a jegyző irodája, valamint a könyvelőség, a közbeszerzési és a műszaki iroda, a pályázati iroda, a regisztrációs és urbanisztikai iroda. A bejárati folyosóról nyílik a könyvesbolt és a kávézó, valamint egy kiállítóterem. A polgármester már felvette a kapcsolatot négy könyvkiadóval, ahonnan érkeznek majd a könyvek. Januártól nyolcezer példányban beindul a Nagykárolyi Közlöny című kiadvány, amit minden nagykárolyi háztartásba eljuttatnak. Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere tegnap reggel új irodájában kezdte el munkáját. Délelőtt ellenőrizte, hogy munkatársai hogyan helyezkedtek el a számukra kijelölt irodahelyiségekben, ugyanis most lehet felmérni azt, hogy a különböző munkacsoportok számára megfelelőek-e a körülmények.

Az irodákban még nem mindenki találta meg a helyét

Az épület felújítása egymillió-háromszázezer lejbe került, amit a város helyi bevételeiből különítettek el. Az épület kétezer-négyszáz négyzetméter területen helyezkedik el, elöl két szinttel, hátul hárommal. A négyezer négyzetméteres területen elhelyezkedő régi kaszárnya épületét EU-s projekt keretében újították fel, ötmillió lejes költségvetéssel. Ott fog működni a szociális iroda, a helyi adókat és illetékeket begyűjtő iroda, az anyakönyvi hivatal és a mezőgazdasági nyilvántartó iroda. Emellett az épületben klubok, táncház, valamint fotó- és képzőművészeti műhelyek is működnek majd. A tervek között szerepel a szociális szolgáltatások bővítése, amire egyre nagyobb szükség van Nagykárolyban. Kovács Jenő elmondta, hogy az új épületbe való átköltözéssel a helyi tanács havi tízezer lejt spórol meg, ugyanis nyolcadik éve ennyi bérleti díjat fizet a város a korábbi épület tulajdonosának.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 18:30
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:00
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...