Új fejlesztésű KTM-et kapott
Utoljára módositva: 2018-03-13 15:26:49

Szépen muzsikál Gyenes Mani alatt az új fejlesztésű, injektoros, 300 köbcentis, kétütemű KTM. Az új mocival jövőhéten hard enduron áll rajthoz, majd további három futamra „nyergeli fel” Mani.

Új, idei gyártású KTM motorkerékpárt kapott a klub névadó szponzorától Gyenes Emánuel. A Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team pilótája már ki is próbálta a versenygépet, és a közeli erdőkbe „a lovak közé csapott”. Egy 300 köbcentis, 2 ütemű, új fejlesztésű, vagyis injektoros versenygépről van szó, amelyet már megfelel az új gépjármű-bejegyzési normáknak is. Viszont Mani lapunknak elárulta, nem kívánja sokáig megtartani a gépet, vélhetően az év végig el is fogja adni a kétkerekűt. „A magyar enduro-bajnokságba a tavaly, háromszázötvenessel fogok versenyezni” — mondta lapunknak Románia legjobb motoros versenyzője, aki eldöntötte, hogy idén sem fog végig menni a honi bajnokságban, a magyarországi szakági címvédésre fog összpontosítani. Viszont a nyugati szomszédoknál sem mehet már akármilyen versenyen. Az endurocross-bajnokság szabályzatát módosították oly’ módon, hogy a külföldi licenc-szel nevező pilóták már ne szerezhessenek magyar bajnoki pontokat. Ezzel ugyan kizárták a lehetőségét annak, hogy külföldi versenyző nyerje a szakági pontvadászatot (mint például Mani, a 2016-os kiírás bajnoka lett), viszont a színvonal vélhetően csökkenni, ugyanis ezáltal erős külföldi pilóták otthon maradnak majd.

„Szerencsére a módosítás nem vonatkozik az enduro-bajnokságra is. Azon indulni fogok, és ismét első akarok lenni” — folytatta Mani, aki rajthoz áll majd mindkét magyarországi és szlovákiai futamon is. Az idényrajt április közepére tehető.

Viszont az új, 300-as KTM sem fog porosodni a garázsban, hiszen Mani jövő héten egy hazai hard enduro versenyen fog vele részt venni, továbbá a Red Bull Romaniacs 2018-as kiírásán, illetve további két magyarországi versenyen is ezzel szeretne rajthoz állni.

Természetesen a Dakar-rali jövő évi versenyére is készül a szatmári pilóta. Májusba nyílik a jelentkezés, és Mani feliratkozik a listára, habár még nincs meg a teljes nevezési összeg. Reméli, idén a helyi és megyei önkormányzatok is nyújtanak egy kis segítséget a pilótának, aki a dél-amerikai kalandra egy új versenygéppel szeretne utazni.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...