Új fejlesztésű KTM-et kapott
Utoljára módositva: 2018-03-13 15:26:49

Szépen muzsikál Gyenes Mani alatt az új fejlesztésű, injektoros, 300 köbcentis, kétütemű KTM. Az új mocival jövőhéten hard enduron áll rajthoz, majd további három futamra „nyergeli fel” Mani.

Új, idei gyártású KTM motorkerékpárt kapott a klub névadó szponzorától Gyenes Emánuel. A Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team pilótája már ki is próbálta a versenygépet, és a közeli erdőkbe „a lovak közé csapott”. Egy 300 köbcentis, 2 ütemű, új fejlesztésű, vagyis injektoros versenygépről van szó, amelyet már megfelel az új gépjármű-bejegyzési normáknak is. Viszont Mani lapunknak elárulta, nem kívánja sokáig megtartani a gépet, vélhetően az év végig el is fogja adni a kétkerekűt. „A magyar enduro-bajnokságba a tavaly, háromszázötvenessel fogok versenyezni” — mondta lapunknak Románia legjobb motoros versenyzője, aki eldöntötte, hogy idén sem fog végig menni a honi bajnokságban, a magyarországi szakági címvédésre fog összpontosítani. Viszont a nyugati szomszédoknál sem mehet már akármilyen versenyen. Az endurocross-bajnokság szabályzatát módosították oly’ módon, hogy a külföldi licenc-szel nevező pilóták már ne szerezhessenek magyar bajnoki pontokat. Ezzel ugyan kizárták a lehetőségét annak, hogy külföldi versenyző nyerje a szakági pontvadászatot (mint például Mani, a 2016-os kiírás bajnoka lett), viszont a színvonal vélhetően csökkenni, ugyanis ezáltal erős külföldi pilóták otthon maradnak majd.

„Szerencsére a módosítás nem vonatkozik az enduro-bajnokságra is. Azon indulni fogok, és ismét első akarok lenni” — folytatta Mani, aki rajthoz áll majd mindkét magyarországi és szlovákiai futamon is. Az idényrajt április közepére tehető.

Viszont az új, 300-as KTM sem fog porosodni a garázsban, hiszen Mani jövő héten egy hazai hard enduro versenyen fog vele részt venni, továbbá a Red Bull Romaniacs 2018-as kiírásán, illetve további két magyarországi versenyen is ezzel szeretne rajthoz állni.

Természetesen a Dakar-rali jövő évi versenyére is készül a szatmári pilóta. Májusba nyílik a jelentkezés, és Mani feliratkozik a listára, habár még nincs meg a teljes nevezési összeg. Reméli, idén a helyi és megyei önkormányzatok is nyújtanak egy kis segítséget a pilótának, aki a dél-amerikai kalandra egy új versenygéppel szeretne utazni.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...