Új iskolaműhely a szatmárnémeti DRÄXLMAIER vállalatnál
Utoljára módositva: 2018-09-26 10:57:14

A Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat megnyitotta új iskolaműhelyét amelyben a Ion I. C. Brătianu Szakközépiskola, a DRÄXLMAIER által támogatott szakképzési programban résztvevő diákjainak gyakorlati oktatása folyik majd. Az új műhelyben a diákoknak lehetősége nyílik az elméleti anyag gyakorlatba ültetésére, valamint szakmai készségeik fejlesztésére.

2015-ben indult a Ion I. C. Brătianu Szakközépiskolában a DRÄXLMAIER által támogatott szakoktatási program. A diákok két szakmában szerezhetnek szakképesítést: CNC gépkezelő és elektronikai műszerész. Ebben a tanévben újabb generáció kezdhette meg tanulmányait a IX. osztályban, így jelen pillanatban összesen 75 diák részesül oktatásban a szakoktatási program keretein belül.

 

”A mai napon átadásra kerülő iskolaműhely optimális körülményeket biztosít a diákok számára ahhoz, hogy gyakorlatba ültethessék az iskolai képzésben elsajátított tudásukat, olyan készülékeken amelyekhez hasonlókkal találkoznak majd a termelésben is. A holnap szakembereinek biztosítása rendkívül fontos. A jó minőségű szakmai képzés által lehetőség nyílik arra, hogy a jövőben a vállalatunk számára is szükséges szakemberek legyenek a munkaerőpiacon. A fiatalok, akik ebben a programban szereznek szakképesítést rendelkeznek azzal az jelentős előnnyel, hogy vállalatunkkal együtt fejlődhetnek és részleteiben is megismerhetik cégünk tevékenységét”, mondja Cadar Gyula, a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat vezérigazgatója.

Az eseményen részt vett Barbara Gerber, a DRÄXLMAIER Group Szakoktatási Részlegének koordinátora. Kiemelte a jövő szakember – képzésének fontosságát a vállalaton belül: „Célunk, hogy olyan programokat nyújtsunk a DRÄXLMAIER szakképzésében résztvevő diákoknak, amelyek biztosítják, hogy amikor elvégzik az iskolát, minden olyan ismerettel rendelkezzenek, amelyek sikeres karrierhez segíti őket. Németország után Románia volt az első ország, ahol bevezettük ezt a képzési rendszert, majd innen vittük tovább a programot a többi országba. 2012 óta veszünk részt a szakiskolai képzés fejlesztésében itt Romániában. Az évek folyamán minden olyan városra kiterjesztettük a programot, ahol a cégcsoport vállalatai működnek és erős partnerkapcsolatokat alapoztunk meg úgy az iskolákkal, mint a helyi közösségekkel”, jelentette ki Barbara Gerber.

„A DRÄXLMAIER vállalat ezzel az iskolaműhellyel fontos beruházást tett a jövő generációkba. A fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy a legkorszerűbb felszereléseken tanuljanak. Iskolai tanulmányaik során megszerezhetik a jövőjükhöz szükséges megfelelő képesítést és tapasztalatot mondta az átadási ünnepségen Călin Durla, Iskolai Főtanfelügyelő.

 

A DRÄXLMAIER Group támogatja a szakiskolai képzési programot minden olyan romániai városba, ahol a vállalatai működnek – Szatmárnémeti, Pitesti, Brassó, Temesvár és Vajdahunyad.

 

DRÄXLMAIER Group nemzetközi színvonalú autóalkatrészeket gyártó vállalat, amelynek központja Németországban található. Világszerte 20 országban több mint 60 telephellyel rendelkezik. A vállalatnak jelenleg megközelítőleg 70.000 alkalmazottja van világszerte. Munkájának és innovációs készségének köszönhetően a DRÄXLMAIER Group a prémium kategóriájú autók tekintetében vezető helyet tölt be a technológiák területén.

A DRÄXLMAIER Group, a kliens specifikus kábelezés feltalálója, szabadalmakat jegyez a konvencionális és alternatív vezetési technológiák, valamint az elektromos és az elektronikai alkatrészek területén egyaránt. Ezek között találhatóak a kábelezési rendszerek és a magasfeszültségű akkumulátorok is. A DRÄXLMAIER Group piacvezető a prémium kategóriájú autók beltereinek kialakításában, központi konzolokat, műszerfalakat és ajtókat gyárt. 2017-ben a DRÄXLMAIER Group 4,1 milliárd euró értékű forgalmat bonyolított le.

Romániában az első gyár 1993-ban nyitotta meg kapuit Pitesten. Ezután következettek a szatmárnémeti, temesvári, vajdahunyadi és brassói gyárak – így Románia, a cégcsoport egyik legjelentősebb fejlesztési és gyártási központjává vált több mint 15.000 alkalmazottal.

A vállalat kliensei között megtalálható az Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, és a Volkswagen, valamint egyes kaliforniai innovatív autógyártók.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...