Új iskolaműhely a szatmárnémeti DRÄXLMAIER vállalatnál
Utoljára módositva: 2018-09-26 10:57:14

A Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat megnyitotta új iskolaműhelyét amelyben a Ion I. C. Brătianu Szakközépiskola, a DRÄXLMAIER által támogatott szakképzési programban résztvevő diákjainak gyakorlati oktatása folyik majd. Az új műhelyben a diákoknak lehetősége nyílik az elméleti anyag gyakorlatba ültetésére, valamint szakmai készségeik fejlesztésére.

2015-ben indult a Ion I. C. Brătianu Szakközépiskolában a DRÄXLMAIER által támogatott szakoktatási program. A diákok két szakmában szerezhetnek szakképesítést: CNC gépkezelő és elektronikai műszerész. Ebben a tanévben újabb generáció kezdhette meg tanulmányait a IX. osztályban, így jelen pillanatban összesen 75 diák részesül oktatásban a szakoktatási program keretein belül.

 

”A mai napon átadásra kerülő iskolaműhely optimális körülményeket biztosít a diákok számára ahhoz, hogy gyakorlatba ültethessék az iskolai képzésben elsajátított tudásukat, olyan készülékeken amelyekhez hasonlókkal találkoznak majd a termelésben is. A holnap szakembereinek biztosítása rendkívül fontos. A jó minőségű szakmai képzés által lehetőség nyílik arra, hogy a jövőben a vállalatunk számára is szükséges szakemberek legyenek a munkaerőpiacon. A fiatalok, akik ebben a programban szereznek szakképesítést rendelkeznek azzal az jelentős előnnyel, hogy vállalatunkkal együtt fejlődhetnek és részleteiben is megismerhetik cégünk tevékenységét”, mondja Cadar Gyula, a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat vezérigazgatója.

Az eseményen részt vett Barbara Gerber, a DRÄXLMAIER Group Szakoktatási Részlegének koordinátora. Kiemelte a jövő szakember – képzésének fontosságát a vállalaton belül: „Célunk, hogy olyan programokat nyújtsunk a DRÄXLMAIER szakképzésében résztvevő diákoknak, amelyek biztosítják, hogy amikor elvégzik az iskolát, minden olyan ismerettel rendelkezzenek, amelyek sikeres karrierhez segíti őket. Németország után Románia volt az első ország, ahol bevezettük ezt a képzési rendszert, majd innen vittük tovább a programot a többi országba. 2012 óta veszünk részt a szakiskolai képzés fejlesztésében itt Romániában. Az évek folyamán minden olyan városra kiterjesztettük a programot, ahol a cégcsoport vállalatai működnek és erős partnerkapcsolatokat alapoztunk meg úgy az iskolákkal, mint a helyi közösségekkel”, jelentette ki Barbara Gerber.

„A DRÄXLMAIER vállalat ezzel az iskolaműhellyel fontos beruházást tett a jövő generációkba. A fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy a legkorszerűbb felszereléseken tanuljanak. Iskolai tanulmányaik során megszerezhetik a jövőjükhöz szükséges megfelelő képesítést és tapasztalatot mondta az átadási ünnepségen Călin Durla, Iskolai Főtanfelügyelő.

 

A DRÄXLMAIER Group támogatja a szakiskolai képzési programot minden olyan romániai városba, ahol a vállalatai működnek – Szatmárnémeti, Pitesti, Brassó, Temesvár és Vajdahunyad.

 

DRÄXLMAIER Group nemzetközi színvonalú autóalkatrészeket gyártó vállalat, amelynek központja Németországban található. Világszerte 20 országban több mint 60 telephellyel rendelkezik. A vállalatnak jelenleg megközelítőleg 70.000 alkalmazottja van világszerte. Munkájának és innovációs készségének köszönhetően a DRÄXLMAIER Group a prémium kategóriájú autók tekintetében vezető helyet tölt be a technológiák területén.

A DRÄXLMAIER Group, a kliens specifikus kábelezés feltalálója, szabadalmakat jegyez a konvencionális és alternatív vezetési technológiák, valamint az elektromos és az elektronikai alkatrészek területén egyaránt. Ezek között találhatóak a kábelezési rendszerek és a magasfeszültségű akkumulátorok is. A DRÄXLMAIER Group piacvezető a prémium kategóriájú autók beltereinek kialakításában, központi konzolokat, műszerfalakat és ajtókat gyárt. 2017-ben a DRÄXLMAIER Group 4,1 milliárd euró értékű forgalmat bonyolított le.

Romániában az első gyár 1993-ban nyitotta meg kapuit Pitesten. Ezután következettek a szatmárnémeti, temesvári, vajdahunyadi és brassói gyárak – így Románia, a cégcsoport egyik legjelentősebb fejlesztési és gyártási központjává vált több mint 15.000 alkalmazottal.

A vállalat kliensei között megtalálható az Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, és a Volkswagen, valamint egyes kaliforniai innovatív autógyártók.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 14:49
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A belleville-i zsaru
Ma, 17:20
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 21:20
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...