Új iskolát építenek Dobrán
Utoljára módositva: 2012-05-09 10:41:02

Dobrán új iskola építése kezdődik a napokban, mely a település újjáéledését jelzi. A falu szépítéséhez a három park kialakítása is hozzájárul, melynek munkálatai javában zajlanak.

Az elhagyatott területet a munkások termőfölddel töltötték fel, kialakították a sétányokat a parkban, a zöld növényzet beültetése van hátra

Azt követően, hogy 2011-ben hivatalosan is átadták a Dobrai Általános Iskola és óvoda felújított épületeit, Fekete Bertalan, Szopor község alpolgármestere arról számolt be, hogy a napokban elkezdődik egy új, 1-4. osztályos általános iskola építése. A Világbanki támogatásból finanszírozott épület a jelenlegi iskola udvarán kap majd helyet, a kultúrotthonnal szemben. A munkálatok összértéke a tervek alapján 900 ezer lej. Az elöljárótól megtudtuk, hogy a kivitelező vállalat egy margittai cég, melynek több dobrai alkalmazottja van, ezáltal garantált a jó minőségű munka elvégzése.

7 park készül

Dobrán nemcsak a tanügyi intézmények szépülnek, hanem a település is, hiszen három park kialakítását támogatja a környezetvédelmi alap. A községben 7 park kialakítása nyert támogatást. A 430 ezer lejes összköltségvetésből Dobrán 3, Alsószporon 3, Felsőszoporon pedig egy parkot alakítanak ki. Dobrán két park munkálatait majdnem befejezte a kivitelező (az egykori irodával szembeni elhagyatott területen, illetve az óvoda és a kultúrotthon között), a füvesítés és a díszcserjék kiültetése van hátra, míg a harmadikat az óvoda udvarán alakítják ki, ez inkább játszótér lesz, pontosított Fekete. „Dobra útjait nem újítottuk fel, mivel csatornázási munkálatok zajlottak, a rendszert az idei esztendőben működésbe helyezzük. Költségvetésünk jelentős részét ezen projekt megvalósítására fordítottuk, ennek ellenére sikerült a Székely utca járdáit felújítani és kisebb útkövezési munkálatokat is elvégeztünk” — magyarázta az alpolgármester. A dobrai ravatalozó építése jó úton halad, hiszen a tervek elkészültek és minden szükséges engedélyt beszereztek, így most már kezdődhetnek az építési munkálatok. Szopor község önkormányzata 20 ezer lejjel támogatta a ravatalozó építését és a volt községi fürdő bontott építőanyagát is megkapták.

 Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...