Új kenyér ünnepe teológusokkal
Utoljára módositva: 2019-09-03 10:04:48

Szeptember első vasárnapján tartotta az új kenyér ünnepét a szigetlankai református gyülekezet. Ahogy az előző évben, idén is a teológiai hallgatók osztották be egymás között a szolgálatokat az ünnepkörben.

Rácz Ervin házigazda lelkipásztor igehirdetésével kezdődött a bűnbánati hét, majd kedden Bartha Eszter, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem szatmári hallgatója prédikált. Szintén debreceni teológus, Nagy Norbert folytatta a sort, Nagykárolyból érkezve a gyülekezetbe, majd csütörtökön Vajda Szabolcs, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet ombodi diákja hirdetett igét. Pénteken Csatári Leila szintén Kolozsváron tanuló szatmári teológus szolgált, szombaton pedig Moldován Krisztina debreceni teológus Sándorhomokról érkezve gazdagította a gyülekezetet az evangélium üzenetével.

Vasárnap délelőtt, új kenyér ünnepén Kocsis Norbert székelykocsárdi születésű kolozsvári teológus hirdetett igét: „Én vagyok ez életnek kenyere.” (Jn 6, 48) Mindnyájunk kenyérkérdése Krisztus kezében van a legjobb helyen, ő 5000 embert is képes 5 kenyérből megvendégelni. Tanuljuk meg elkérni a kenyeret, hálát adni érte, és másoknak is adni a sajátunkból! Mindezek mellett a legfontosabb az, hogy Jézus mint az élet kenyere minket örök életre táplál, csak fogadjuk el a nekünk kínált javakat!

Csatári Leila ágendás beszédében elmondta: a gyülekezet tagjai sokfélék, és sokfelől jöttek, de van bennük egy közös, hogy el akartak jönni ahhoz az asztalhoz, ahol maga az élet kenyere táplálja őket örök életre. Több mint százan éltek az úrvacsora lehetőségével, majd vasárnap délután Fodor Lajos nyugalmazott lelkipásztor igehirdetése zárta az új kenyér ünnepkörét Szigetlankán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...