Új kezekben az elméleti iskolakulcsa
Utoljára módositva: 2018-05-26 11:51:26

Megható ünnepség keretében búcsúztatták a hat végzős osztálynak a diákjait, akik a következő időszakban immár az érettségi erőpróbájára készülnek majd. A Nagykárolyi Elméleti Líceumban három magyar és ugyanennyi román tannyelvű osztály ballagott el.

Ünnepi istentisztelettel vette kezdetét a nagykárolyi református templomban a Nagykárolyi Elméleti Líceum végzős diákjainak a ballagási ceremóniája. A délelőtti istentiszteletet követően a végzősök, valamint osztályfőnökeik és a családtagok átvonultak az iskolába, ahol lezajlott az utolsó osztályfőnöki óra. Folytatódtak a hagyományok, hiszen az összes osztálytól elbúcsúztak a tizenkettedikesek, majd énekelve elfoglalták kijelölt helyeiket az iskola udvarán. Hatalmas tömeg vett részt a ballagási ünnepségen, amely a himnusz meghallgatásával vette kezdetét.

Zsidó Sándor, az iskola igazgatója köszöntötte a tanulókat, valamint ő volt az is, aki az ünnepi esemény során a kiemelten díjazott tanulók jutalmát átadta. Az igazgatót követően Rodica Pop aligazgatónő szólt a hallgatósághoz. Az aligazgatónő elmondta, hogy elérkezettnek látja az időt arra is, hogy ne csak a végzősökhöz szóljanak ezen az eseményen, hanem a pedagógusokról, a tanárokról is, akiknek a rangja, címe méltatlanul háttérbe szorult az utóbbi időszakban. „Azok a végzősök, akiktől most búcsúzunk, s akikre nagyon büszkék vagyunk, az utóbbi négy évben remek eredményekkel örvendeztettek meg minket. Az ő hátuk mögött olyan emberek álltak, akiknek a neve most nem hangzik el, ők a pedagógusok” — mondta az aligazgatónő, kiemelve, hogy ezek a pedagógusok a tanév minden napján szívvel és lélekkel dolgoznak a gyermekek sikeréért, hogy minél biztosabb tudásanyaggal engedjék ki őket az életbe.

Az aligazgatónőt követően a végzős diákokat jutalmazták. Az évfolyamelsők díjazása, valamint a sportteljesítményért járó oklevelek átvétele után a rendezvény vélhetően legmeghatóbb momentuma következett. Pete-Komáromy Gergő helyi vállalkozó ugyanis alapított egy díjat, amelyet Muszka Ágnes tragikusan hirtelen elhunyt informatikatanár emlékének ajánlott. Azon diákok kapják meg ezentúl ezt az elismerést, akik az Elméleti Líceumban töltött négy év alatt a legjobban szerepeltek az informatikaversenyeken. Idén Oláh István és Kunc Krisztofer vehették át a jutalmat.

Az iskola magyar szakos tanárnőinek a kezdeményezésére díjazták azokat a végzős tanulókat is, akik kimagasló eredményeket értek el a tantárgyversenyeken. Az idei ballagók közül a XII. B osztály tanulói, Filip Rebeka, Muszka Zsuzsa, Schlachter Kincső és Tabi Boglárka vehették át a jutalmat munkájukért.

A rendezvény egyik fontos momentuma volt továbbá az iskola kulcsainak jelképes átadási ceremóniája. Az Elméleti Líceum nem csak egy iskola, ez egy második otthon, amelynek jó hírét eztán a következő generációk diákjai viszik majd tovább, hangzott el a rendezvényen.

 

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...