Új kocsikat kapott a mentőszolgálat
Utoljára módositva: 2019-08-02 18:32:22

A decemberi öt új jármű után most újabb két mentőautóval bővült a mentőszolgálat autóparkja — tájékoztat közleményében az intézmény.

Amint arról már beszámoltunk, nagyon elavult a romániai mentőszolgálatok autóparkja: a nagy részük félmillió kilométernél is többet futott, de olyan is akad, amelyikkel nem kevesebb mint egymillió kilométert is megtettek már a szolgálat munkatársai. Azért, hogy ilyen mentőautó-veteránt lássunk, nem is kell olyan messzire menni, elég a Szatmár Megyei Mentőszolgálat megyeközponti, Károlyi úti székhelyére betérni, hiszen itt is találunk olyan járművet, amelyiknek a műszerfalán a kilométeróra már egymillió felett jár, de nem ritka az olyan mentőautó sem, amelyik több mint 700 ezer kilométeren át rótta már térségünk útjait. Nem is csoda, hiszen egy átlagos napon közel 130 riasztás fut be a szatmári mentőszolgálathoz, ami éves szinten több mint 40 ezer bevetést jelent.

Az idei év végéig európai uniós alapokból 1250 új mentőautóval szerelik fel a mentőszolgálatokat Románia-szerte, ezek közül ötöt még decemberben vehetett át a szatmári intézmény, most pedig újabb kettővel bővült az autóparkjuk — tájékoztatták lapunkat. A B1–B2 típusú Renault Master 4×2 járművek sürgősségi bevetésre és betegszállításra alkalmasak, így minden esetben bevethető: akkor is, ha csak egy rosszullétre panaszkodó szatmárihoz riasztják szolgálatot, valamint abban az esetben is, ha például komoly közlekedési balesethez kell kiszállniuk.

„A Szatmár Megyei Mentőszolgálatot az elmúlt hónapokban hét járművel, B1–B2, valamint C2 típusú mentőautókkal szerelték fel, de további járművekkel is bővül még az autópark: a program keretében összesen 19 új mentőautóval” — nyilatkozta dr. Notárius Gabriella, a mentőszolgálat vezérigazgatója.

Bumbuluț Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...