Új könyvek a Karul Librisben
Utoljára módositva: 2020-02-14 11:52:58

Magyar és román nyelvű kiadványok gazdag választékával várják a látogatókat a Karul Libris könyvesboltban. Mint ismeretes, tavaly december óta van ismét könyvesboltja Nagykárolynak.

A Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Alapítvány által működtetett boltban kellemes környezetben, olvasósarokkal, esetlegesen egy finom kávéval is várják a betérő nézelődőket, vásárlókat.

„Szerencsére sokan érdeklődnek és sokan vásárolnak is nálunk. Rendre megújuló könyvkínálattal és választékkal készülünk, s arra is odafigyelünk, hogy mik a könyvbarát vásárlók részéről érkező javaslatok, kérések” — mesélték ottjártunkkor a könyvesbolt munkatársai.

A polcokon valóban nagyon sok és változatos tematikájú könyv várja az új tulajdonosokat.

Mint megtudtuk, nagyon népszerűek a különböző pszichológiai, ifjúsági tematikájú könyvek, de szépirodalmat, klasszikusokat és a könnyedebb, romantikusabb könyveket is előszeretettel vásárolják a nagykárolyiak.

„Beszerezhető nálunk a munka törvénykönyve mellett az alkotmány román nyelvű változata is, s bár egyelőre KRESZ-könyvünk csak román nyelven van, az ügynökünk megígérte, hogy számíthatunk belőle magyar nyelvű kiadásra is” — mondta Szász Márta, a könyvesbolt egyik munkatársa.

Frei Tamás Bábelje mellett Szabó Magda Mézescsók Cerberusnak című könyve is kapható a Karul Librisben, de akadnak szép számmal Kádár Annamária-, Orvos Tóth Noémi- és Vekerdy Tamás-könyvek is.

A román nyelvű kiadványok között az Artur Kiadótól származó kötelező olvasmányokat, valamint a Corint Kiadó szép könyveit is megvásárolhatják az érdeklődők.

„A gyerekek, a fiatalok számára is vannak ajánlataink. A román nyelvre fordított Bogyó és Babóca könyvek mellett több gyerekkönyv, leporelló is várja a vásárlókat” — tájékoztatott Mureşan Andrada.

A könyvesbolt munkatársai elmondták, hogy a napokban további újítással is készülnek, így hamarosan vásárlási utalványokat is beszerezhetnek náluk az érdeklődők, amiket értékes könyvekre válthat a megajándékozott.

„Azt tapasztaltuk, hogy van igény az ilyen jellegű ajándékkártyákra. Sok esetben a hozzánk betérő vásárló nem tudja, milyen könyvet is vegyen ajándékba. A vásárlási utalvánnyal elhárul annak a veszélye, hogy a megajándékozott ne örüljön a kapott könyvnek” — számoltak be tapasztalataikról a könyvesbolt munkatársai.

„Egyfajta kis kulturális csomópontként is szeretnénk működni, hiszen több program zajlott már nálunk a magyar és a román kultúra napjai alkalmából, valamint ettől a héttől kezdve a Nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársai nálunk tartják meseklubos foglalkozásaikat. A különböző tematikus alkalmak — úgy tapasztaljuk — egyre népszerűbbek a helyi tanintézmények körében, és itt nemcsak az óvodásokra, hanem az elemi és középiskolák diákjaira is gondolunk. A vásárlókörünk is több generációt foglal magában: az idősebbek mellett szerencsére igen népszerű a bolt a fiatalok körében, ami azt mutatja, hogy nem feltétlenül igaz az állítás, mely szerint az elektronikus kütyük visszaszorítják a hagyományos könyvek iránti érdeklődést” — mondták el érdeklődésünkre.

A Karul Libris könyvesboltot a nagykárolyi önkormányzat hívta életre. Amint a bolt nyitórendezvényén Kovács Jenő polgármester elmondta, nem nézhetik tovább tétlenül, hogy egy olyan kulturális múlttal rendelkező város, mint Nagykároly, könyvesbolt nélkül maradjon. S bár a városvezető a profittermelést csak mint másodlagos szempontot nevezte meg a bolt nyitásával kapcsolatban, egyelőre úgy tűnik, valóban egy komoly kulturális űrt tölt be a Karul Libris a Szatmár megyei városkában.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...