Új könyvek a nagykárolyi könyvtárban
Utoljára módositva: 2014-03-04 11:37:11

Immár harmadik alkalommal gyarapodott a Márai-program révén új könyvekkel a nagykárolyi Városi Könyvtár könyvgyűjteménye, tájékoztatták lapunkat az intézmény munkatársai.

 

A nagykárolyi könyvtárba az elmúlt héten érkeztek meg a Márai-program keretében vásárolt könyvek

Zömében gyermekkönyvekkel bővült a nagykárolyi Város Könyvtár könyvgyűjteménye, tájékoztatta lapunkat Maurer Emese könyvtáros. A magyarországi Márai-program keretében ez már a harmadik alkalom, hogy értékes könyvcsomag birtokába kerül az intézmény. Ebben az évben sajnos már „csak” 400 000 forint értékben vásárolhattak könyveket, azonban nem elégedetlenek, hiszen a széles körben tapasztalható gazdasági válság miatt egyre kevesebb pénz jut a kultúrára is.

„Elsősorban gyermekkönyveket igényeltünk, mivel azt tapasztaljuk, hogy olvasóközönségünk nagyobb részét a gyerekek, fiatalok teszik ki, akik leginkább a kötelező házi olvasmányokat keresik az intézményben. Ezek mellett találhatóak regények, ismeretterjesztő és egészségügyi-homeopátiás könyvek, de arra is törekszünk minden évben, hogy értékes szakkönyvekkel bővítsük a könyvállományt. Mindez azért is fontos, mert így azokhoz is eljutunk, akik esetleg szakdolgozatot írnak, és lehet, hogy olyan könyveket tudunk a rendelkezésükre bocsátani, amit egyébként nem tudnak beszerezni. A most beérkezett köteteket még nem vehetik a kezükbe az olvasóink, mert folyamatban van a regisztrációba vételük, azonban a többi könyv már mind kikölcsönözhető. Ezenkívül még egy örömteli eseményről tudok beszámolni: a Nemzeti Kulturális Alaptól kaptunk egy értesítést, melyben felkértek minket egy partnerségi nyilatkozat kitöltésére. Ez egy könyvellátó program, melynek mi is részesei lehetünk. Ennek a révén további könyvekkel gazdagodhat a könyvtár gyűjteménye” — számolt be Maurer Emese.

Corina Nuna, a könyvtár igazgatónője lapunknak elmondta, hogy amennyire a körülmények lehetővé teszik, igyekeznek a legátfogóbb szolgáltatást nyújtani. „A könyvtárnak többnek kell lennie, mint egy helynek, ahonnan kiveszünk egy könyvet. Ezért szervezzük a különféle programokat, biztosítjuk az ingyenes internetes hozzáférést a Biblionet termünkben” — hangsúlyozta. Az igazgatónő azt is elmondta, hogy nagyon sajnálják, hogy német nyelvű könyvekkel egyelőre nem rendelkeznek, de reméli, ez egy ideiglenes állapot. Szeretnének a tanintézményekkel is minél szorosabb együttműködést kialakítani, melynek révén a diákok otthonosabban mozognak majd a könyvtárba. Mindebben komoly segítséget jelenthet, ha végre elkészül az egykori kaszárnya helyén a szociális központ, ahol a könyvtár is helyet kap majd. Az átköltözést követően végre maguk mögött hagyhatják a jelenlegi körülmények, a helyszűke okozta nehézségeket, emelte ki az igazgatónő.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...