Új könyvek a nagykárolyi könyvtárban
Utoljára módositva: 2014-03-04 11:37:11

Immár harmadik alkalommal gyarapodott a Márai-program révén új könyvekkel a nagykárolyi Városi Könyvtár könyvgyűjteménye, tájékoztatták lapunkat az intézmény munkatársai.

 

A nagykárolyi könyvtárba az elmúlt héten érkeztek meg a Márai-program keretében vásárolt könyvek

Zömében gyermekkönyvekkel bővült a nagykárolyi Város Könyvtár könyvgyűjteménye, tájékoztatta lapunkat Maurer Emese könyvtáros. A magyarországi Márai-program keretében ez már a harmadik alkalom, hogy értékes könyvcsomag birtokába kerül az intézmény. Ebben az évben sajnos már „csak” 400 000 forint értékben vásárolhattak könyveket, azonban nem elégedetlenek, hiszen a széles körben tapasztalható gazdasági válság miatt egyre kevesebb pénz jut a kultúrára is.

„Elsősorban gyermekkönyveket igényeltünk, mivel azt tapasztaljuk, hogy olvasóközönségünk nagyobb részét a gyerekek, fiatalok teszik ki, akik leginkább a kötelező házi olvasmányokat keresik az intézményben. Ezek mellett találhatóak regények, ismeretterjesztő és egészségügyi-homeopátiás könyvek, de arra is törekszünk minden évben, hogy értékes szakkönyvekkel bővítsük a könyvállományt. Mindez azért is fontos, mert így azokhoz is eljutunk, akik esetleg szakdolgozatot írnak, és lehet, hogy olyan könyveket tudunk a rendelkezésükre bocsátani, amit egyébként nem tudnak beszerezni. A most beérkezett köteteket még nem vehetik a kezükbe az olvasóink, mert folyamatban van a regisztrációba vételük, azonban a többi könyv már mind kikölcsönözhető. Ezenkívül még egy örömteli eseményről tudok beszámolni: a Nemzeti Kulturális Alaptól kaptunk egy értesítést, melyben felkértek minket egy partnerségi nyilatkozat kitöltésére. Ez egy könyvellátó program, melynek mi is részesei lehetünk. Ennek a révén további könyvekkel gazdagodhat a könyvtár gyűjteménye” — számolt be Maurer Emese.

Corina Nuna, a könyvtár igazgatónője lapunknak elmondta, hogy amennyire a körülmények lehetővé teszik, igyekeznek a legátfogóbb szolgáltatást nyújtani. „A könyvtárnak többnek kell lennie, mint egy helynek, ahonnan kiveszünk egy könyvet. Ezért szervezzük a különféle programokat, biztosítjuk az ingyenes internetes hozzáférést a Biblionet termünkben” — hangsúlyozta. Az igazgatónő azt is elmondta, hogy nagyon sajnálják, hogy német nyelvű könyvekkel egyelőre nem rendelkeznek, de reméli, ez egy ideiglenes állapot. Szeretnének a tanintézményekkel is minél szorosabb együttműködést kialakítani, melynek révén a diákok otthonosabban mozognak majd a könyvtárba. Mindebben komoly segítséget jelenthet, ha végre elkészül az egykori kaszárnya helyén a szociális központ, ahol a könyvtár is helyet kap majd. Az átköltözést követően végre maguk mögött hagyhatják a jelenlegi körülmények, a helyszűke okozta nehézségeket, emelte ki az igazgatónő.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szelektíven gyűjtöd-e a szemetet?
Igen, mindig figyelek arra, hogy lehetőségeim szerint külön gyűjtsem a hulladékot
A háztartási hulladékot nem gyűjtöm szelektíven, de az elektronikai cikkeket külön szoktam leadni
Legfeljebb a papírt, műanyagot gyűjtöm külön
Nem gyűjtöm szelektíven a szemetet, hiszen a kukákban úgyis összekeverednek a hulladékok tapasztalataim szerint
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. március 25.
Talán nem azt hozod, amit várnak tőled, ami talán mindenkiben feszültséget kelt. Talán te magad is egyre feszültebb leszel a gondolattól, hogy mások nem elégedettek veled. Tudod, mit szoktál gondolni, amikor valaki elmeséli, hogy nem értik meg? Igen, azt, hogy a kommunikáció lenne a megoldás. Ez így van a te életedben is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 25.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...