Új közlekedési szabályok
Utoljára módositva: 2014-02-21 08:57:41

Egyes közlekedési témájú javaslatokat elfogadott a szatmárnémeti önkormányzat közlekedésbiztonsági bizottsága, másokat elutasított a testület. Komoly átszervezésre most nem kell számítani.

 

Amint a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közleményéből kiderül, a faipari szakközépiskola vezetősége, valamint a Crişan utca 54 lakosa azt kérte, hogy tiltsák ki a Kossuth-kert mögötti utcából a teherautókat, illetve az autóbuszokat. A folyamodvány megfogalmazói azt az indokot hozták fel, hogy körülbelül 100 méternyi távon több közintézmény (faipari iskola, egészségügyi posztlíceum, gyermekvédelmi hatóság) működik az utcában, melyek dolgozóit zavarja a sűrű forgalom. Javasolták: a buszok vagy forduljanak vissza az állomástól azon a vonalon, melyen érkeznek, vagy pedig a Crişan utca elején térjenek el jobbra, és a Grigore Ureche—Luceafărului—Avram Iancu vonalon hajtsanak vissza a Sugárútra. A bizottság elutasította a javaslatot. Helyt adtak viszont annak a kérelemnek, mely az Anghel Saligny utca egyirányúsítására vonatkozott, így ezentúl ennek a G. Călinescu tér, illetve a Rodnei utca közötti szakaszán csakis a Rodnei utca irányába lehet majd haladni. A Billa üzlet közelében levő Şantierului utca Lucian Blaga utcába torkolló részén elhelyeznek egy táblát, mely a kis utcából kihajtókat kötelezi arra, hogy jobbra térjenek. Emellett a Ioan Slavici utcában a Cardinal Iuliu Hossu utcától a kispiacig megtiltják a parkolást az utca azon oldalán, mely jobbra esik a piac felé igyekvőknek. (Az említett utcarész egyébként a Vasile Lucaciu folytatásának tekinthető.) Maskulik Csaba, a bizottság tagja szerint számos panasz érkezett amiatt, hogy járhatatlan az utca, ha mindkét oldalon parkolnak, mint elmondta: fotókat kapott olyan esetről, amikor a városi busz volt kénytelen a Slavici utcában vesztegelni, mivel nem fért el a kétoldalt álló kocsik között. A környéken még egy apróság történik majd a közeljövőben: tükröt szerelnek fel a G. Coşbuc és a V. Lucaciu utca kereszteződésébe. Szintén tükör segítségével javítanák a látási viszonyokat a I. Maniu és a Martitilor Deportaţi utcák sarkán.

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...