Új közlekedési szabályok
Utoljára módositva: 2014-02-21 08:57:41

Egyes közlekedési témájú javaslatokat elfogadott a szatmárnémeti önkormányzat közlekedésbiztonsági bizottsága, másokat elutasított a testület. Komoly átszervezésre most nem kell számítani.

 

Amint a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közleményéből kiderül, a faipari szakközépiskola vezetősége, valamint a Crişan utca 54 lakosa azt kérte, hogy tiltsák ki a Kossuth-kert mögötti utcából a teherautókat, illetve az autóbuszokat. A folyamodvány megfogalmazói azt az indokot hozták fel, hogy körülbelül 100 méternyi távon több közintézmény (faipari iskola, egészségügyi posztlíceum, gyermekvédelmi hatóság) működik az utcában, melyek dolgozóit zavarja a sűrű forgalom. Javasolták: a buszok vagy forduljanak vissza az állomástól azon a vonalon, melyen érkeznek, vagy pedig a Crişan utca elején térjenek el jobbra, és a Grigore Ureche—Luceafărului—Avram Iancu vonalon hajtsanak vissza a Sugárútra. A bizottság elutasította a javaslatot. Helyt adtak viszont annak a kérelemnek, mely az Anghel Saligny utca egyirányúsítására vonatkozott, így ezentúl ennek a G. Călinescu tér, illetve a Rodnei utca közötti szakaszán csakis a Rodnei utca irányába lehet majd haladni. A Billa üzlet közelében levő Şantierului utca Lucian Blaga utcába torkolló részén elhelyeznek egy táblát, mely a kis utcából kihajtókat kötelezi arra, hogy jobbra térjenek. Emellett a Ioan Slavici utcában a Cardinal Iuliu Hossu utcától a kispiacig megtiltják a parkolást az utca azon oldalán, mely jobbra esik a piac felé igyekvőknek. (Az említett utcarész egyébként a Vasile Lucaciu folytatásának tekinthető.) Maskulik Csaba, a bizottság tagja szerint számos panasz érkezett amiatt, hogy járhatatlan az utca, ha mindkét oldalon parkolnak, mint elmondta: fotókat kapott olyan esetről, amikor a városi busz volt kénytelen a Slavici utcában vesztegelni, mivel nem fért el a kétoldalt álló kocsik között. A környéken még egy apróság történik majd a közeljövőben: tükröt szerelnek fel a G. Coşbuc és a V. Lucaciu utca kereszteződésébe. Szintén tükör segítségével javítanák a látási viszonyokat a I. Maniu és a Martitilor Deportaţi utcák sarkán.

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...