Új közlekedési szabályok
Utoljára módositva: 2014-02-21 08:57:41

Egyes közlekedési témájú javaslatokat elfogadott a szatmárnémeti önkormányzat közlekedésbiztonsági bizottsága, másokat elutasított a testület. Komoly átszervezésre most nem kell számítani.

 

Amint a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közleményéből kiderül, a faipari szakközépiskola vezetősége, valamint a Crişan utca 54 lakosa azt kérte, hogy tiltsák ki a Kossuth-kert mögötti utcából a teherautókat, illetve az autóbuszokat. A folyamodvány megfogalmazói azt az indokot hozták fel, hogy körülbelül 100 méternyi távon több közintézmény (faipari iskola, egészségügyi posztlíceum, gyermekvédelmi hatóság) működik az utcában, melyek dolgozóit zavarja a sűrű forgalom. Javasolták: a buszok vagy forduljanak vissza az állomástól azon a vonalon, melyen érkeznek, vagy pedig a Crişan utca elején térjenek el jobbra, és a Grigore Ureche—Luceafărului—Avram Iancu vonalon hajtsanak vissza a Sugárútra. A bizottság elutasította a javaslatot. Helyt adtak viszont annak a kérelemnek, mely az Anghel Saligny utca egyirányúsítására vonatkozott, így ezentúl ennek a G. Călinescu tér, illetve a Rodnei utca közötti szakaszán csakis a Rodnei utca irányába lehet majd haladni. A Billa üzlet közelében levő Şantierului utca Lucian Blaga utcába torkolló részén elhelyeznek egy táblát, mely a kis utcából kihajtókat kötelezi arra, hogy jobbra térjenek. Emellett a Ioan Slavici utcában a Cardinal Iuliu Hossu utcától a kispiacig megtiltják a parkolást az utca azon oldalán, mely jobbra esik a piac felé igyekvőknek. (Az említett utcarész egyébként a Vasile Lucaciu folytatásának tekinthető.) Maskulik Csaba, a bizottság tagja szerint számos panasz érkezett amiatt, hogy járhatatlan az utca, ha mindkét oldalon parkolnak, mint elmondta: fotókat kapott olyan esetről, amikor a városi busz volt kénytelen a Slavici utcában vesztegelni, mivel nem fért el a kétoldalt álló kocsik között. A környéken még egy apróság történik majd a közeljövőben: tükröt szerelnek fel a G. Coşbuc és a V. Lucaciu utca kereszteződésébe. Szintén tükör segítségével javítanák a látási viszonyokat a I. Maniu és a Martitilor Deportaţi utcák sarkán.

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...