Új lakóházak a sárerdei úton
Utoljára módositva: 2020-01-21 08:59:56

Kisebb méretű lakóparkot építene egy vállalkozó a szatmárnémeti Gorunului utca elején, hétfőn tartottak közmeghallgatást ennek ügyében a városházán.

Az ügy érdekessége, hogy a tervrajz szerint a körgyűrű közvetlen szomszédságában tervezik megépíteni a lakóházakat, de a tervező közvitán megjelent képviselője szerint lesz akkora távolság az új út és a házak között, hogy a forgalom nem lesz zavaró a lakók számára. Úgy rajzolták be a tervekbe az épületegyüttest, hogy az épületek közül egyik sem lesz harminc méternél közelebb a gyorsforgalmi úthoz, a közúthoz a zöldövezetek kerülnek majd, a lakóházakat pedig a parcella távolabbi szélén építik majd meg.

Ha végeznek az engedélyeztetéssel, hat tömbház fog épülni a Gorunului utcai egy hektáros telken, mindegyikben hét-hét lakásnak lesz hely, és mindegyik épületnek a lakók által közösen használható teraszt is kialakítanak majd. Pince és alagsor építése is szerepel a tervekben, az épületek földszintjét pedig kereskedelmi egységek számára alakítják ki.

A beruházónak övezeti városrendezési tervre van szüksége, feloldandó az egyébként itt érvényben lévő építkezési tilalmat; az ehhez vezető első hivatalos lépés volt a tegnapi közmeghallgatás. Az engedélyeztetési folyamatot követően még városrendezési bizonylatra és tanácsi beleegyezésre van szükség az építkezési engedély megszerzéséhez és a munka elkezdéséhez, de ha minden jól halad, a munkagépek akár már idén megjelenhetnek a területen.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...