Új látásmód, új kifejezési eszköz
Utoljára módositva: 2017-04-20 09:30:48

Tegnap a szatmárnémeti új központi Galériában népes közönség előtt nyílt meg Muhi Sándor Ágak-bogak, emberek című tárlata, amely 30 munkát tartalmaz a grafikusművész legújabb alkotásaiból.

Eugen Munteanu, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnöke köszöntötte Muhi Sándort, s röviden ismertette munkásságát és művészi tevékenységét. Muhi Sándor eltérve a hagyományos kiállításmegnyitók szokásaitól maga beszélt a tárlat anyagáról és arról az útról, ami ide vezetett. Elmondta, hogy olyan világban élünk, amikor nap mint nap váltunk és változunk. 2010-től készít sorozatokat úgy, hogy változtatott a hozzáállásán, lemondott üvegről, rámáról és más külsőségekről. Mivel egy nagyon változatos és mozgó világban élünk, nem jelenthetjük ki véglegessé a pillanatnyi meglátásainkat, elképzeléseinket. A hagyományos kiállítások mellé rendezett néhány virtuális tárlatot. A virtuális kiállításoknak az az előnye, hogy párbeszédet is lehet folytatni azzal, aki elkövette a munkákat. Tudomásul kell venni, hogy másként kommunikál a világ, de azt is tudomásul kell venni, hogy aki kilép a megszokott keretekből, elhagyja a jól kitaposott utakat, az rengeteg házi feladattal találja magát szemben, és iszonyatosan élvezetes dolog ezeket megoldani, fogalmazott Muhi, hozzátéve, hogy az utóbbi évek kiállításainak a lényege, üzenete nem változott. Nem változott másoknál sem, nem változott tízezer éve, új témákat nem lehet kitalálni, más és más megközelítési módot talán igen. Minden generáció ugyanazokat az alap dolgokat: a születést, a halált, az életet, a küzdelmeinket, a veszteségeinket más- és másképpen dolgozza fel, másféleképpen éljük meg a különböző ráhatásokat a környezetünk részéről.

A továbbiakban vetítésen volt lehetőségük a résztvevőknek betekinteni Muhi Sándor alkotóműhelyébe, melynek során az alkotó sok műhelytitkot árult el.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...