Új látásmód, új kifejezési eszköz
Utoljára módositva: 2017-04-20 09:30:48

Tegnap a szatmárnémeti új központi Galériában népes közönség előtt nyílt meg Muhi Sándor Ágak-bogak, emberek című tárlata, amely 30 munkát tartalmaz a grafikusművész legújabb alkotásaiból.

Eugen Munteanu, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnöke köszöntötte Muhi Sándort, s röviden ismertette munkásságát és művészi tevékenységét. Muhi Sándor eltérve a hagyományos kiállításmegnyitók szokásaitól maga beszélt a tárlat anyagáról és arról az útról, ami ide vezetett. Elmondta, hogy olyan világban élünk, amikor nap mint nap váltunk és változunk. 2010-től készít sorozatokat úgy, hogy változtatott a hozzáállásán, lemondott üvegről, rámáról és más külsőségekről. Mivel egy nagyon változatos és mozgó világban élünk, nem jelenthetjük ki véglegessé a pillanatnyi meglátásainkat, elképzeléseinket. A hagyományos kiállítások mellé rendezett néhány virtuális tárlatot. A virtuális kiállításoknak az az előnye, hogy párbeszédet is lehet folytatni azzal, aki elkövette a munkákat. Tudomásul kell venni, hogy másként kommunikál a világ, de azt is tudomásul kell venni, hogy aki kilép a megszokott keretekből, elhagyja a jól kitaposott utakat, az rengeteg házi feladattal találja magát szemben, és iszonyatosan élvezetes dolog ezeket megoldani, fogalmazott Muhi, hozzátéve, hogy az utóbbi évek kiállításainak a lényege, üzenete nem változott. Nem változott másoknál sem, nem változott tízezer éve, új témákat nem lehet kitalálni, más és más megközelítési módot talán igen. Minden generáció ugyanazokat az alap dolgokat: a születést, a halált, az életet, a küzdelmeinket, a veszteségeinket más- és másképpen dolgozza fel, másféleképpen éljük meg a különböző ráhatásokat a környezetünk részéről.

A továbbiakban vetítésen volt lehetőségük a résztvevőknek betekinteni Muhi Sándor alkotóműhelyébe, melynek során az alkotó sok műhelytitkot árult el.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...