Új otthon, akár már karácsonyra
Utoljára módositva: 2018-11-22 13:01:49

A Hans Lindner Alapítvány Szigetlanka utcai ingatlanának három lakása közül az egyik még lakókra vár. A beköltözésre lakóközösséget alkotó diákok, illetve házaspárok pályázhatnak.

Néhány hete indult el a szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány Dobbantó programja, amely a sokak által ismert Fit for life projekthez hasonlóan a tanulni, fejlődni és idehaza, Szatmárnémetiben dolgozni vágyó fiatalok lehetőségeinek támogatását helyezi előtérbe. A Dobbantó — szállás és annál is több című program elsősorban pályakezdőknek, fiatal házaspároknak, de leginkább fejlődni vágyó fiataloknak szól, méghozzá ezúttal szálláslehetőséget kínálva azoknak, akik életük egy új szakaszához érkezve otthont keresnek. Legyen szó akár egy rövidebb időszakról, de adott esetben akár két évig terjedő periódusról, ameddig megfelelő vágányra illesztik életüket és karrierjüket.

Ezen a helyen a még talán bizonytalan lábakon álló, de önmagáról már gondoskodni tudó fiatal biztonságban érezheti magát, egy otthont talál, ahonnan reggel elindulhat, és ahová délután, munka után megérkezhet.

Koczinger Tibor, az alapítvány igazgatója, illetve Boros Beáta, a program koordinátora elmondták, hogy a közelmúltban teljesen felújított ingatlanban lévő lakások mind saját alszámlálókkal rendelkeznek, így az ott lakók mindenféle közös költségtől mentesen, csakis saját fogyasztásukról gondoskodva élhetik mindennapjaikat, legyen szó az áramról, a vízről vagy éppen a gázról, ez utóbbi szolgál a minden lakáshoz különállóan beszerelt központi fűtés működtetésére is.

Az üresen álló lakást megpályázhatják egyetemista fiatalokból álló, lakóközösséget alkotó diákok, (vagy csak fiúk, vagy csak lányok), illetve házaspárok is.

A leendő lakók rendelkezésére áll majd egy saját, bebútorozott, gáztűzhellyel ellátott konyha, két fürdőszoba, valamint három szoba, amelyek berendezésében szükség esetén az alapítvány is segítséget nyújt, de a beköltözők saját holmijaikkal is érkezhetnek. A lakóközösség fiatalos és segítőkész, jó társaság és szomszéd a mindennapokban.

A házhoz zöldövezet, illetve kert is tartozik, ahol a lehetőségek egész tárháza áll a jövőben ott lakók előtt.

Ezzel az alapítvány bővíti is szolgáltatásait, hiszen a Dsida Jenő utcai, kézművesmesterségeket népszerűsítő kézművesműhely mellett a Dobbantó programnak otthont adó ingatlan a háztáji teendők révén segíti majd a programban résztvevők tapasztalatszerzését.

A lakás megpályázása űrlap kitöltése és egy személyes beszélgetés alapján történik. A pályázati űrlap megtalálható az alapítvány székhelyén, a Ceahlăului utca 38. szám alatt. Az albérleti szerződés feltételeiről a személyes beszélgetés alapján egyeznek meg a felek. Érdeklődni a helyszínen vagy a Hans Lindner Alapítvány 0261–715136-os telefonszámán lehet.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 25.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...