Új óvoda, felújított kultúrház Vámfaluban
Utoljára módositva: 2014-09-10 16:21:20

A Vidékfejlesztési Alap 322-es kiírása keretében épült új óvoda és felújított kultúrotthon műszaki átadására kerül sor ma Vámfaluban, az útaszfaltozás egy hónap múlva lesz kész.

 

Sándor Imre

Már új óvodában kezdhetik meg hétfőtől a foglalkozásokat Vámfaluban, ahol szerdán átadják a gyerekeknek szánt épületet, amely Sándor Imre alpolgármester tájékoztatása szerint hat — 20-20 gyermek elhelyezését biztosító — teremből áll. „A létesítmény a Vidékfejlesztési Alap 322-es pályázati kiírása keretében épült uniós pénzből, a projekt összértéke majdnem 2,5 millió euró, az új óvoda mellett a művelődési otthon teljes felújítását és utak aszfaltozását is magába foglalja” — jegyezte meg az alpolgármester. Bővebben kifejtve Sándor Imre elmondta, a kultúrotthon is olyan állapotban van, hogy alkalmas lesz rendezvények szervezésére, sőt az önkormányzat önerőből a konyhát is modernizálta, így lakodalmakat is lehet tartani a kultúrotthonban. Gyakorlatilag ez is olyan, mintha új lenne, hiszen csak a négy fal maradt meg a régiből, az egész tetőszerkezetet lecserélték, és kívül-belül tatarozták. A Mária-völgye felé vezető út és járda — összesen 6,5 kilométer hosszúságban —, valamint az ehhez tartozó árok és a portákhoz bevezető hidak a tervek szerint körülbelül egy hónap múlva lesznek készen véglegesen.

Ami a községben folyó többi munkálatot illeti, jelenleg öt-hat utcában zajlik a gázvezeték lefektetése, eddig ez mintegy 7 kilométeren történt meg, és még 10 százaléknyi maradt hátra. Az alpolgármester elmondta, Vámfaluban 1400 körüli a háztartások száma, kb. 1200 már csatlakozhatna a vezetékre, de a csatlakozás eddig nagyjából 10 százalékban történt meg. „Még kivárnak az emberek, látni akarják, hogy ha beindul a gázszolgáltatás, akkor mennyibe kerül ez, mondjuk a szomszédnak. Mindenesetre, akinek vennie kell a fát, a gázzal való fűtés mindenképpen olcsóbb, de ha esetleg van erdeje, akkor a fatüzelés a kifizetődőbb” — magyarázta Sándor Imre.

 

Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...