Új parkolási rend a Horea utcában
Utoljára módositva: 2013-05-03 17:21:54

Péntektől új parkolási rendet vezettek be a szatmárnémeti Horea utcában, az egyenes helyett a ferde az új szabály a bal oldalon. Tízzel több parkolóhely lett így, meg elférnek a tűzoltók is.

 

Már reggel korán vonalaztak az utcában

Új rend szerint parkolnak mától az autók a szatmárnémeti Horea utca bal oldalán, annak teljes hosszában. Az utca jobb felén a járdával párhuzamos parkolási rend továbbra is megmaradt, a színház utcájának bal oldalán azonban az eddigi járdával párhuzamos parkolóhelyek csíkjai helyett a járdára ferdén merőleges elválasztó csíkokat festettek fel — a tegnapi gyérebb autós jelenlétet kihasználva — a Rosign Kft. emberei.

 

Marad hely elég

 

A szatmárnémeti közlekedési bizottsági döntés nyomán megváltoztatott rend alapján tízzel többen tudnak majd megállni az utca bal oldalán, és jobban kihasználhatóak a helyek így. A mérések szerint elegendő hely marad eljárni a két sor parkoló autó között, a számítások szerint a tűzoltó- és mentőautó is el fog férni az egyirányú utcában.

A döntést nemcsak a parkolóhelyek számának növelése indokolta, hanem az is, hogy a járdával párhuzamosan parkoló autók közé egyébként is be-beparkoltak derékszögben. Ez aztán nagy galibát tudott okozni kiálláskor, ráadásul nemegyszer csak kanyarogva lehetett átjutni az egyébként nyílegyenes utcán az autó orrát a többi közé ferdén betoló könnyelmű autósok miatt.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
International Jazz Day
Ma, 20:00
Leírás
Szatmárnémeti, Macska
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol töltöd a május 1-ei hosszúhétvégét?
Közeli kirándulóhelyen töltöm a barátaimmal
Strandra megyek, ha szép lesz az idő
Otthon kerti partit szervezünk a családdal
Az ágyban, végre kialszom magam
Munkahelyen, mert dolgozok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2016. április 29.
Rengeteg segítséget kaphat rokonaitól, ha látják Önön, hogy kész együttműködni másokkal. Ez a hozzáállás megkönnyíti a kapcsolatok tisztázását.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2016. április 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg cukor, 0,5 csokor menta, 12,5 dkg vaj (+ a formához), 2 db tojás, 25 dkg liszt, ...