Új Szamos-híd épül
Utoljára módositva: 2018-03-21 18:25:40

Aláírták a PNDL keretében azt a finanszírozási szerződést, mely által új Szamos-híd épül Szinérváralja és Remetemező között.

Március 20-án Szinérváralján írták alá a Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretében azt a finanszírozási szerződést, mely által új Szamos-híd épül Szatmár és Máramaros megye között, mégpedig Szinérváralja és Remetemező (Pomi) között. A híd megépülésével a régi komp helyett korszerű hídon lehet majd a Szamos folyón átkelni egyik megyéből a másikba. A szerződés aláírásán megyénket Ioan Rus, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke képviselte. Rus gratulált a Szinérváraljai Polgármesteri Hivatal vezetőségének, hogy sikerült támogatást szerezniük a fontos beruházás megvalósítására, mely a máramarosi és szatmári lakosok számára egyaránt előnyös beruházásnak számít. „Az avasi lakosok régi álma és vágya, hogy rövidebb úton jussanak el a szomszédos megyébe és Kolozsvárra, s amikor két megye adminisztratív szempontból együtt tud dolgozni, akkor ehhez hasonló beruházások valósulhatnak meg, mely minden fél számára előnyös lesz” — fogalmazott Rus. A Szamos-híd megépülésével a Máramaros megyei Erdőszáda (Ardusat), Farkasaszó (Fărcașa), Alsószivágy (Asuaju de Sus), Gardánfalva (Gârdani) község lakói könnyebben megközelíthetik a Szatmár megyei községeket: Remetemezőt, Szamosborhídot, Kolcsot, Pálfalvát és Borválaszút községeket, ugyanakkor mintegy 60 kilométerrel lerövidül az út Nagybánya és Kolozsvár között is. Szinérváralja polgármestere, Tulbure Gabriela elmondta, hogy a 15 695 900 lej összértékű szerződés egy fontos lépés a térség gazdasági, szociális és kulturális fejlődéséhez. A polgármester rávilágított arra, hogy jelenleg Szinérváralja és Remetemező között az egyetlen összeköttetést a régi komp biztosítja, amely azonban időjárásfüggő, nem minden körülmény között üzemel, ezért lobbiznak már 2015 óta azon, hogy megépítsék a két megyét összekötő hidat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. január 19.)


  KONYHA
  Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...