Új Szamos-híd épül
Utoljára módositva: 2018-03-21 18:25:40

Aláírták a PNDL keretében azt a finanszírozási szerződést, mely által új Szamos-híd épül Szinérváralja és Remetemező között.

Március 20-án Szinérváralján írták alá a Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretében azt a finanszírozási szerződést, mely által új Szamos-híd épül Szatmár és Máramaros megye között, mégpedig Szinérváralja és Remetemező (Pomi) között. A híd megépülésével a régi komp helyett korszerű hídon lehet majd a Szamos folyón átkelni egyik megyéből a másikba. A szerződés aláírásán megyénket Ioan Rus, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke képviselte. Rus gratulált a Szinérváraljai Polgármesteri Hivatal vezetőségének, hogy sikerült támogatást szerezniük a fontos beruházás megvalósítására, mely a máramarosi és szatmári lakosok számára egyaránt előnyös beruházásnak számít. „Az avasi lakosok régi álma és vágya, hogy rövidebb úton jussanak el a szomszédos megyébe és Kolozsvárra, s amikor két megye adminisztratív szempontból együtt tud dolgozni, akkor ehhez hasonló beruházások valósulhatnak meg, mely minden fél számára előnyös lesz” — fogalmazott Rus. A Szamos-híd megépülésével a Máramaros megyei Erdőszáda (Ardusat), Farkasaszó (Fărcașa), Alsószivágy (Asuaju de Sus), Gardánfalva (Gârdani) község lakói könnyebben megközelíthetik a Szatmár megyei községeket: Remetemezőt, Szamosborhídot, Kolcsot, Pálfalvát és Borválaszút községeket, ugyanakkor mintegy 60 kilométerrel lerövidül az út Nagybánya és Kolozsvár között is. Szinérváralja polgármestere, Tulbure Gabriela elmondta, hogy a 15 695 900 lej összértékű szerződés egy fontos lépés a térség gazdasági, szociális és kulturális fejlődéséhez. A polgármester rávilágított arra, hogy jelenleg Szinérváralja és Remetemező között az egyetlen összeköttetést a régi komp biztosítja, amely azonban időjárásfüggő, nem minden körülmény között üzemel, ezért lobbiznak már 2015 óta azon, hogy megépítsék a két megyét összekötő hidat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...