Új Szamos-híd épül
Utoljára módositva: 2018-03-21 18:25:40

Aláírták a PNDL keretében azt a finanszírozási szerződést, mely által új Szamos-híd épül Szinérváralja és Remetemező között.

Március 20-án Szinérváralján írták alá a Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretében azt a finanszírozási szerződést, mely által új Szamos-híd épül Szatmár és Máramaros megye között, mégpedig Szinérváralja és Remetemező (Pomi) között. A híd megépülésével a régi komp helyett korszerű hídon lehet majd a Szamos folyón átkelni egyik megyéből a másikba. A szerződés aláírásán megyénket Ioan Rus, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke képviselte. Rus gratulált a Szinérváraljai Polgármesteri Hivatal vezetőségének, hogy sikerült támogatást szerezniük a fontos beruházás megvalósítására, mely a máramarosi és szatmári lakosok számára egyaránt előnyös beruházásnak számít. „Az avasi lakosok régi álma és vágya, hogy rövidebb úton jussanak el a szomszédos megyébe és Kolozsvárra, s amikor két megye adminisztratív szempontból együtt tud dolgozni, akkor ehhez hasonló beruházások valósulhatnak meg, mely minden fél számára előnyös lesz” — fogalmazott Rus. A Szamos-híd megépülésével a Máramaros megyei Erdőszáda (Ardusat), Farkasaszó (Fărcașa), Alsószivágy (Asuaju de Sus), Gardánfalva (Gârdani) község lakói könnyebben megközelíthetik a Szatmár megyei községeket: Remetemezőt, Szamosborhídot, Kolcsot, Pálfalvát és Borválaszút községeket, ugyanakkor mintegy 60 kilométerrel lerövidül az út Nagybánya és Kolozsvár között is. Szinérváralja polgármestere, Tulbure Gabriela elmondta, hogy a 15 695 900 lej összértékű szerződés egy fontos lépés a térség gazdasági, szociális és kulturális fejlődéséhez. A polgármester rávilágított arra, hogy jelenleg Szinérváralja és Remetemező között az egyetlen összeköttetést a régi komp biztosítja, amely azonban időjárásfüggő, nem minden körülmény között üzemel, ezért lobbiznak már 2015 óta azon, hogy megépítsék a két megyét összekötő hidat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...