Új személyijük lesz a teremieknek
Utoljára módositva: 2019-09-11 11:27:51

Az utcák elnevezéséről már döntöttek a községben, a lakosoknak cserélniük kell okmányaikat.

Aszfaltoznak Mezőterem községben — persze tulajdonképpen nem újdonság ez, hiszen mint Tar Miklós polgármester emlékeztet, szerte a községben sikerült új bitumenréteggel bevonniuk az utakat. Nemrégiben Vezend településen egy közel 500 méteres községi utat aszfaltoztak le, a községközpontban pedig jelenleg 920 méter községi utat — a Szőlő és a Virág utcát — vonják be aszfaltréteggel. Egyelőre nem bizonyos, hogy még idén sikerül megvalósítani, ám bizakodnak abban, hogy Teremen a Vezendi utcán sikerül egy új, 4 centiméteres aszfaltréteget lefektetni.

A héten elkezdik a térfigyelő kamerák felszerelését — tájékoztatott az elöljáró egy másik megvalósításról. Huszonhárom jó, használható minőségű felvételeket készítő berendezést szerelnek fel, mindennek az anyagi fedezetét saját forrásból biztosították. A községházán és a rendőrségen lesz a kamerahálózat központja, amelynek részét képezi például a rendszámtábla-felismerő szoftver is — a település bejárataihoz szerelik fel a legjobb minőségű kamerákat. A közbiztonság javulását remélik ettől a beruházástól. Wifihálózatot is kiépítenek a községben. A vezeték nélküli hálózat kialakításával meg is bíztak egy kivitelező céget — minderre egy európai uniós kiírás keretében sikerült anyagi forrást találniuk, egész pontosan 15 ezer eurónyi lejt. A községhez tartozó mindhárom településen lesznek úgynevezett wifigócpontok — ezek többnyire közintézmények, parkok.

Mezőterem községben immár hivatalosan is vannak elnevezései az utcáknak. Az elnevezésekről már döntöttek, és ennek megfelelően a házszámok is változnak. Ennek megfelelően a lakosoknak a személyi igazolványaikat, illetve egyéb okmányaikat is ki kell cserélniük. Ebben persze igyekeznek segíteni nekik — nyomatékosítja Tar Miklós. A polgármester elmondása szerint már egyeztetnek a lakosság-nyilvántartóval, és amolyan kiszállást fog tartani a hivatal Terem községben, és egy-egy ilyen alkalmon is meg lehet majd újíttatni az igazolványokat — erről persze időben értesíteni fogják a lakosokat. Az elöljáró elmondása szerint egyébként minden község előbb-utóbb el kell kezdje az utcák hivatalos elnevezését, az utcanévjegyzék elkészítését (mint ismeretes, eleddig a községekben mindösszesen Fő utcák voltak), így ők már most nekiláttak. Az utcák elnevezését szép, román és magyar nyelvű táblák jelzik majd — tudatta az elöljáró.

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...