Új szerepben is a lopóautó
Utoljára módositva: 2019-07-24 19:43:07

Beleírná a működését szabályozó tanácsi határozatba a szatmárnémeti közterület-fenntartó, hogy akkor is elvihet autókat az emelőkocsival, ha azok közérdekben zajló munkavégzést akadályoznak.

Csütörtökön szavaznak a szatmárnémeti városi tanácsosok a közterület-fenntartónak (ADP) arról a szándékáról, hogy más esetben is elvihesse a közterületen álló autókat, mint a szabálytalan parkolás. Volt példa rá korábban, hogy nem tudták időben elkezdeni az aszfaltozást egy útszélen hagyott autó miatt, vagy a vízszerelők nem fértek hozzá megfelelően a meghibásodott csőszakaszhoz egy-egy parkoló autó miatt, ennek venné elejét mostantól az ADP. A működési szabályzatnak megfelelően eddig csak magáncégek kérésére, térítés ellenében tehetett ilyet; ha a tanácsosok megszavazzák a kért módosítást, városi munkák esetében is megteheti majd ugyanezt, közérdekről lévén szó, térítésmentesen. Az ilyen okból elvitt kocsikat nem a telephelyre viszik majd, hanem a legközelebbi fizetés nélküli parkolóhelyen teszik majd le, ahol már nem zavar senkit. Ha önhibáján kívül nem vitte el a tulajdonos maga az autót, nem fogják költségek terhelni az átszállítás miatt.

Előbb értesítenek

Az ügyben megkérdezett szatmárnémeti polgármester elmagyarázta, hogy nem vakon, ész nélkül viszik majd el a munkálatokat zavaró kocsikat, hanem előbb a városi rendőrség felhívja az autó rendszáma és egyéb adatai alapján beazonosított tulajdonost, és megpróbálja elérni, hogy emelőkocsis beavatkozás nélkül legyen eltávolítva a problémás helyről a rossz időben rossz helyen lévő kocsi. Ha a tulajdonos nem elérhető, vagy elérhető, de például épp külföldön nyaral, és az autó is szabályosan parkol, akkor jön el az ingyenes elszállítást — és adott esetben akár a visszaszállítást is — elvégző emelőkocsi ideje, mutatott rá az elöljáró.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...