Új szerepben is a lopóautó
Utoljára módositva: 2019-07-24 19:43:07

Beleírná a működését szabályozó tanácsi határozatba a szatmárnémeti közterület-fenntartó, hogy akkor is elvihet autókat az emelőkocsival, ha azok közérdekben zajló munkavégzést akadályoznak.

Csütörtökön szavaznak a szatmárnémeti városi tanácsosok a közterület-fenntartónak (ADP) arról a szándékáról, hogy más esetben is elvihesse a közterületen álló autókat, mint a szabálytalan parkolás. Volt példa rá korábban, hogy nem tudták időben elkezdeni az aszfaltozást egy útszélen hagyott autó miatt, vagy a vízszerelők nem fértek hozzá megfelelően a meghibásodott csőszakaszhoz egy-egy parkoló autó miatt, ennek venné elejét mostantól az ADP. A működési szabályzatnak megfelelően eddig csak magáncégek kérésére, térítés ellenében tehetett ilyet; ha a tanácsosok megszavazzák a kért módosítást, városi munkák esetében is megteheti majd ugyanezt, közérdekről lévén szó, térítésmentesen. Az ilyen okból elvitt kocsikat nem a telephelyre viszik majd, hanem a legközelebbi fizetés nélküli parkolóhelyen teszik majd le, ahol már nem zavar senkit. Ha önhibáján kívül nem vitte el a tulajdonos maga az autót, nem fogják költségek terhelni az átszállítás miatt.

Előbb értesítenek

Az ügyben megkérdezett szatmárnémeti polgármester elmagyarázta, hogy nem vakon, ész nélkül viszik majd el a munkálatokat zavaró kocsikat, hanem előbb a városi rendőrség felhívja az autó rendszáma és egyéb adatai alapján beazonosított tulajdonost, és megpróbálja elérni, hogy emelőkocsis beavatkozás nélkül legyen eltávolítva a problémás helyről a rossz időben rossz helyen lévő kocsi. Ha a tulajdonos nem elérhető, vagy elérhető, de például épp külföldön nyaral, és az autó is szabályosan parkol, akkor jön el az ingyenes elszállítást — és adott esetben akár a visszaszállítást is — elvégző emelőkocsi ideje, mutatott rá az elöljáró.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...