Új tömbházak a 17-esben
Utoljára módositva: 2019-12-14 09:47:22

Második közmeghallgatásán is túl van a Jubileului utcai lakópark-beruházás.

Senki nem jelentkezett, hogy ellenvetése lenne a szatmárnémeti 17-es lakótelep végén lévő szabad területre tervezett lakóházegyüttes felépítése kapcsán, így a beruházó elkezdheti az építkezési engedélyhez szükséges papírok beszerzését. Az ingatlanfejlesztés ügyében péntek délben tartották az előkészítő fázis egyik részét jelentő közmeghallgatást, de a beruházón és a városházi köztisztviselőkön kívül nem volt jelen senki, miközben például a beépítésre váró telekkel szomszédos tömbházakban lakók érdeklődésére, esetleges tiltakozására lehetett számítani. Érdemi ellenvetése valójában senkinek nem lehet a beruházással kapcsolatban, mert az urbanisztikai szabályozás tízemeletes tömbházak építését teszi lehetővé, és ennél magasabbakat ide nem terveznek. Az új tömbházak a Pálfalvi út, Jubielului és Vasile Lupu utcák közötti 0,8 hektáros területre épülhetnének, a városból kivezető úton lévő körforgalom közvetlen szomszédságában.

A tervek az ügy előrehaladott voltához képest még eléggé képlékenyek, mondta el a helyszínen a beruházó, négytől tíz emeletig terjedő magasságú épületeket szeretnének oda építeni, de elképzelhető, hogy a nyolc emelet lesz a maximális magasság. Nem tudják még, hogy hány épület lesz a telken, és hogy ezek pontosan hány emeletesek is lesznek majd a végén, az előzetes tervekre tizenegy épület van felrajzolva. A tömbházak pontos alapterülete és magassága a következő időszakban megszerzendő engedélyek korlátozásaitól függ. Amiatt is változhatnak az eredeti beruházói szándékok, hogy hogyan tudják a parcellára érvényesen megfeleltetni a zöldövezetek felületére és a parkolók számára vonatkozó városi előírásokat.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...