Új utak is a Kubik mentén
Utoljára módositva: 2018-09-12 14:05:13

Eddig nem ismert részletei is ismertté váltak a szatmárnémeti Kubik felújításának, egy közmeghallgatáson elővett tervrajz szerint új utak is épülnek a Solidarităţii lakótelepi tómeder körül.

Újabb előrelépés történt a szatmárnémeti volt agyagkitermelő után maradt tómeder felújításában; hétfőn érdemi vita, pró és kontra javaslatok nélkül megtörtént az ügyben meghirdetett közmeghallgatás. Az ezen bemutatott tervrajzokból újabb részletek derültek ki arról, mit tervez a Solidarităţii lakótelep és a Gheorghe Bariţiu utca között lévő egykori Kubik-tó helyén a városvezetés. Az egyre inkább végleges formát öltő tervek szerint a 3-as számú tömbház és a tómeder helyére tervezett parkerdő közé új utcát is építenének járdástól, amelyik a Humuleşti sétányt kötné össze az Ilişeşti sétánnyal. Ez utóbbit ugyanakkor a tó környékének Bágerként ismert részén át összekötnék a Gheorghe Bariţiu utcánál kezdődő, a tómeder túlpartján lévő Sălciilor utcával.

A talajgyaluval elegyengetett medret túlnyomórészt füves területtel hoznák emberekhez méltó állapotba, gyalogos sétányok és bicikliutak vezetnek majd ezen keresztül. A papírokban az áll, hogy nem csak a közlekedési útvonalak lesznek fával kísérve végigvezetve négy irányból a parkban, de díszfákból álló apróbb ligeteket is létre akarnak ott hozni. Fitneszpark is lesz a tómeder helyére épített parkban, annak Emil Racoviţă utca felőli végén, és két játszótér is lesz a parknak a lakótelep felőli részén, itt kapna helyet a görkorcsolya- és gördeszkapálya is.

Filagóraszerű építményekben pihenhetnek majd a parkban járók, épülni fog közvécé is, valamint közvilágítási hálózat, s az egész terület be lesz kamerázva, illetve vezeték nélküli internetes lefedettsége is lesz. Jól mutatja az elképzelés környezetbarát voltát, hogy az összesen 51,2 ezer négyzetméteres területnek csak a tíz százaléka lesz beépítve sétányokkal, bicikliúttal, játszóterekkel és sportpályákkal. Lesz egy része a parknak, ahová nem terveznek fákat, állítólag azért, hogy ott szabadtéri rendezvényeket lehessen tartani, illetve hogy legyen egy nagyobb, nyitott területe az övezetnek, ahol például sárkányt lehet eregetni.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 19.
Jó lenne tudatosítanod, a verseny spirituális szempontból nem létezik. Nem kell legyőznöd senkit, és nem kell elvenned semmit senkitől. Az élet folyamatosan tolja eléd a lehetőségeket, és folyamatosan tolja eléd mindazt, amire szükséged van. Figyeld meg, ahogy ma estig minden szükséges felbukkan az életedben.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...