Új választható tantárgyak
Utoljára módositva: 2015-05-06 10:32:31

Új választható tantárgyakat javasol a tanügyminisztérium a 2015/2016-os tanévre. A kicsiket a biztonságos közlekedésről, a nagyobbakat aktuális problémákról oktatnák.

 

Az előkészítő osztályokban „Játék és mozgás” címmel lesz választható tárgy, az elemi osztályokban a közlekedési szabályok és biztonságos közlekedés ismertetését is választhatják. A szaktárca közleményében kihangsúlyozza, hogy a legkisebbeknek, a 6–8 éveseknek szánt választható tantárgyak célja, hogy a gyerekeket fejlesszék, a játékos foglalkozások keretében pedig hasznos tudással vértezzék fel őket. Az uniós adatok alapján a 0 és 14 év közötti gyermekeket érintő halálesetek közül minden tizedik közlekedési balesetre vezethető vissza. A közlekedési szabályok megismertetése révén a gyermekek szembesülhetnek a gyakorlatban előforduló veszélyhelyzetekkel, játékos formában tanulhatják meg azokat a fizikai törvényszerűségeket, amelyeknek megsértése óhatatlanul balesethez vezethet.

A líceumi osztályokban a globalizáció, a fenntartható fejlődés vagy a világpolgárság témaköréből ismerhetnek meg aktuális problémákat a diákok. Szintén a középiskolások számára javasolják a szellemi tulajdonhoz való jogról szóló oktatást.

Az érdeklődők valamennyi választható tantárgy leírását, részleteit megtalálhatják a http://programe.ise.ro/Actuale/Programeinvigoare.aspx weblapon.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...