Új vezetője van az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának
Utoljára módositva: 2019-10-01 09:44:52

Mark Milley tábornok személyében új vezérkari főnöke van az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának.

 

A 61 tábornokot ünnepség keretében iktatták be Virginiában hétfőn.

“Bizonyos lehet abban, hogy mindig informatív, őszinte és pártatlan katonai tanácsot adok majd”- fogalmazott Mark Milley, miután letette az esküt Donald Trump amerikai elnök előtt.

Rövid beszédében az Egyesült Államok elnöke az új vezérkari főnököt barátjaként és tanácsadójaként jellemezte, hangoztatva, hogy megérdemli a posztot.

A Princeton egyetemen diplomázott Milley tábornok korábban részt vett a Panamában, Haitin és Boszniában végrehajtott amerikai hadműveletekben, valamint az iraki és az afganisztáni háborúban is. Mostani megbízatásáig a szárazföldi seregek parancsnoka volt az észak-karolinai Fort Bragg támaszponton.

Donald Trump tavaly decemberben – James Mattis, akkori védelmi miniszter akarata ellenére – jelölte őt Joseph Dunford helyett, akinek lejárt a megbízatása. A négycsillagos tábornokot a szövetségi szenátus elsöprő többséggel, 89:1 arányban szavazta meg júliusban.

A vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke nem vesz részt katonai műveletekben, feladata az, hogy katonai kérdésekben tanácsokkal lássa el az elnököt, a nemzetbiztonsági tanácsot és a védelmi minisztert.

Milley utódja James McConville tábornok, a hadsereg eddigi kabinetfőnök-helyettese lesz, akinek kinevezését még júliusban szintén jóváhagyta a szenátus.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...