Új vezetője van az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának
Utoljára módositva: 2019-10-01 09:44:52

Mark Milley tábornok személyében új vezérkari főnöke van az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának.

 

A 61 tábornokot ünnepség keretében iktatták be Virginiában hétfőn.

“Bizonyos lehet abban, hogy mindig informatív, őszinte és pártatlan katonai tanácsot adok majd”- fogalmazott Mark Milley, miután letette az esküt Donald Trump amerikai elnök előtt.

Rövid beszédében az Egyesült Államok elnöke az új vezérkari főnököt barátjaként és tanácsadójaként jellemezte, hangoztatva, hogy megérdemli a posztot.

A Princeton egyetemen diplomázott Milley tábornok korábban részt vett a Panamában, Haitin és Boszniában végrehajtott amerikai hadműveletekben, valamint az iraki és az afganisztáni háborúban is. Mostani megbízatásáig a szárazföldi seregek parancsnoka volt az észak-karolinai Fort Bragg támaszponton.

Donald Trump tavaly decemberben – James Mattis, akkori védelmi miniszter akarata ellenére – jelölte őt Joseph Dunford helyett, akinek lejárt a megbízatása. A négycsillagos tábornokot a szövetségi szenátus elsöprő többséggel, 89:1 arányban szavazta meg júliusban.

A vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke nem vesz részt katonai műveletekben, feladata az, hogy katonai kérdésekben tanácsokkal lássa el az elnököt, a nemzetbiztonsági tanácsot és a védelmi minisztert.

Milley utódja James McConville tábornok, a hadsereg eddigi kabinetfőnök-helyettese lesz, akinek kinevezését még júliusban szintén jóváhagyta a szenátus.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...