Újabb együttműködési lehetőségekről egyeztettek
Utoljára módositva: 2019-06-07 10:59:42

Az agrártámogatások maximalizálása kapcsán eltérő nézeteket valló Magyar Lóránd parlamenti képviselő az alsóház mezőgazdasági bizottságának küldöttségével Párizsban járt az elmúlt napokban.

A Franciaországgal való kapcsolatok megerősítése, újabb együttműködési lehetőségek, illetve a tapasztalatcsere volt a célja annak a küldöttségi látogatásnak, amelynek tagja volt Magyar Lóránd parlamenti képviselő is. A mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakember a képviselőház mezőgazdasági bizottsága által összeállított delegációval utazott Párizsba, és találkozott Luca Niculescuval, Románia párizsi nagykövetével, a Francia-Román Barátság Csoport tagjaival, valamint Laurent Grandinnel, a Francia Friss Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökével és Claude Cochonneau-val, a Francia Mezőgazdasági Kamara elnökével.

„A francia fél hozzáállása nagyon pozitív az Európai Unió közös agrárpolitikája kapcsán. Olyan változásokat sürgetnek, amelyek az erdélyi, romániai gazdálkodók számára is fontosak, legyen szó például az agrártámogatási rendszer fejlesztéséről, vidéken induló vállalkozások támogatásáról vagy a klímaváltozás hordozta veszélyek csökkentéséről” — fejtette ki Magyar Lóránd.

A francia parlamentben a küldöttség találkozott a helyi törvényhozásban dolgozó gazdasági bizottság tagjaival, ezen találkozó témája is a közös agrárpolitika alakítása volt.

Magyar Lóránd elképzelése főleg az agrártámogatások maximalizálása kapcsán különbözik a romániai küldöttség többi tagjának a véleményétől. Mint megtudtuk, a szatmári képviselő álláspontja szerint a támogatások maximalizálása két feltétellel valósulhat meg: egyrészt a közös agrárpolitika költségvetése nem csökkenhet, másrészt fontosnak tartaná, hogy a maximalizálásból származó többletből növekedjen a kisgazdaságok támogatásának mértéke.

A Franciaországgal való kapcsolattartás kiemelten fontos és többrétű — a jelenleg is zajló, Ro-Fr Szezon nevet viselő programban a kulturális eseményeken túl több szektorban is együtt dolgoznak romániai és francia szakemberek, a két ország közötti gazdasági együttműködés pedig 2018-ban rekordot döntött: 9 milliárd eurós eredményt produkált. Franciaország Románia negyedik legfontosabb kereskedelmi partnere, illetve a román gazdaság ötödik legnagyobb befektetői a francia vállalkozások. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy a 2011-es hivatalos népszámlálási adatok szerint már 82 247 romániai származású személy élt Franciaországban, számuk mára megközelítőleg 300 000 — csak Párizsban nagyjából 130 000 romániai él és dolgozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
  Teljes USL uralom (2012-06-22)

  Szatmárnémetiben az USL a polgármesteri és két alpolgármesteri funkciót is megszerezte. A Szatmárnémeti Helyi Tanács alakuló gyűlésére...

APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...