Újabb fejlesztések a megyében
Utoljára módositva: 2014-11-27 11:30:42

A Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében Szatmár megyében is fejlesztések történnek. Tegnap 19 593 247 lejes támogatásról írtak alá szerződést, melynek köszönhetően várhatóan befejeződnek a kivitelezés alatt álló korszerűsítési munkálatok.

 

Tegnap ünnepélyes keretek között írtak alá újabb 41 szerződést a PNDL keretében

Tegnap a sajtó jelenlétében tartott ceremónián került aláírásra a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében 41 finanszírozási szerződés. Adrian Ştef, a Megyei Tanács elnöke elmondta, a most aláírt szerződések nagyon fontosak a megye lakosságának, hiszen infrastrukturális fejlesztésekről van szó. Nicolae Bura megyemenedzser elmondta, látható, hogy a program folytatódik, újabb pályázatok kaptak finanszírozást, tehát bebizonyosodott, hogy nem kampányakcióról van szó. Bura arra is kitért, hogy a PNDL keretében leadott pályázatok többsége támogatásban részesül, a kormány minden politikai párt polgármesterét támogatta, nem csak a kormánypártiakat. A 2013/28-as számú sürgősségi kormányrendelet által jóváhagyott Helyi Fejlesztési Országos Programot a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium koordinálja. A programnak három alprogramja van: A romániai falu modernizálása; A városok és municípiumok megújítása; Infrastruktúrafejlesztés megyei szinten.

Beruházások

A Szatmár Megyei Tanács Turcon a Turc-híd megépítésére 757 102,5 lejt, a Szilágypér—Szalacs (Bihar megye) közötti útszakasz modernizálására 20 059,48 lejt, 10-10 ezer lejt a Nagykároly—Mezőfény, az Ady Endre—Érkávás, a Felsőberekszó—máramarosi megyehatár, a Királydaróc—Krasznacégény—Krasznamihályfalva, 100-100 ezer lejt a Szatmárnémeti—Amac—Oroszfalva—Résztelek—Ivácskó—Alsóhomoród—Középhomoród—Felsőhomoród—Bükkszoldobágy—Béltekhodos—Szokond—Szakasz, a Tasnád—Csög—Érszentkirály—Királydaróc—Piskáros—Krasznaterebes—Vadaspuszta—Madarász, a Tasnád—Tasnádszántó—Érkőrös—Érendréd—Érdengeleg—Iriny—Portelek—Vezend—Mezőterem—Nagykároly—Kálmánd—Lucăceni—Börvely—magyarországi országhatár közötti útszakaszok felújítására, 15 ezer lejt a Nagykároly—Kaplony (ferences kolostor) közötti, 5000 lejt az Ákos—Krasznamihályfalva közötti, 25 ezer lejt a Felsőszopor—Szekeres közötti, 8000 lejt a Patóháza—19F országút közötti útszakasz korszerűsítésére.

Egri község az I–VIII. osztályos iskola bővítésére 300 ezer lej, Kányaháza község a Coca—Păşunea Mare útszakasz korszerűsítésére 759 002,45 lej, Borválaszút község a szelestyehutai kultúrotthon modernizálására 525 193 lej, Borválaszúton és Alsóhután a szennyvízhálózat-kiépítésére, illetve Borválaszúton a szennyvíztisztító-rendszer kiépítésére 600 ezer lej, Kisgérce község a szennyvízhálózat és szennyvíztisztító-rendszer kiépítésére 594 527,64 lej, multifunkcionális kultúrotthon építésére 700 ezer lej, Hadad község a lelei kultúrotthon korszerűsítésére 418 495 lej, Mikola község a Gellért Sándor Általános Iskola bővítésére 100 ezer lej, Majtény község egyes típusú községi stadion építésére 239 500 lej, Avasújváros község az egykori Rózsapallag-hegyi iskola javítási munkálataira és annak művelődési házzá való alakítására 100 ezer lej, Ráksa község a kultúrotthon munkálatainak befejezésére egymillió lej, Turc község a szennyvízhálózat és szennyvíztisztító-rendszer kiépítésére 657 613, 93 lej, Túrterebes község a Túrterebes—Nagygérce útszakasz korszerűsítésére 168 753 lej, Nagykároly városa a polgármesteri hivatal rehabilitálására 1,6 millió lej, Szatmárnémeti városa a 10-es Számú Általános Iskola korszerűsítési munkálataira 270 ezer lej, Apa község az Apa—Szamostelek és az Apa—Lanka közötti útszakaszok korszerűsítésére 395-395 ezer lej, Bogdánd község szilágyszéri utcák felújítására 825 ezer lej, Királydaróc község a Királydaróc—Érszentkirály—Érkisfalu útszakasz korszerűsítésére 265 ezer lej, Szamosdob község a Csengerbagos—Traian útszakasz modernizálására 560 ezer lej, Szatmárpálfalva község az Ombod—Amac útszakasz modernizálására 400 ezer lej, Nagytarna község az 5-ös számú megyei út korszerűsítésére 950 ezer lej, Tartolc község Tartolc és Kistartolc településeken az ivóvízhálózat-kiépítésére 700 ezer lej, Szatmárhegy község Csonkaitanyán és Résztelek településeken útjavításra 800 ezer lejes, Avasfelsőfalu több városbeli útszakasz korszerűsítésére összesen 3,5 millió lej, Tasnád a polgármesteri hivatal új székházának építésére 1,6 millió lej támogatásban részesül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...