Újabb felszerelések a kórháznak
Utoljára módositva: 2019-10-01 08:44:11

Tanácsülés zajlott tegnap Nagykárolyban, melyen összesen 20 határozattervezet kapcsán kellett döntést hozniuk a tanácsosoknak. A megtárgyalt határozattervezeteket elfogadták a tanácsosok.

Húsz határozattervezet kapcsán kellett döntést hozniuk tegnap a nagykárolyi tanácsosoknak. Az első két határozattervezet költségvetés-kiegészítésekre vonatkozott: előbb a város helyi költségvetését, majd a városi kórház büdzséjét kellett kiegészíteni.

A soron következő napirendi pont a Nagykárolyi Városi Kórház eszközkészletének korszerűsítését célozta.

Mint ismeretes, a nagykárolyi egészségügyi intézmény vezetősége számára évek óta okoz fejtörést az intézményben található egyetlen, gyakran meghibásodó röntgengép. A városvezetés hosszú ideje próbálta orvosolni a problémát, azonban az eszköz javítása — amellett, hogy igen költséges — nehézkes is.

Az áldatlan állapotra a megoldást pályázati úton is kereste a nagykárolyi városvezetés. Készült egy projekt, melynek összegéből sikerül vásárolni egy röntgengépet, s mindemellett, kormánytámogatásból további eszközbeszerzés vált elérhetővé. Az egészségügyi intézménynek jóváhagyott 2 millió lejes fejlesztési összegből többek között egy új röntgengépet is vásárolnak, melyet várhatóan idén be is szerelnek és működésbe is helyeznek. Emellett további, a diagnosztizálást és a laborvizsgálatokat könnyítő felszereléseket is beszereznek hamarosan. Az erre vonatkozó szerződéseket is a napokban írták alá.

„Szerencsére megfelelően gazdálkodtak a kapott támogatási összeggel, így megtakarításokat is eszközöltek a kórház munkatársai. A fennmaradó összeghez a helyi önkormányzat biztosít további tíz százalékos önrészt és akkor további eszközöket vásárolhatunk az egészségügyi intézmény számára” — mondta korábban Várna Levente, az önkormányzat keretében működő egészségügyi igazgatóság vezetője.

A hétfői tanácsülésen ennek az önrésznek a biztosítására is rábólintottak a tanácsosok. Szükség van erre a jóváhagyásra, hiszen ez a garanciája a kormánytámogatásnak.

Az újabb lista olyan fontos eszközök beszerzését teszi lehetővé, mint egy, a felnőttek intubálását segítő készülék, defibrillátor. A kórház 93 000 lejt takarított meg, a korábban kapott összegből, ebből a pénzből vásárolnák meg a szükséges eszközöket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...