×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Újabb felszerelések a kórháznak

2019.10.01 - 08:12
Megosztas :
 • Újabb felszerelések a kórháznak

  Tanácsülés zajlott tegnap Nagykárolyban, melyen összesen 20 határozattervezet kapcsán kellett döntést hozniuk a tanácsosoknak. A megtárgyalt határozattervezeteket elfogadták a tanácsosok.

  Húsz határozattervezet kapcsán kellett döntést hozniuk tegnap a nagykárolyi tanácsosoknak. Az első két határozattervezet költségvetés-kiegészítésekre vonatkozott: előbb a város helyi költségvetését, majd a városi kórház büdzséjét kellett kiegészíteni.

  A soron következő napirendi pont a Nagykárolyi Városi Kórház eszközkészletének korszerűsítését célozta.

  Mint ismeretes, a nagykárolyi egészségügyi intézmény vezetősége számára évek óta okoz fejtörést az intézményben található egyetlen, gyakran meghibásodó röntgengép. A városvezetés hosszú ideje próbálta orvosolni a problémát, azonban az eszköz javítása — amellett, hogy igen költséges — nehézkes is.

  Az áldatlan állapotra a megoldást pályázati úton is kereste a nagykárolyi városvezetés. Készült egy projekt, melynek összegéből sikerül vásárolni egy röntgengépet, s mindemellett, kormánytámogatásból további eszközbeszerzés vált elérhetővé. Az egészségügyi intézménynek jóváhagyott 2 millió lejes fejlesztési összegből többek között egy új röntgengépet is vásárolnak, melyet várhatóan idén be is szerelnek és működésbe is helyeznek. Emellett további, a diagnosztizálást és a laborvizsgálatokat könnyítő felszereléseket is beszereznek hamarosan. Az erre vonatkozó szerződéseket is a napokban írták alá.

  „Szerencsére megfelelően gazdálkodtak a kapott támogatási összeggel, így megtakarításokat is eszközöltek a kórház munkatársai. A fennmaradó összeghez a helyi önkormányzat biztosít további tíz százalékos önrészt és akkor további eszközöket vásárolhatunk az egészségügyi intézmény számára” — mondta korábban Várna Levente, az önkormányzat keretében működő egészségügyi igazgatóság vezetője.

  A hétfői tanácsülésen ennek az önrésznek a biztosítására is rábólintottak a tanácsosok. Szükség van erre a jóváhagyásra, hiszen ez a garanciája a kormánytámogatásnak.

  Az újabb lista olyan fontos eszközök beszerzését teszi lehetővé, mint egy, a felnőttek intubálását segítő készülék, defibrillátor. A kórház 93 000 lejt takarított meg, a korábban kapott összegből, ebből a pénzből vásárolnák meg a szükséges eszközöket.

  Cookie