Újabb felszerelések a kórháznak
Utoljára módositva: 2019-10-01 08:44:11

Tanácsülés zajlott tegnap Nagykárolyban, melyen összesen 20 határozattervezet kapcsán kellett döntést hozniuk a tanácsosoknak. A megtárgyalt határozattervezeteket elfogadták a tanácsosok.

Húsz határozattervezet kapcsán kellett döntést hozniuk tegnap a nagykárolyi tanácsosoknak. Az első két határozattervezet költségvetés-kiegészítésekre vonatkozott: előbb a város helyi költségvetését, majd a városi kórház büdzséjét kellett kiegészíteni.

A soron következő napirendi pont a Nagykárolyi Városi Kórház eszközkészletének korszerűsítését célozta.

Mint ismeretes, a nagykárolyi egészségügyi intézmény vezetősége számára évek óta okoz fejtörést az intézményben található egyetlen, gyakran meghibásodó röntgengép. A városvezetés hosszú ideje próbálta orvosolni a problémát, azonban az eszköz javítása — amellett, hogy igen költséges — nehézkes is.

Az áldatlan állapotra a megoldást pályázati úton is kereste a nagykárolyi városvezetés. Készült egy projekt, melynek összegéből sikerül vásárolni egy röntgengépet, s mindemellett, kormánytámogatásból további eszközbeszerzés vált elérhetővé. Az egészségügyi intézménynek jóváhagyott 2 millió lejes fejlesztési összegből többek között egy új röntgengépet is vásárolnak, melyet várhatóan idén be is szerelnek és működésbe is helyeznek. Emellett további, a diagnosztizálást és a laborvizsgálatokat könnyítő felszereléseket is beszereznek hamarosan. Az erre vonatkozó szerződéseket is a napokban írták alá.

„Szerencsére megfelelően gazdálkodtak a kapott támogatási összeggel, így megtakarításokat is eszközöltek a kórház munkatársai. A fennmaradó összeghez a helyi önkormányzat biztosít további tíz százalékos önrészt és akkor további eszközöket vásárolhatunk az egészségügyi intézmény számára” — mondta korábban Várna Levente, az önkormányzat keretében működő egészségügyi igazgatóság vezetője.

A hétfői tanácsülésen ennek az önrésznek a biztosítására is rábólintottak a tanácsosok. Szükség van erre a jóváhagyásra, hiszen ez a garanciája a kormánytámogatásnak.

Az újabb lista olyan fontos eszközök beszerzését teszi lehetővé, mint egy, a felnőttek intubálását segítő készülék, defibrillátor. A kórház 93 000 lejt takarított meg, a korábban kapott összegből, ebből a pénzből vásárolnák meg a szükséges eszközöket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...