Újabb gázolajlopás
Utoljára módositva: 2014-01-10 19:39:27

A tél ellenére tavaszi nagytakarítást ígér a Transurbannál z ismétlődő gázolajlopás miatt a polgármester.

 

Csütörtök este újabb buszsofőrt kaptak el, aki gázolajat lopott a rábízott buszból, Dorel Coica polgármester azért hívta meg tegnapi sajtótájékoztatójára Ioan Precup városi rendőrigazgatót, hogy újabb motorinalopáson kapott tolvajokról számoljon be, mégis azzal kezdte a bejelentést: a szatmárnémeti Transurbannál nagyon sok becsületes ember dolgozik, sajnos, akad köztük olyan, aki nem az. „A becsületesek miatt szeretném a lejtőn megállítani a közszállítási vállalatot” — fogalmazott a polgármester.

 

Kannák, slag és a sofőr

 

A felvezetést követően szót kapott Precup is, aki elmondta: nem véletlenül voltak ott épp azon a helyen és épp abban az időpontban a városi rendőrök, több esetben is kaptak korábban értesítést útszélen álló buszokról, mellettük kannákkal szorgoskodó emberekkel. A rendőrök egyébként a csütörtök esti tettenérést megelőzően a város több, estére általában elcsendesedő környékén is lesben álltak, így esett, hogy a volt Samobil környékén, a Ion Ghica utcában lecsaphattak a motorinatolvajokra.

A helyszínen előbb egy fiatal férfi vezette személyautó tűnt fel, mesélte el a részleteket a rendőrigazgató, akinek a csomagtartójából pár percnyi várakozás után kannákat pakolt ki a sofőr, majd öt perc múlva fel is tűnt a kettes számot viselő sárga, csuklós Ikarus busz és a kannák mellett parkolt le. A városi rendőrök pár perc várakozás után kérdőre vonták őket, hogy mit csinálnak, ekkorra már a két darab, egyenként 30–35 literes műanyag kannából az egyik tele volt motorinával, a busz üzemanyagtartály-nyílásából lógó slagon át épp a másikba igyekeztek gázolajat leszívni a tettesek, akikről kiderült, hogy egyikőjük a busz sofőrje, a másik pedig ennek fia. A gyanúsítottakat megbilincselték, a rendőrséget a városi hatóság emberei kihívták, akik átvették az ügyet, és ha minden igaz, tegnaptól büntetőjogi vizsgálat folyik az ügyben, a két gyanúsított szabadlábon van, az okozott kárt háromszáz lejre becsülik.

 

Radikális változások

 

Dorel Coicát az dühíti leginkább a nagyjából egy hónap leforgása alatt másodjára kiderült üzemanyaglopásokban, hogy nem elég, hogy tavaly négy és fél millió lejjel szubvencionálták közpénzből a Transurbant, egyesek emellett még lopnak is! „Nem vagyok hajlandó tolerálni semmilyen fajta bűncselekményt, hétfőtől vizsgálatot indítok a Transurbannál, felhasználva minden eddigi információt, amit a közszállítási vállalatnál történt törvénytelenségekről gyűjtöttek össze a hatóságok” — mondta az elöljáró. Hétfőtől maximális ellenőrzést kér Simion Ivan Transurban-igazgatótól Coica, mindent bevetnek majd a buszok műholdas nyomon követése érdekében, megfigyelő-kamerát szerelnek minden járműre, a városi rendőrök pedig folytatni fogják a civil ruhás autóbusz-megfigyelési körútjaikat.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...