Újabb gázolajlopás
Utoljára módositva: 2014-01-10 19:39:27

A tél ellenére tavaszi nagytakarítást ígér a Transurbannál z ismétlődő gázolajlopás miatt a polgármester.

 

Csütörtök este újabb buszsofőrt kaptak el, aki gázolajat lopott a rábízott buszból, Dorel Coica polgármester azért hívta meg tegnapi sajtótájékoztatójára Ioan Precup városi rendőrigazgatót, hogy újabb motorinalopáson kapott tolvajokról számoljon be, mégis azzal kezdte a bejelentést: a szatmárnémeti Transurbannál nagyon sok becsületes ember dolgozik, sajnos, akad köztük olyan, aki nem az. „A becsületesek miatt szeretném a lejtőn megállítani a közszállítási vállalatot” — fogalmazott a polgármester.

 

Kannák, slag és a sofőr

 

A felvezetést követően szót kapott Precup is, aki elmondta: nem véletlenül voltak ott épp azon a helyen és épp abban az időpontban a városi rendőrök, több esetben is kaptak korábban értesítést útszélen álló buszokról, mellettük kannákkal szorgoskodó emberekkel. A rendőrök egyébként a csütörtök esti tettenérést megelőzően a város több, estére általában elcsendesedő környékén is lesben álltak, így esett, hogy a volt Samobil környékén, a Ion Ghica utcában lecsaphattak a motorinatolvajokra.

A helyszínen előbb egy fiatal férfi vezette személyautó tűnt fel, mesélte el a részleteket a rendőrigazgató, akinek a csomagtartójából pár percnyi várakozás után kannákat pakolt ki a sofőr, majd öt perc múlva fel is tűnt a kettes számot viselő sárga, csuklós Ikarus busz és a kannák mellett parkolt le. A városi rendőrök pár perc várakozás után kérdőre vonták őket, hogy mit csinálnak, ekkorra már a két darab, egyenként 30–35 literes műanyag kannából az egyik tele volt motorinával, a busz üzemanyagtartály-nyílásából lógó slagon át épp a másikba igyekeztek gázolajat leszívni a tettesek, akikről kiderült, hogy egyikőjük a busz sofőrje, a másik pedig ennek fia. A gyanúsítottakat megbilincselték, a rendőrséget a városi hatóság emberei kihívták, akik átvették az ügyet, és ha minden igaz, tegnaptól büntetőjogi vizsgálat folyik az ügyben, a két gyanúsított szabadlábon van, az okozott kárt háromszáz lejre becsülik.

 

Radikális változások

 

Dorel Coicát az dühíti leginkább a nagyjából egy hónap leforgása alatt másodjára kiderült üzemanyaglopásokban, hogy nem elég, hogy tavaly négy és fél millió lejjel szubvencionálták közpénzből a Transurbant, egyesek emellett még lopnak is! „Nem vagyok hajlandó tolerálni semmilyen fajta bűncselekményt, hétfőtől vizsgálatot indítok a Transurbannál, felhasználva minden eddigi információt, amit a közszállítási vállalatnál történt törvénytelenségekről gyűjtöttek össze a hatóságok” — mondta az elöljáró. Hétfőtől maximális ellenőrzést kér Simion Ivan Transurban-igazgatótól Coica, mindent bevetnek majd a buszok műholdas nyomon követése érdekében, megfigyelő-kamerát szerelnek minden járműre, a városi rendőrök pedig folytatni fogják a civil ruhás autóbusz-megfigyelési körútjaikat.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...