Újabb halasztás várható?
Utoljára módositva: 2014-01-30 13:02:06

Bár a kormányfő eddig azt állította, hogy az üzemanyagra kivetendő literenkénti hét eurócentes különadót bevezetik áprilistól, a gázolaj esetében még lehet újabb 3 hónapos halasztás.

 

A kormány nem mondhat le a 7 eurócentes jövedéki adó bevezetéséről az üzemanyag esetében, mivel a már elfogadott büdzsét nem lehet újratárgyalni, de az évet sem lehet lezárni a szóban forgó illeték nélkül — jelentette ki Victor Ponta kormányfő, aki szerint erre a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége is felhívta Traian Băsescu államfő figyelmét. Az újságírók kérdésére, hogy a kormány lemond-e a 7 eurócentes jövedéki adó bevezetéséről az üzemanyag esetében, Ponta azt válaszolta, hogy ez a dolog nem lehetséges. „Ezt mondták az IMF képviselői is az államelnöknek, hogy nem lehet erről lemondani, mert akkor nem lehet a büdzsét lezárni. Az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap is nagyon világosan elmondta, hogy a büdzsét nem lehet újratárgyalni, de egyébként sem áll ez szándékunkban” — magyarázta a kormányfő. Hozzátette, az államelnök jogában áll úgy dönteni, hogy e körülmények között ismét nem írja alá az IMF-fel a memorandumot. A kormány azt szeretné, ha az IMF küldöttsége a Romániával kötött készenléti hitelmegállapodás két felmérését hagyná jóvá, miután Traian Băsescu államelnök nem volt hajlandó aláírni az első, az IMF decemberi felmérése nyomán született memorandumot, fellépve ezzel a 7 eurócentes jövedéki adó bevezetése ellen. Miután az államelnök a büdzsét sem akarta aláírni, a kormány három hónappal, március végéig elhalasztotta az üzemanyagra kirótt hét eurocentes literenkénti különadó bevezetését. Ponta hozzátette, az egyetlen lehetőség, ami szóba jöhet, hogy újabb három hónappal elhalasztják a jövedéki adó bevezetését a gázolaj esetében, amennyiben az újabb halasztás nem befolyásolja negatívan az ország gazdaságát. Băsescu korábban emlékeztette az IMF küldöttséget, hogy Romániának csak nagy áldozatok árán, a közalkalmazotti bérek 25 százalékos csökkentésével sikerült helyreállítania költségvetési egyensúlyát. Az államfő szerint nem jó ötlet, hogy amint a gazdaságot sikerült növekvő pályára állítani, a kormány máris költekezni kezd, és növekvő kiadásait újabb adók kivetésével próbálja fedezni. Ponta szerint Băsescu nem akadályozhatja meg az üzemanyag jövedéki adójának emelését, az ország azonban nem küldhet olyan szándéklevelet a hitelmegállapodás végrehajtásának konkrét módjáról az IMF-nek, amelyen nem szerepel az államfő aláírása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...