Újabb határidő-kitolás
Utoljára módositva: 2018-01-12 10:26:19

Újra meghosszabbították a nyugdíjévek visszamenőleges megvásárlásáról rendelkező törvény határidejét: év végéig adhatóak le a kérelmek.

A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár szóvivőjétől, Ilie Mihaelától a témával kapcsolatban megtudtuk, hogy újra meghosszabbították a nyugdíjévek visszamenőleges megvásárlásáról rendelkező 186/2016-os számú törvény határidejét: az érdekeltek 2018. december 31-ig adhatják le kérelmeiket. Szükségelteik a kérelmező/megbízott ügyintéző személy eredeti személyazonossági igazolványa, a kérvény és egy saját felelősségre kitöltött nyilatkozat. A legalacsonyabb érték, ami után kiszámolják a befizetendő összeget, a minimálbér, de aki megteheti, fizethet többet is, és nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az infláció értékét is figyelembe veszik a végösszeg kiszámításánál. A szerződés megkötésének időpontjától kezdődően legtöbb 5 nyugdíjévjárulék visszamenőleges megvásárlása lehetséges. Az összeget egyszerre is ki lehet fizetni, de aki akarja, az akár részletekben is fizethet. A törvény értelmében állampolgárságtól függetlenül bárki szerződést köthet az állami nyugdíjpénztárral a következő feltételek mellett: rendelkezik állandó vagy ideiglenes romániai lakhellyel; abban a periódusban, amelyre fizetni akar, nem állt szerződéses viszonyban sem az állami nyugdíjpénztárral, sem más, hasonló feladat ellátására szakosodott intézménnyel; nem részesült munkanélküli-segélyben; nem teljesített sorkatonai/szerződéses katonai szolgálatot. Nem árt tudni, hogy a nyugdíjpénztárral megkötött szerződésben feltüntetett összeget csak akkor számolják el nyugdíjéveknek, ha a kérelmező a törvény alkalmazhatóságának utolsó napjáig kifizeti a szükséges összeget. Bővebb információkkal Szatmárnémetiben, a Vasile Lucaciu 4–6. szám alatt található igazgatóságon hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra, pénteken 9 és 13 óra között szolgálnak.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...