Újabb határidő-kitolás
Utoljára módositva: 2018-01-12 10:26:19

Újra meghosszabbították a nyugdíjévek visszamenőleges megvásárlásáról rendelkező törvény határidejét: év végéig adhatóak le a kérelmek.

A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár szóvivőjétől, Ilie Mihaelától a témával kapcsolatban megtudtuk, hogy újra meghosszabbították a nyugdíjévek visszamenőleges megvásárlásáról rendelkező 186/2016-os számú törvény határidejét: az érdekeltek 2018. december 31-ig adhatják le kérelmeiket. Szükségelteik a kérelmező/megbízott ügyintéző személy eredeti személyazonossági igazolványa, a kérvény és egy saját felelősségre kitöltött nyilatkozat. A legalacsonyabb érték, ami után kiszámolják a befizetendő összeget, a minimálbér, de aki megteheti, fizethet többet is, és nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az infláció értékét is figyelembe veszik a végösszeg kiszámításánál. A szerződés megkötésének időpontjától kezdődően legtöbb 5 nyugdíjévjárulék visszamenőleges megvásárlása lehetséges. Az összeget egyszerre is ki lehet fizetni, de aki akarja, az akár részletekben is fizethet. A törvény értelmében állampolgárságtól függetlenül bárki szerződést köthet az állami nyugdíjpénztárral a következő feltételek mellett: rendelkezik állandó vagy ideiglenes romániai lakhellyel; abban a periódusban, amelyre fizetni akar, nem állt szerződéses viszonyban sem az állami nyugdíjpénztárral, sem más, hasonló feladat ellátására szakosodott intézménnyel; nem részesült munkanélküli-segélyben; nem teljesített sorkatonai/szerződéses katonai szolgálatot. Nem árt tudni, hogy a nyugdíjpénztárral megkötött szerződésben feltüntetett összeget csak akkor számolják el nyugdíjéveknek, ha a kérelmező a törvény alkalmazhatóságának utolsó napjáig kifizeti a szükséges összeget. Bővebb információkkal Szatmárnémetiben, a Vasile Lucaciu 4–6. szám alatt található igazgatóságon hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra, pénteken 9 és 13 óra között szolgálnak.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 18:50
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...