Újabb határidő-kitolás
Utoljára módositva: 2018-01-12 10:26:19

Újra meghosszabbították a nyugdíjévek visszamenőleges megvásárlásáról rendelkező törvény határidejét: év végéig adhatóak le a kérelmek.

A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár szóvivőjétől, Ilie Mihaelától a témával kapcsolatban megtudtuk, hogy újra meghosszabbították a nyugdíjévek visszamenőleges megvásárlásáról rendelkező 186/2016-os számú törvény határidejét: az érdekeltek 2018. december 31-ig adhatják le kérelmeiket. Szükségelteik a kérelmező/megbízott ügyintéző személy eredeti személyazonossági igazolványa, a kérvény és egy saját felelősségre kitöltött nyilatkozat. A legalacsonyabb érték, ami után kiszámolják a befizetendő összeget, a minimálbér, de aki megteheti, fizethet többet is, és nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az infláció értékét is figyelembe veszik a végösszeg kiszámításánál. A szerződés megkötésének időpontjától kezdődően legtöbb 5 nyugdíjévjárulék visszamenőleges megvásárlása lehetséges. Az összeget egyszerre is ki lehet fizetni, de aki akarja, az akár részletekben is fizethet. A törvény értelmében állampolgárságtól függetlenül bárki szerződést köthet az állami nyugdíjpénztárral a következő feltételek mellett: rendelkezik állandó vagy ideiglenes romániai lakhellyel; abban a periódusban, amelyre fizetni akar, nem állt szerződéses viszonyban sem az állami nyugdíjpénztárral, sem más, hasonló feladat ellátására szakosodott intézménnyel; nem részesült munkanélküli-segélyben; nem teljesített sorkatonai/szerződéses katonai szolgálatot. Nem árt tudni, hogy a nyugdíjpénztárral megkötött szerződésben feltüntetett összeget csak akkor számolják el nyugdíjéveknek, ha a kérelmező a törvény alkalmazhatóságának utolsó napjáig kifizeti a szükséges összeget. Bővebb információkkal Szatmárnémetiben, a Vasile Lucaciu 4–6. szám alatt található igazgatóságon hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra, pénteken 9 és 13 óra között szolgálnak.

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...