Újabb házak épülnek a Céldomb környékén
Utoljára módositva: 2014-05-30 11:52:54

A szatmárnémeti Céldomb környékén levő utcákra szóló lakóház-építési tervekkel találkoztak tegnapi ülésükön a városi tanács tagjai, megélénkülni látszik az építkezési kedv.

 

Olyan sietve fogadtak el minden építkezéssel kapcsolatos határozattervezetet tegnapi ülésükön a szatmárnémeti tanács tagjai, mintha mindegy lett volna nekik, mit is épít valójában a beruházó. A tanácsosok beleegyezését a Céldomb környezetében levő utcákra kérték az építők, és miután mindkét határozattervezetet jóváhagyták, az Alexandru Odobescu utcában és a Petre Ispirescu utcában folyhat tovább az építkezést megelőző tervezői munka. Az Odobescu utcában luxusvilla-negyedet terveznek építeni, ha befejezik, tizenöt pazar villaépület lesz majd itt, tetőlakásokkal, parkolókkal. Butka Gergely tanácsos (RMDSZ) hívta fel kollégái figyelmét arra, milyen következményekkel jár majd az épületek felhúzása, ezek közül mindössze egyre rámutatva. Nyolcvanhat család fog ezekben lakni, részletezte Butka, ami — luxusvilla-lakókról lévén szó — nagyjából kétszáz autót feltételez, reggel és este ennyivel több gépkocsi fog közlekedni egyik hónapról a másikra a korántsem ilyen forgalomra tervezett utcákban. Ugyanebben az övezetben van egy másik luxusvilla-csoportnak a munkatelepe, ezt a beruházást nem tudták befejezni a kivitelezők, illetve egy szomszédos utcában két tömbház szintén befejezésre vár, mutatott rá az ügy másik részletére Makulik Csaba (RMDSZ). Lassan nem csak a forgalom fog elviselhetetlenné nőni a kétségkívül lakóövezetnek tervezett környéken, de több lesz az emeletes épület, mint a földszintes, és ez komfort-csökkenéshez vezet majd azok között, akik már régebb óta ott laknak. Továbbá, folytatta Maskulik, a Petre Ispirescu utcai tervek magánház építéséről szólnak, miközben két emelet felhúzása áll a tervekben, márpedig a kétemeletes ingatlanok társasházaknak készülnek, eladási célból.

Princz Csaba

[ohballada-1]

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...