Újabb házak épülnek a Céldomb környékén
Utoljára módositva: 2014-05-30 11:52:54

A szatmárnémeti Céldomb környékén levő utcákra szóló lakóház-építési tervekkel találkoztak tegnapi ülésükön a városi tanács tagjai, megélénkülni látszik az építkezési kedv.

 

Olyan sietve fogadtak el minden építkezéssel kapcsolatos határozattervezetet tegnapi ülésükön a szatmárnémeti tanács tagjai, mintha mindegy lett volna nekik, mit is épít valójában a beruházó. A tanácsosok beleegyezését a Céldomb környezetében levő utcákra kérték az építők, és miután mindkét határozattervezetet jóváhagyták, az Alexandru Odobescu utcában és a Petre Ispirescu utcában folyhat tovább az építkezést megelőző tervezői munka. Az Odobescu utcában luxusvilla-negyedet terveznek építeni, ha befejezik, tizenöt pazar villaépület lesz majd itt, tetőlakásokkal, parkolókkal. Butka Gergely tanácsos (RMDSZ) hívta fel kollégái figyelmét arra, milyen következményekkel jár majd az épületek felhúzása, ezek közül mindössze egyre rámutatva. Nyolcvanhat család fog ezekben lakni, részletezte Butka, ami — luxusvilla-lakókról lévén szó — nagyjából kétszáz autót feltételez, reggel és este ennyivel több gépkocsi fog közlekedni egyik hónapról a másikra a korántsem ilyen forgalomra tervezett utcákban. Ugyanebben az övezetben van egy másik luxusvilla-csoportnak a munkatelepe, ezt a beruházást nem tudták befejezni a kivitelezők, illetve egy szomszédos utcában két tömbház szintén befejezésre vár, mutatott rá az ügy másik részletére Makulik Csaba (RMDSZ). Lassan nem csak a forgalom fog elviselhetetlenné nőni a kétségkívül lakóövezetnek tervezett környéken, de több lesz az emeletes épület, mint a földszintes, és ez komfort-csökkenéshez vezet majd azok között, akik már régebb óta ott laknak. Továbbá, folytatta Maskulik, a Petre Ispirescu utcai tervek magánház építéséről szólnak, miközben két emelet felhúzása áll a tervekben, márpedig a kétemeletes ingatlanok társasházaknak készülnek, eladási célból.

Princz Csaba

[ohballada-1]

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...