Újabb házak épülnek a Céldomb környékén
Utoljára módositva: 2014-05-30 11:52:54

A szatmárnémeti Céldomb környékén levő utcákra szóló lakóház-építési tervekkel találkoztak tegnapi ülésükön a városi tanács tagjai, megélénkülni látszik az építkezési kedv.

 

Olyan sietve fogadtak el minden építkezéssel kapcsolatos határozattervezetet tegnapi ülésükön a szatmárnémeti tanács tagjai, mintha mindegy lett volna nekik, mit is épít valójában a beruházó. A tanácsosok beleegyezését a Céldomb környezetében levő utcákra kérték az építők, és miután mindkét határozattervezetet jóváhagyták, az Alexandru Odobescu utcában és a Petre Ispirescu utcában folyhat tovább az építkezést megelőző tervezői munka. Az Odobescu utcában luxusvilla-negyedet terveznek építeni, ha befejezik, tizenöt pazar villaépület lesz majd itt, tetőlakásokkal, parkolókkal. Butka Gergely tanácsos (RMDSZ) hívta fel kollégái figyelmét arra, milyen következményekkel jár majd az épületek felhúzása, ezek közül mindössze egyre rámutatva. Nyolcvanhat család fog ezekben lakni, részletezte Butka, ami — luxusvilla-lakókról lévén szó — nagyjából kétszáz autót feltételez, reggel és este ennyivel több gépkocsi fog közlekedni egyik hónapról a másikra a korántsem ilyen forgalomra tervezett utcákban. Ugyanebben az övezetben van egy másik luxusvilla-csoportnak a munkatelepe, ezt a beruházást nem tudták befejezni a kivitelezők, illetve egy szomszédos utcában két tömbház szintén befejezésre vár, mutatott rá az ügy másik részletére Makulik Csaba (RMDSZ). Lassan nem csak a forgalom fog elviselhetetlenné nőni a kétségkívül lakóövezetnek tervezett környéken, de több lesz az emeletes épület, mint a földszintes, és ez komfort-csökkenéshez vezet majd azok között, akik már régebb óta ott laknak. Továbbá, folytatta Maskulik, a Petre Ispirescu utcai tervek magánház építéséről szólnak, miközben két emelet felhúzása áll a tervekben, márpedig a kétemeletes ingatlanok társasházaknak készülnek, eladási célból.

Princz Csaba

[ohballada-1]

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...