Újabb házak épülnek a Céldomb környékén
Utoljára módositva: 2014-05-30 11:52:54

A szatmárnémeti Céldomb környékén levő utcákra szóló lakóház-építési tervekkel találkoztak tegnapi ülésükön a városi tanács tagjai, megélénkülni látszik az építkezési kedv.

 

Olyan sietve fogadtak el minden építkezéssel kapcsolatos határozattervezetet tegnapi ülésükön a szatmárnémeti tanács tagjai, mintha mindegy lett volna nekik, mit is épít valójában a beruházó. A tanácsosok beleegyezését a Céldomb környezetében levő utcákra kérték az építők, és miután mindkét határozattervezetet jóváhagyták, az Alexandru Odobescu utcában és a Petre Ispirescu utcában folyhat tovább az építkezést megelőző tervezői munka. Az Odobescu utcában luxusvilla-negyedet terveznek építeni, ha befejezik, tizenöt pazar villaépület lesz majd itt, tetőlakásokkal, parkolókkal. Butka Gergely tanácsos (RMDSZ) hívta fel kollégái figyelmét arra, milyen következményekkel jár majd az épületek felhúzása, ezek közül mindössze egyre rámutatva. Nyolcvanhat család fog ezekben lakni, részletezte Butka, ami — luxusvilla-lakókról lévén szó — nagyjából kétszáz autót feltételez, reggel és este ennyivel több gépkocsi fog közlekedni egyik hónapról a másikra a korántsem ilyen forgalomra tervezett utcákban. Ugyanebben az övezetben van egy másik luxusvilla-csoportnak a munkatelepe, ezt a beruházást nem tudták befejezni a kivitelezők, illetve egy szomszédos utcában két tömbház szintén befejezésre vár, mutatott rá az ügy másik részletére Makulik Csaba (RMDSZ). Lassan nem csak a forgalom fog elviselhetetlenné nőni a kétségkívül lakóövezetnek tervezett környéken, de több lesz az emeletes épület, mint a földszintes, és ez komfort-csökkenéshez vezet majd azok között, akik már régebb óta ott laknak. Továbbá, folytatta Maskulik, a Petre Ispirescu utcai tervek magánház építéséről szólnak, miközben két emelet felhúzása áll a tervekben, márpedig a kétemeletes ingatlanok társasházaknak készülnek, eladási célból.

Princz Csaba

[ohballada-1]

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...